Last news in Fakti

15 Януари, 2024 05:04 668 4

Джо Байдън поздрави новия крал на Дания

  • сащ-
  • дания-
  • крал-
  • байдън

Американският президент почете постиженията на абдикиралата му майка

Джо Байдън поздрави новия крал на Дания - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън поздрави новия крал на Дания Фредерик Десети и почете постиженията на неговата абдикирала след 52-годишно управление майка Магрете Втора, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Фредерик се възкачи на престола вчера. Осемдесет и три годишната Маргрете шокира страната в новогодишната вечер, когато обяви, че планира да стане първият монарх на Дания от близо 900 години, който доброволно се отказва от трона.

По времето на управлението на кралицата са се сменили десетима американски президенти, отчете Байдън. Това е "ера, в която Кралство Дания и САЩ са стеснили своето сътрудничество като партньори в областта на сигурността и търговията, като приятелските връзки между хората в двете държави са се засилили", написа още той в поздравлението си.

Маргрете е дала "невероятен пример за безкористна служба, основана на принципите" със своята отдаденост на народа, отбеляза Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е, кого да позрави?

    1 1 Отговор
    Стария ли?
    Оп, грешка.
    Старата, абдикирала Кралица ли?
  • 2 Този знае ли, че

    4 0 Отговор
    Има Дания и къде се намира?
    Чистачката там на офиса набързо е написала поздравителната телеграма, докато този се е прозявал през прозореца ...
  • 3 Ноо важно

    2 1 Отговор
    Поздравил бил новия крал! Много важна новина...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.