Last news in Fakti

17 Януари, 2024 20:27 2 323 26

"Голото парти": Реликви и дарения, за да умилостивят Кремъл

  • русия-
  • голо парти-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • филип киркоров-
  • анастасия ивлеева

Организирано от инфлуенсърката Анастасия Ивлеева, партито събра на едно място много известни личности от Русия - всичките полуголи

"Голото парти": Реликви и дарения, за да умилостивят Кремъл - 1
Снимка: DW

Декадентското "голо парти" в Москва разгневи Кремъл. Участниците сега се опитват да умилостивят властта по най-различен начин. Един дарява реликви на светец, друг внезапно осъзна, че службата в армията е "почест".

Скандалът с “голото парти”, провело се в един клуб в Москва, продължава да занимава руснаците. Организирано от инфлуенсърката Анастасия Ивлеева, партито събра на едно място много известни личности от Русия - всичките полуголи.

Ценностите на Путин

Въпреки че мнозина се забавляват на изтеклите снимки от партито, в Кремъл настроението никак не е весело, обяснява германската обществено-правна медия ZDF. Докато Русия води изтощителна война и дава много жертви на фронта, снимките от веселие, където богатите и известните хора в Москва се забавляват полуголи, не се вписва никак в представите на властите.

Подобно хедонистично парти не приляга и към консервативните морални представи на самия президент Владимир Путин. Години наред той критикува Запада и го обвинява в упадъчност и несъобразяване с “традиционните ценности”. Така че участниците в прословутото парти нямаше как да останат безнаказани.

Клубът бе затворен, собственикът прави дарения

Подкрепа за Путин дойде и от руския патриарх Кирил. Главата на Руската православна църква също като президента е бивш агент на КГБ, припомня ZDF. Също като Путин той се разгневи на участниците в “голото парти”. В резултат от това клубът “Мутабор” вече е затворен, а собственикът му Михаил Данилов превива кръст пред властта, правейки опит да спаси заведението си.

Данилов също не е случаен човек - за него се твърди, че преди години е купил реликвите на Свети Николай във Ватикана, пише още ZDF. Както съобщава италианският вестник "La Stampa", сега Данилов е дарил тези реликви, включително "сертификат за автентичност", на Руската православна църква. Проблемът е, че реликвите изглежда са се оказали фалшиви. Дали Данилов ще успее да умилостиви църквата - остава неясно.

Отнемане на гражданство

“Голото парти” изнерви не само религиозните руснаци, но и онези крайни националисти, които подкрепят агресивната война на Русия срещу Украйна. Те старателно проверили списъка с гости на скандалния купон, за да открият в него и украинска участничка – певицата Анна Асти - една от най-популярните изпълнителки в Русия. Въпреки че е родена в Украйна, тя отскоро има руско гражданство.

Ултранационалистите в Русия сега настояват на Асти да бъде отнето гражданството и дори да бъде депортирана. Филип Киркоров също е обект на гнева на тази група в руското общество - стартирана е дори петиция с искане да му бъде отнета титлата “Народен артист”. Извиненията на Киркоров във видеообръщение не умилостивиха ултранационалистите, пише ZDF.

От “голото парти” на фронта

Руският рапър Васио (Николай Василиев) в момента излежава 15 дни в затвора за присъствието си на въпросното парти. Сега обаче младият мъж казва, че е получил повиквателна за мобилизация. "Благодаря на всички за подкрепата, всичко ще бъде наред. Примирявам се със ситуацията", каза рапърът във видеопослание, цитирано от руската медия Meduza.

По-рано руската държавна информационна агенция РИА Новости, позовавайки се на адвоката на Васио, съобщи, че той е бил освободен след два последователни ареста, постъпил е в армията и е преминал медицински преглед. По думите на адвоката рапърът смята службата в армията за "почетен дълг”.

Протекции от Кремъл?

Бившата телевизионна водеща Ксения Собчак, която също е присъствала на партито, обяви, че иска да изпрати помощи на пострадалите при украински удар жители в руския град Белгород. Стъпка, която и Филип Киркоров предприе, но тя не му помогна, пише ZDF.

За Собчак се предполага, че е възможно и да се ползва с протекции от Кремъл. Освен обещанието за помощ за хората в Белгород, за нея изглежда няма да има последствия от присъствието ѝ на “голото парти” Популярната рускиня е дъщеря на ментора на Владимир Путин - Анатолий Собчак.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 7171

    21 8 Отговор
    Тия танцуват на музиката на Кобзон докато потъва крайцера Москва.
  • 3 Дойче Зеле

    13 14 Отговор
    Що не си гледате хилядите танкове в Берлин
    аааа, пардон — трактори
    и да разкажете нещичко
    за суΝнгъρ κλγδοβετε 😉

    Коментиран от #18

  • 4 Факти са велики!

    16 10 Отговор
    Голото парти беше преди 2 месеца, цял свят реагира а вие спинкахте до днес.Утре ще ни нападнат я македонци,я албанци а вие ще го пуснете като новина след 10 години.

    Коментиран от #10

  • 5 Дякон Унуфрий Араллампиев

    11 3 Отговор
    Да идат в америка и да ходят голи там Да викнат и дузина афроамериканци с голям принос към демокрацията
  • 6 На су вало со ςτομα

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "ГРЪКА АЛКЕОС":

    Каква си περβερζΗα μραςΗΝцα ма,
    голям мерак имаш да си по средата
    между мужици !
  • 7 Биби Кинк

    7 6 Отговор
    Верно каде Пусю е хедонис ма люби да покрива с целувки малки момченца!
  • 8 Сандо

    7 4 Отговор
    ДВ са по-зле и от албански реотан.Колко време мина от този скандал,знаят ли те?А колкото до реакцията на обществото - така трябва да реагира нормалното общество,запазило изконните си християнски ценности и борещо се със сатанизма,завладял западния свят.

    Коментиран от #24

  • 9 3.14К

    6 1 Отговор
    Гардовете на Кобзон които бяха от съветските републики уважиха достойно някои наши гости (дълбоко виждащ и още 17 ника) и без да им се извинят и без автографи са изхвърлени като употребени салфетки.
  • 10 Шшш

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Факти са велики!":

    Нищо, пак е забавно
  • 11 антикомунист

    6 5 Отговор
    Лай.нари путинари
  • 12 Тото 1 и Тото 2

    10 2 Отговор
    Тука не е ли същото ? За да се умилостививи еднолично-авторитарния Вожд Бойко , му бяха пълнени чекмеджета , шкафчета и скринове , бяха купувани къщи на неговите метреси-любовници , бяха теглени милиони в сакове от банката ? Каква е разликата в УМИЛОСТИВЯВАНЕТО ?
  • 13 Гориил

    5 8 Отговор
    Но в същото време е трудно да се пренебрегне фактът, че на Световния икономически форум в Давос проститутките правят годишна печалба за една седмица. Повече от сто членове на професионалния съюз на проститутките работят съвестно на смени от 4 до 12 часа, изпълнявайки и най-изисканите желания на високопоставени клиенти. Цената на една смяна струва на средния участник във форума (предимно богати и възрастни мъже) значителна сума, започваща от 20 000 хиляди франка. Междувременно бутилка френско шампанско, поръчана в стаята ви, струва 1000 франка плюс такса за обслужване и бакшиш на сервитьора. Пикантните смеси за инхалация и перорално приложение, които подобряват настроението и създават усещане за полет, са особено търсени сред гостите на луксозни хотели и апартаменти.
  • 14 СЕРП И МОЛОТ СМЕРТ И ГОЛОД

    7 3 Отговор
    И каква стана тя сега? Руските православни люде са се облекли като сатанисти и копунясват като западняци. На всичкото отгоре на въпросното парти са били и много от така наречените Z -агитатори. Тези не разбраха ли че живеят в тоталитарна държава. В тоталитарна държава тоталитаристите се грижат за теб и си отблизо наблюдаван. Да се върнат към руснашките изконни цености. Ядене на филия с вакса за обувки и после малко гонене в брезова горичка и боричкане. Какви са тези партита? Крепостните селяни не са възпитавани така.

    Коментиран от #15

  • 15 Гориил

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "СЕРП И МОЛОТ СМЕРТ И ГОЛОД":

    Верните ленинци ще направят обрязването неверници.
  • 16 ха ха хааа

    3 1 Отговор
    Интересно , нито един от нашата колхозня не използва най-използваната от тях дума - "фейк" ... 🤭🤭 Еврика !
  • 17 Въпрос

    4 1 Отговор
    Ей на тоз рускии елит му са живей като на западните му колеги. Ако снимките не бяха изтекли на светло дали кремлин щеш да дърпа ушите на руския елит?
  • 18 К. Николов

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дойче Зеле":

    Е тя Настя видя този тип партита когато отиде в Берлин в предаването Орел и Решка. Там я дават как посещава с.кс позитив клуб Инсомния. Явно и е харесало и си е помислила че живее като немкинче в нормална държава. Киркоров пък не е знаел на какво парти отива. Ха ха ха. сигурно с такова облекло ходи в музея. Много им се иска и те да бъдат свободни хора но грешката им е че не са се родили в прогнилия запад.

    Коментиран от #20

  • 19 Колегата Кобзон

    5 0 Отговор
    Искам Филип Кикиморов на фронта на първа линия
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Само

    1 0 Отговор
    Да не ни върнат Филипа Кикиморова във Варна ,че ще усмърди морската градина
  • 23 Тука много

    2 0 Отговор
    Странно
    Червения Отпадък изобщо не коментира.

    Не се преглъща лесно срамът ,че наяве се вижда Гей и Джендър Анархията в
    Кремълския Бардаак .
  • 24 Ко кое

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    Кое реагира ?

    Масква е пълен с Гей барове ,които изобщо не са спирали да работят .

    Руснак си е Гей по природа и никакви закони не могат да променят това .

    Коментиран от #25

  • 25 Сандански

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ко кое":

    Има нещо такова. Само в главите на копейкаджийте всичко е наред в Разия.

  • 26 Р.К.И.

    1 0 Отговор
    Когато издъхват империите, гражданите им го удрят на разврат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания