Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Януари, 2024 17:32 3 646 79

САЩ могат да принудят Украйна да премине в отбрана

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • володимир зеленски-
  • джейк съливан-
  • отбрана

Украинският президент постъпва правилно, отхвърляйки призивите за прекратяване на огъня

САЩ могат да принудят Украйна да премине в отбрана - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По време на среща с Володимир Зеленски в кулоарите на форума в Давос съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан ще му предаде послание от президента Джо Байдън, пише агенция Bloomberg.

Колумнистът Андреас Клут твърди, че Белият дом иска Украйна да промени стратегията си от атака към отбрана.

Зеленски разбира това, но няма да иска да го обсъжда публично. Киев трябва да напомни на американския Конгрес, че Украйна може да поддържа защитата си само ако Съединените щати и техните съюзници продължат да подкрепят нападнатата от Русия държава.

Авторът на статията също предполага, че украинският президент постъпва правилно, като отхвърля призивите за прекратяване на огъня, тъй като смята, че Руската федерация ще се възползва от тази пауза и подобна стъпка ще означава капитулация в бъдеще, пише УНИАН.

Путин също е осъзнал тактическите предимства на отбраната: той на практика е наредил на армията си да спре завоеванията си и да задържи земите, които окупира. Това също има стратегически смисъл за него. Путин ще прекара 2024 г. в очакване на изборите в САЩ през ноември с надеждата, че Доналд Тръмп ще се върне в Белия дом и двамата президенти ще постигнат сделка.

Bloomberg пише, че част от западните страни са обърнали гръб на Украйна и техният цинизъм ще остане в историята.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 стоян георгиев _оригинала

    67 6 Отговор
    Руската армия смазва фашисти и сега Кравария се опитва да замажат положението и провала си в Окрайнината
  • 3 Варненец

    69 5 Отговор
    САЩ загуби в Украйна от Руската армия това го знаят всички по света.

    Коментиран от #77

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЕВРОНЮЗ

    61 5 Отговор
    Е как така ще принудят Украйна.??? Нали тя сама решава и трепе рашките наред.????
  • 6 Симо

    61 3 Отговор
    САЩ да ги принудят да преминат в отбрана! Що? Те сега в атака ли са? Че не се разбира по движението на частите.
  • 7 Шано

    37 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    С кирцата и асенчо няма ли да ходите на фронта да помагате

    Коментиран от #9, #21

  • 8 джони инглиш

    52 2 Отговор
    Що бе , досега укрите в нападение ли бяха .

    Коментиран от #17

  • 9 Санитар

    27 3 Отговор

    До коментар #7 от "Шано":

    Ше ходят в обоза да варят шкембе и да надуват масури
  • 10 Илиян Илиин

    7 48 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 11 КовидманЯк

    4 36 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 31 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Иванушка 🇷🇺

    5 38 Отговор
    64 километровата рашистка военна колона тръгнала на парад в Киев и парада й все пак се състоя...Хиляди изгорени рашистки танкове и бронирани машини бяха докарани на буксир в Киев и дефилираха под овациите на жителите на столицата ,ето статията в този сайт от тогава -Случи се - Военния парад на Руската армия в Киев все пак се състоя..Руските окупатори искаха да проведат военен парад в центъра на украинската столица Киев. И най-накрая той се състоя.
    Активистът Серхий Стерненко публикува кадри от централната улица „Крешчатик“, на която е площад Майдан Незалежности, на който се състоя Революцията на достойнството през 2013 г. На булеварда бяха изложени руски военни машини, унищожени от украинската армия след 24 февруари, когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война.
    Киев експо“ представя на гражданите и гостите на Киев „безаналоговите“ руски военни машини, но в не много приличен вид. Армията от военнопрестъпници на Владимир Путин беше разгромена в първите седмици на войната, въпреки че планираше да превземе Киев за 3 дни. Военните стратези в Кремъл не изчислиха правилно своите възможности и волята за съпротива на украинския народ. Така тридневната операция по превземане на Киев вече продължава 180 дни.
    Руските нашественици извършиха ужасяващи престъпления срещу цивилното население на Украйна, които никога няма да бъдат забравени. Унищожените танкове и бронирани машини са напомняне за диктатора Владимир Путин, че не може да спечели тази война. Защо

    Коментиран от #18, #67

  • 16 Това е безспорен

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Факт.
  • 17 С други думи казано!

    33 2 Отговор

    До коментар #8 от "джони инглиш":

    До сега Укрите бяха във фаза на ,,КонтраНаступ",а сега преминаха във фаза на ,,КонтраОтступ"...!
  • 18 Така

    1 11 Отговор

    До коментар #15 от "Иванушка 🇷🇺":

    Беше
  • 19 Механик

    33 3 Отговор
    А, стига бе! Да преминат в отбрана???
    Че те кога са били в нападение? А, да. Говореше се нещо за някаква ПРОЛЕТНА- НАМСИКВОСИ дето почна лятото и както почна, така и свърши.

    Коментиран от #24, #27

  • 20 Последния Софиянец

    2 28 Отговор
    1 200 000 ватирана армия, 400 000 могилизирани нови, ботокса каза, че има 480 000 доброволци, готвача извади 200 000 затворници, а церозния дима спомена, че всеки ден има 1500/ 2000 доброволци. А след "изборите" предстои пълна могилизация, всьо по график.

    Коментиран от #75

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Отец Дионисий

    3 22 Отговор
    Бог да накаже пияния агресор и копейките продажни с децата им недоносени.

    Коментиран от #78

  • 23 Да живее

    3 16 Отговор
    господин Бойко Борисов!
  • 24 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 8 Отговор

    До коментар #19 от "Механик":

    Монтьорче ли си

    Коментиран от #31, #36

  • 25 Механик

    2 27 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 500 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 26 Внушенията облужват Кремъл

    4 18 Отговор
    Няма нужда САЩ да ги "принуждава" да преминават в отбрана. Руските фашисти имат достатъчно ресурси, че да ги принудят да минат в отбрана, докато Киев натрупа критична маса от помощ, за да започне да изтласква окупатора от територията си.

    Внушенията за "принуда" от САЩ не отговарят на истинската причина за преминаване към отбрана и обслужват руската пропаганда, която с всички сили се стреми да представи партньорството между Киев и Вашингтон като наложено от САЩ.

    Коментиран от #29

  • 27 Монтьор

    2 11 Отговор

    До коментар #19 от "Механик":

    Викаха Киев задни.Излъгаха хората.

    Коментиран от #38

  • 28 стоян георгиев _оригинала

    2 23 Отговор
    пуслер искаше да разколебае, уплаши и разедини украинците – получи обединена нация, готова на всичко, за да защити независимостта си.

    - Искаше денацификация, но се оказа, че неговите войски действат по нацистки модел в окупираните територии, извършвайки военни престъпления на всяка крачка.

    - Искаше свиване на НАТО – поучи разширен Северно-атлантически блок с нови членове.

    - Искаше да наложи нов световен ред – „руский мир“, - оказа се в изолация и под санкции.

    2024 г. ще е преломна за рабссия, за жалост това ще стане чрез много кръв и жертви, по стара руска традиция. Защото пуслер изповядва теорията, че „ключеви за развитието на рабссия са военните, а не икономическите фактори“.
  • 29 Деда знам кой си

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Внушенията облужват Кремъл":

    Ама си прсв.
  • 30 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    3 16 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    3 19 Отговор
    А цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас❗

    Коментиран от #46

  • 33 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 6 Отговор

    До коментар #31 от "Уио":

    Да, за жълти копейки.
  • 34 Студопор

    14 2 Отговор
    Че те укрите с в отбрана от първия ден. Оставяме настрана не верните "новини" и статийки, които ФАКТИ разпространяват...
  • 35 Харон

    14 1 Отговор
    "....че част от западните страни са обърнали гръб...." Това много добре го знаем тук на изток. Не е за първи път в историята на Европа....
  • 36 Механик

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Дипломиран инженер ДВГ съм и съм съсобственик на приличен автосервиз с 11 човека персонал, на които плащам добри заплати и всички осигуровки. Плащам ги към българската хазна.
    Но и да съм монтьорче, какво толкова. Монтьор да не е станало престъпна дейност?
    п.п.
    А ти кво си? На колко човека осигури доходи?

    Коментиран от #37, #43

  • 37 Оне

    4 9 Отговор

    До коментар #36 от "Механик":

    Като инженер на коя техника се възхищаваш - на руската или на западната?

    Коментиран от #68

  • 38 Механик

    17 3 Отговор

    До коментар #27 от "Монтьор":

    Викаше го ген. М. Мили. Руските никога не са прознасяли, "за 3 дни".
    Путин още в началото каза, че започва СВО и тя ще завърши, когато целитеп оставени към нея, бъдат изпълени.
    п.п.
    Много ли боли, че сте безпомощни? Нищо! Ще боли още повече.

    Коментиран от #44

  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕😝

    4 3 Отговор
    30 и 32, аз вече съм на УЗО с айрян, маслинки и паламуд‼️
    Ти Л.И.Ж.И още ...🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    Коментиран от #59, #62

  • 40 БСТ

    9 1 Отговор
    Че кога е била в нападение Украйна ?
  • 41 Йон Илиеску мокрия от Лом

    11 1 Отговор
    Ква отбрана бе хохохолите го отнесоха като бръмбар айно,щели отбрана да правят.Да разширяват гробищата,че още доста материал ще пристига.
  • 42 Ъхъъъъ

    13 3 Отговор
    САЩ могат да принудят Украйна границата и да е на околовръстното в Киев .....
  • 43 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор

    До коментар #36 от "Механик":

    Знаем такива механици ти се едно самолете оправяш а само маркучета сменяваш май

    Коментиран от #47

  • 44 Бали,не бали..

    1 6 Отговор

    До коментар #38 от "Механик":

    Нема лади,и шуби нема.
  • 45 Да му мисли Зеленски

    9 1 Отговор
    Филма свърши....
  • 46 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛУДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    Мажи дирр Ника хубаво с маз ,че съм наблизо,а газ няма да ти трябва.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Прекрасна новина от

    13 2 Отговор
    кулоарите на форума в Давос ....... Украйна приключи
  • 49 Доротея

    14 1 Отговор
    Отиде коня в ряката заедно с каруцата.Чао 00 крайна,мичка ви пайна ,Киев е от седмица в Уайнаа.
  • 50 Стойко

    12 1 Отговор
    Отиде коня в ряката заедно с каруцата.Чао 00 крайна,мичка ви пайна ,Киев е от седмица в Уайнаа.
  • 51 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛУДУЙ

    10 1 Отговор
    Отиде коня в ряката заедно с каруцата.Чао 00 крайна,мичка ви пайна ,Киев е от седмица в Уайнаа.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ми супер....

    9 0 Отговор
    Поне лопати да им пратят за последно на Урките ама надали
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 послание от президента Джо Байдън,

    11 1 Отговор
    Пичове сори, оправяйте се....
  • 56 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛУДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "Шано":

    Полап ваш ли го сирен ясъл?Сиренето е БИО ,собствено производство.
  • 57 Пастор илиян илиин

    9 0 Отговор
    Ква отбрана бе хохохолите го отнесоха като бръмбар айно,щели отбрана да правят.Да разширяват гробищата,че още доста материал ще пристига.
  • 58 Пука ми

    8 0 Отговор
    За Украйната. Умряхме от студ.....
  • 59 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕😝":

    Клошар изпаднал, няма кой да ти плати тук и тръгна по кофите за храна, там ще си изгниеш!

    Коментиран от #64

  • 60 Гай Турий

    11 2 Отговор
    Преди САЩ да се сетят, руснаците ги поставиха в партер.
  • 61 абе

    11 1 Отговор
    те до сега са били насъпвали ама не сме знаели сигурно около харков та сега пък детко им наредил да минат в
    дълбока отбрана .накря путин ще им даде парцели около магадан или около сивтикар и драмата ще приключи и ще ги вкара в резервати както са индианците в сащ
  • 62 оне

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕😝":

    Пак империалистически гадни западни табиети, вместо водка и борш.

    Що така?
  • 63 Перо

    12 0 Отговор
    Западът не се стреми да постигне мир и благоденствие за украинския народ, а с всички сили да закрепи ционисткия, превратаджийски режим, /без да го заклейми/, който провокира войната и принуди Путин да избере живота на руския етнос /от геноцида/ и да наруши международното право.
  • 64 Али Турчинът

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Абе Иланчо остай ги тези политики,изстудил съм шампанско има и анадолски хайвер ,от моето стопанство,заповядай.Вземи и Васелинчо,гърка Алкеос му съм се преситил и не го вземай .
  • 65 Краватар

    8 0 Отговор
    тя щото иначе атакува, та се къса, едвам ще я накарат да се зашитава
  • 66 КовидманЯк

    7 1 Отговор
    Войводата им рече: - пари нема, действайте.😂
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 USран

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "Оне":

    Най се възхищавам на германските Леопарди - много хубаво киснат в калта и бързо се разглобяват. Например руснаците ги разфасоват с лопати.

    Коментиран от #69

  • 69 Оне

    5 6 Отговор

    До коментар #68 от "USран":

    С 20 Леопарда и 100 Брадлита ви разколачиха. Това са фактите.

    Коментиран от #70

  • 70 Даа

    11 1 Отговор

    До коментар #69 от "Оне":

    С доста повече леопарди и брадлита бяха, и всичко изгоря на бойното поле.
    Прав си, прехвалената западна мощ се видя.
  • 71 Кит

    6 2 Отговор
    Руснаците вече вкараха ВСУ в глуха отбрана, ама щом американците искат да помогнат на руснаците в тази дейност - лошо няма!
  • 72 Миле

    10 2 Отговор
    Украйна прави това което и нареди САЩ , атака , отбрана , челна стойка и.тн

    Bloomberg пише, че част от западните страни са обърнали гръб на Украйна и техният цинизъм ще остане в историята. Част от западните страни , никога не са искали да помагат на укитата просто ,членството им в ЕС ги наг1зи.
  • 73 Руси

    9 0 Отговор
    САЩ не можаха да накарат
    украйнците да настъпват, но
    да отстъпват - ще ги принудат.
  • 74 дончичо

    0 0 Отговор
    Пуснете му на тоя Ташунко Сапа
  • 75 дончичо

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Последният пристигнал в София а
  • 76 хахахах

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Руската армия настъпва по всички фронтове към Москва!
  • 77 леле

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Варненец":

    Даже и ти не го вярваш ама айде ...... хахахаха. Пийте ги тия хапчета бе хора
  • 78 Амин

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Отец Дионисий":

    Амин
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: