Last news in Fakti

17 Януари, 2024 14:24 542 1

Експлозия във фабрика за фойерверки в Тайланд: Загинали са 20 души

  • експлозия-
  • фойерверки-
  • тайланд-
  • загинали-
  • фабрика

Премиерът Срета Тависин беше информиран за експлозията по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария

Експлозия във фабрика за фойерверки в Тайланд: Загинали са 20 души - 1
Снимка: Shutterstock

При експлозия в Тайланд във фабрика за фойерверки северно от Банкок са загинали около 20 души, съобщи полицията, докато властите инспектираха мястото, но все още не са намерили оцелели, предава Ройтерс и БТА.

Не е ясно какво е причинило инцидента, който се е случил следобед в провинция Суфан Бури на около 120 км северно от Банкок, каза полицията.

"Не можем да кажем дали всички работници са загинали. Служителите влизат в обекта, за да разследват. Те не са открили оцелели", каза губернаторът на провинцията Натапат Суванпратип пред Ройтерс.

Предварителното разследване показва, че броят на загиналите е 20, според изявление на полицията, а още "много" са ранени.

Премиерът Срета Тависин беше информиран за експлозията по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, и призова за бързо разследване.

"Премиерът нареди инспекция на завода, за да се види дали работи законно и дали експлозията е причинена от небрежност. Законът трябва да се прилага в максимална степен, защото има невинни жертви и пострадали", се казва в изявление на кабинета на Срета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    2 0 Отговор
    по вероятно ще да е завод за муниции като наще ама нали трябва да е политкоректно. Виновните не са оцелели и стига сте си гибили времето, работата чака