Last news in Fakti

13 Януари, 2024 18:00 1 171 7

Отлагане в Анкара! Хората на Ердоган не казват кой ще бъде кандидатът им за кмет на столицата

  • турция-
  • анкара-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Решението е взето след вчерашното нападение срещу турска военна база в Северен Ирак, при което загинаха общо девет турски войници

Отлагане в Анкара! Хората на Ердоган не казват кой ще бъде кандидатът им за кмет на столицата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отлага се планираното за неделя заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), на което се очакваше да бъде обявен кандидатът за кмет на Анкара. Това съобщи късно снощи говорителят на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Йомер Челик в акаунта си в социалната мрежа Х, пише БТА.

Не е известна датата, на която ще се проведе заседанието.

Решението е взето след вчерашното нападение срещу турска военна база в Северен Ирак, при което загинаха общо девет турски войници.

Нападението бе извършено от предполагаеми бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК) в района Метина, близо до турската граница, където се е провеждала антитерористичната операция „Лапа-Ключ“. Първоначално бе съобщено за петима убити и осем ранени войници. Впоследствие още четирима войници починаха от раните си.

В изявление, публикувано в профила на Йомер Челик в социалната мрежа Екс, е посочено, че заседанието за представяне на кандидатите, което трябваше да се проведе този уикенд в Анкара, е отложено по решение на президента Реджеп Тайип Ердоган заради жертвите при нападението в Северен Ирак.

Нашата борба за защита на страната ни от всички видове заплахи ще продължи с решителност, посочи Челик.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), каза вчера, че в неделя ще бъде обявено името на кандидата за кмет на столицата Анкара.

На 31 март в Турция ще се състоят местни избори.

Планираше се Ердоган да обяви на церемония в Конгресния център АТО в Анкара и имената на кандидатите за кметове на на още редица окръжни градове.

Миналата неделя той обяви, че кандидат за кмет на Истанбул на ПСР е бившият министър на околната среда Мурат Курум. Президентът оповести и имената за кметове на 26 окръжни градове.

Първоначално от ПСР обявиха, че представянето на кандидатите за кметове от останалите окръзи се планира за 15 януари.

ПСР има за цел да си върне управлението в ключови градове, включително Истанбул и столицата Анкара, от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), която спечели в тези градове на изборите през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    5 6 Отговор
    Истанбул си има кмет демократа и патриот светския екрем имамоглу,който остро осъди диктатурата на ердоан

    Коментиран от #7

  • 2 Реалист

    4 6 Отговор
    Краварите намериха ли рапторчетата които които хутите им свалиха преди 24 часа има и потопен кораб на краварите по предварителна информация е ракетен крайцер.

    Коментиран от #5

  • 3 Стига вече сте ни занимавали с болният м

    5 6 Отговор
    Ердоган.
  • 4 АБВ

    3 6 Отговор
    Рашистка подлога
  • 5 САЩ

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Три на брой и два F35 ха ха ха
  • 6 НРП

    5 6 Отговор
    Този грузинец ислямист съсипа държавата икономически и демографски,като докара милиони емигранти.
  • 7 99999

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "1111":

    Сегашният кмет на Истанбул не е демократ а е комунист.
    Не обърквайте хората умишлено.
    Негови дружки са и ония комунисти в планината от сегашните новини.
Новини по държави: