Last news in Fakti

13 Януари, 2024 07:39 1 240 10

Снежна буря в американския Среден Запад блокира президентската кампания ВИДЕО

  • сащ-
  • буря-
  • сняг-
  • полети-
  • електричество

Отменени са полети, десетки хиляди домакинства са без ток

Десетки милиони американци се оказаха засегнати от снежни бури, преминали през Северозапада и Средния Запад. Наводнения застрашиха Източното крайбрежие, а в Юга е застрашен от торнада, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Авиокомпаниите съобщават за закъснения вчера при над 7600 полета в САЩ. Над 2200 полета бяха отменени. Самолетите на международното летище "О'Хеър" в Чикаго останаха на земята заради бурни ветрове и гъст снеговалеж.

В Айова претендентите за номинацията на Републиканската партия за президентските избори отмениха предизборните си прояви три дни преди гласуването в щата. Това е първата надпревара от изборите в отделните щати, на които партиите определят своя кандидат за общите избори през ноември.

Вчера голяма част от северните района на Средния Запад беше обхваната от снежни бури с обилни снегове и силни ветрове със скорост до 96 км/ч. Националната метеорологична служба (NWS) предупреди, че се очаква те да продължат и днес.

Над 133 000 домакинства, фирми и търговски обекти останаха без ток в Мичиган. Без електричество останаха и над 150 000 клиенти на електроразпределителните компании в Уисконсин, Западна Вирджиния, Охайо и Пенсилвания.

Метеоролозите предупреждават хората да не предприемат ненужни пътувания, тъй като видимостта по някои пътища в Чикаго е силно ограничена.

Предупреждава се за опасност от измръзване в Айова. Според прогнозите температурите в по-голямата част от щата ще паднат до минус 18 градуса по Целзий. Прогнозата за понеделник в Де Мойн, столицата на щата, е за минус 28 градуса по Целзий. Очаква се температурите по време на изборите в понеделник, които предполагат продължителни срещи в църкви и училищни физкултурни салони, да са най-ниските, регистрирани на такова политическо събитие.
Кандидатката за президент на Републиканската партия Ники Хейли, бивша посланичка и губернатор на Южна Каролина, отмени и трите планирани за вчера предизборни събития, като ги замени с дистанционни прояви.

Шейсет и осем годишният Фред Шустър, който независимо от бурята проследи вчера сутринта проява от кампанията на губернатора на Флорида Рон Десантис в Анкини, Айова. "Притеснявам се от времето", каза Шустер. "Мисля, че това ще се отрази на броя на хората, които ще участват в изборите".

Властите отмениха планиран митинг в Пела, Айова, за поддръжници на Доналд Тръмп, който се бори за втори мандат в Белия дом, след като изгуби изборите през 2020 г.

Около 3 милиона души в южния щат Мисисипи са застрашени от торнада и силни гръмотевични бури. Националната метеорологична служба предупреди, че бурните ветрове може да отнесат покриви и да повалят дървета и електропроводи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тц тц тц

    14 1 Отговор
    Какво Глобално затопляне само!Думи нямам!
  • 2 Боруна Лом

    5 7 Отговор
    ПУТИН И ХААРП СА ВИНОВНИ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Калпазанин

    16 1 Отговор
    Та къде остана глобалната лъжа, четем тука че и е Норвегия било бая топло. Онези дето се събираха в давос с дз ройтерс си ен ен, бибиси начело с чакалите бил гейтс ротшилд сорос нещо няма ли да ни светнат по въпроса или на стадото вече му се отвориха очите
  • 5 Хачо

    13 1 Отговор
    Идеална буря. Трябват им още много такива и то всеки ден.

    Коментиран от #8

  • 6 Жалби

    3 0 Отговор
    срещу сняг,студ и минусови температури, отнасяйте до мен. Тумберг,съм.
  • 7 9689

    3 0 Отговор
    Вчера плюехте,че при минус 34 градуса руснаците останали без топло.Природа..........
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ццц

    3 0 Отговор
    Путин се меси в изборите!
  • 10 Бай Иван - Циганина

    2 0 Отговор
    Как пък тук няма една свястна зима да се случи - със студ, сняг... Все в Америка, все в Китай, само не тук...ДМЕМ!!!!