Last news in Fakti

21 Януари, 2024 04:35 1 563 6

Хиляди израелци поискаха оставката на премиера Нетаняху

  • протест-
  • израел-
  • заложници-
  • бенямин нетаняху

Участници в демонстрацията в Тел Авив настояха за незабавно спиране на войната в Газа, за да бъдат спасени оставащите при Хамас над 100 заложници

Хиляди израелци поискаха оставката на премиера Нетаняху - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди израелски граждани излязоха на протести срещу правителството на премиера Бенямин Нетаняху, предаде ДПА., цитирана от БТА.

Участници в демонстрацията в Тел Авив настояха за незабавно спиране на войната в Газа, за да бъдат освободени оставащите над 100 заложници, държани от палестинската ислямистка групировка "Хамас".

"Спрете сраженията, платете цената", заяви на митинга един от протестиращите, чийто братовчед е сред похитените.

В края на ноември бяха разменени 105 израелски заложници срещу 240 палестински затворници. След това "Хамас" заяви, че няма да освобождава повече хора, пленени при атаката срещу Южен Израел на 7 октомври, докато Тел Авив не изтегли армията си от Газа.

Нетаняху и неговите съмишленици обаче застанаха на твърдата позиция, че единственият начин за освобождаването на останалите заложници е военната победа над палестинската групировка, отбелязва ДПА.

Неколкостотин поддръжници на лявата партия "Хадаш" в събота поискаха оставката на Нетаняху в северния пристанищен град Хайфа. Стотици протестиращи излязоха и по улиците на Йерусалим.

В петък вечерта роднини на заложници обявиха постоянен протест в град Кесария, където се намира частния дом на израелския премиер. "Очакваме сериозни хора... да излязат и да ни дадат реални отговори за това как са нашите близки", каза един от протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиквун

    22 0 Отговор
    Избиването на невинни хора в Палестина не е фашизъм и геноцид. Това е демокрация - според Натеняху.
  • 2 Калпазанин

    22 1 Отговор
    Само колко готино поднесена статия, хиляди израелци, следва в статията по надолу няколко стотин хиляди. А сега де да не се окаже че са били милион. Няма нищо по хубаво евреите да се бият помежду си. И това което няма да прочетете тук и няма да видите по "нац ни Ес тиливизии" са протести на евреи срещу ционисти заедно с палестинци по света против тези стани
  • 3 Коментар

    16 0 Отговор
    Самите евреи обвиняват НетаНаЯху за случващото се в Газа и са против.Казват,че си е затварял очите за финансирането на хамасците,защото е корумпиран и сега войната е,за да не падне от власт.Нещо като Зелето.Обаче по всички медии ги заглушихте какво говорят.Язък за невинните жертви в Газа.Можеше поне хуманитарен коридор за жените и децата да отворят.
    Обаче през това време се навъдиха сумати фенове на Хилер...явно това е била целта на западните лицемери.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Паситокеляво00

    2 0 Отговор
    хитлер е чичо на натаняху, затова натаняху избива поголовно мирни хора без значение араби или евреи са. А фашиститеее по света го боготворят колко е борец против "тероризма".