Last news in Fakti

16 Януари, 2024 09:57 777 2

9 загинали и 30 ранени в Турция след инцидент с автобус

  • турция-
  • инцидент-
  • автобус-
  • загинали-
  • ранени-
  • магистрала

Губернаторът на Мерсин Али Хамза Пехливан отиде на мястото

9 загинали и 30 ранени в Турция след инцидент с автобус - 1
Снимкa: Shutterstock

На магистралата Мерсин-Анталия се преобърна междуградски пътнически автобус. 9 души са загиналии, а 30 са ранени, съобщават TRT Haber и Milliyet, цитирана от Фокус.

Автобусът се е блъснал в бариерите на изхода на тунелите и се е преобърнал. На мястото на инцидента са пристигнали 112 линейки, жандармерия, спешните служби и пожарна. Ранените са откарани в болници.

Губернаторът на Мерсин Али Хамза Пехливан също отиде на мястото, получи информация от служители за инцидента и направи следното изявление:

"Това наистина е нещастен случай, всички пострадахме. Пожелавам бързо възстановяване на ранените. Веднага след като получихме новината за инцидента, нашите издирвателно-спасителни и медицински екипи, както и жандармерията пристигнаха на мястото. След произшествието, извършиха необходимите разследвания“, заяви Пехливан.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ало 112

    1 1 Отговор
    " 112 линейки "
    звучи ми малко преувеличено всъщност 112 е телефона за извикванв на бърза помошт.
    Получила се е странна комбинация в превода.

    Коментиран от #2

  • 2 ало 112

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ало 112":

    Ранените са транспортирани до болници с 15 линейки и 45 души персонал, изпратени на мястото.
Новини по държави: