Last news in Fakti

15 Януари, 2024 06:06 1 518 14

Япония се опасява, че трудно ще прехване хиперзвуковите оръжия на Северна Корея

  • япония-
  • северна корея-
  • ракети

Министерството на отбраната на Япония внимателно проучва информацията за изпитанията на хиперзвуковата управляема ракета

Министерството на отбраната на Япония внимателно проучва информацията за изпитанията на хиперзвукова управляема бойна ракета в КНДР, която ще бъде доста трудна за прихващане от силите на ПРО. Това заяви на пресконференция в Токио главният секретар на кабинета Йошимаса Хаяши.

„Хиперзвуковите оръжия летят по по-ниска траектория, радарите ги откриват по-късно от обикновено“, каза той. - Затова е по-трудно да се определи траекторията на движението им и точката на удара. Това прави още по-трудно прехващането на такива системи."

Според генералния секретар на кабинета, Министерството на отбраната на Япония "сега анализира подробно информацията за ново изстрелване на ракета в Северна Корея, включително твърденията, че това е тест на хиперзвукови оръжия."

Хаяши каза още, че е използвана тристранната система за спешен обмен на данни между въоръжените сили на Съединените щати, Южна Корея и Япония за записване на информация за опита.

Корейската централна информационна агенция (KCNA) съобщи, че на 14 януари КНДР тества успешно балистична ракета със среден обсег на твърдо гориво с хиперзвукова управляема бойна глава. Тестовете не са оказали влияние върху сигурността на съседните страни и „нямат нищо общо със ситуацията в региона“, отбелязва KCNA.

Представители на външните министерства на Япония, САЩ и Южна Корея обсъдиха по телефона изстрелването на ракета в КНДР и отношенията между Москва и Пхенян. Според японското външно министерство дипломати от трите страни са осъдили тестовете, наричайки ги нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хиперзвукови руски простотии

    9 36 Отговор
    Хиперзвукови са в орбита. В.атмосферата са си обикновени ракети.
    Пейтриът ги орави смешни....
    Заради това, енжинерите им в Русия, ги вкараха в затвора. Защото са безполезни....

    Коментиран от #2, #3, #6, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хихи®

    24 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хиперзвукови руски простотии":

    Много се разбираш!?!?
  • 4 М и л е н е

    7 19 Отговор
    Не д р ъ н к а й. г л у п о с т и.В Япония има 1 5 0 американски в о е н и. б а з и.А в с е к и. з н а е,че п а т р и о т и т е, с в а л я т всичко,веднага.

    Коментиран от #10

  • 5 007

    5 25 Отговор
    Гордостта на всички диктатори!!! Имаме много ракети🤮🤮🤮🤮🤮! Ние пък имаме коли, компютри, телефони и вътрешни тоалетни!!! 🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇺🇦🇧🇬
  • 6 Хохо Бохо

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хиперзвукови руски простотии":

    Ахам. Вярвай си. Успокоявай се. Ганя най обича на японец акъл да дава. От мен да знаеш, щом японците са притеснени значи има защо. И тея простотии дето "ма то само главичка им гий хиперзвукова" явно там не минават. И мантрата че пейтриъта с аля на 120 % всички ракети там не върви.
  • 7 Госあ

    18 2 Отговор
    Шиндзо Абе, който изгради икономическите взаимоотношения с Китай до невиждано ниво и искаше сближаване с Русия беше застрелян безпардонно. Слугата, за който никой японец не е гласувал води Япония към икономическа криза и военни проблеми.
  • 8 странно

    21 2 Отговор
    супер технологична япония се притеснява как ще прихваща ракетите на “супер изостаналата” северна корея ?!?!?
  • 9 Харон

    9 3 Отговор
    Ще трябва в момента на изтреването да ги бумнат....
  • 10 Хохо Бохо

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "М и л е н е":

    Ма те са притеснени от отломките на свалените ракети. Глей в краварската колония кви поразии правят отломките. Свалят ракетите на 120% ама отломките им разказват играта. Даже преди ден-два едни отломки попиляха цел оръжеен завод.
  • 11 Шляхтиц

    7 0 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило. Кога ще бъдат следващите военни учения на Южнокорески и Американски войски в Японско море ????????? Шляхтиц.
  • 12 Мишел

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хиперзвукови руски простотии":

    "До момента няма свалена хиперзвукова ракета с Пейтриът. Причината е както силно ограничените скоростни възможности на Пейтриът, който е създаден за борба сбалистични расети, така и от високоскоростните маневри на Кинжал ".От статията в Милитари уоч магазин : " Може ли Украйна наистина да прихване Кинжал" от 14.01.2024.
  • 13 ПВО с кпд 100%

    7 1 Отговор
    Япония да се използва опита на Украйна. УВС поразяват всички хипирзвукови ракети на Русия.
  • 14 джо

    6 1 Отговор
    Щом самураите не могат да ги прехванат да ги наблюдават, колко красиво летят летят и да им се радват.
Новини по държави: