Last news in Fakti

21 Януари, 2024 05:08 1 331 9

Недоволни фермери и превозвачи от Румъния започват тридневен протест в Букурещ

  • румъния-
  • букурещ-
  • протест-
  • фермери

В неделя, понеделник и вторник демонстрацията ще се провежда от 09:30 до 22:00 на "Площада на Конституцията" при сградата на парламента в румънската столицата

Недоволни фермери и превозвачи от Румъния ще протестират в Букурещ в неделя, понеделник и вторник, предаде БТА. В трите последователни дни демонстрацията ще се провежда от 09:30 до 22:00 на "Площада на Конституцията" при сградата на парламента в румънската столицата.

Първоначално бе планирано и обявено, че акцията ще е на площад "Виктория" пред сградата на правителството, но кметът на Букурещ Никушор Дан смени мястото, за да не бъде засегнат трафикът в румънската столица. 5000 души, 100 трактора и 100 камиона имат право да се включат в протеста в града.

Междувременно стана ясно, че в понеделник (22 януари) Сенатът ще заседава извънредно, за да гласува наредбите, издадени от правителството във връзка с първия пакет от мерки, договорени съвместно с протестиращите фермери и превозвачи. Те ще бъдат обсъдени и от специализираните комисии на Сената.

Протестите на румънските превозвачи и фермери започнаха в сряда (10 януари) с блокада на движението на околовръстния път на Букурещ и още няколко големи града на страната. Демонстрантите са недоволни от поскъпването на застраховката “Гражданска отговорност”, от увеличението на цените на бензина и дизеловото гориво от началото на годината, от намаляването на европейските субсидии и от дългото чакане по границите.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    16 1 Отговор
    Ми така се прави! А не като у нас - когато Божков викне агитките, или/и НПОтата раздадат кинтите...
  • 2 оня с коня

    15 0 Отговор
    Относно дългото чакане по границите имаше Предложение независимо от неприемането ни в Шенген по Суша да си направим собствен "Шенген" и да отворим напълно Границите между двете държави.
  • 3 КОРАВ НАРОД СА РУМЪНЦИТЕ

    16 2 Отговор
    НИ СТУД НИ СНЯГ ГИ ПЛАШИ ЗА РАЗЛИКА ОТ БЕГЕПОПУЛАЦИЯТА ДОМУШАРИ КЛАТЕНИ ОТ БОКОМАФИЯТА
  • 4 Дедо ви..

    29 2 Отговор
    Берлин е под пълна блокада! Към фермерите се присъединяват и превозвачите, както и редица строителни фирми с техника и хора!
    Къде сте бе журналисти? Или щом "новината" не е спусната от "Ройтерс" или от някой от другите "центрове" не трябва да се отразява! Всичко в мрежата за протестите в Германия се трие от "фактчекърите" или истинопроверявачи по Оруелски. Пълно медийно затъмнение. Явно залогът е огромен, страх ги е и значи има надежда!
    Сбогом Шолц, сбогом Зеленски.... Надявам се вятъра на промяната да задуха скоро и по нашите тъжни и мрачни земи!
  • 5 Дякон Унуфрий Араллампиев

    6 1 Отговор
    След тези протести вече нищо няма да е същото От утре в протестите се включват всички синдикални организации
  • 6 факуса

    1 3 Отговор
    няма не искам,ще внасяте американско зърно от усрайна и толкоз,ако требе и ще фалирате, сащ и осрайна над всичко

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Запознат

    0 0 Отговор
    Навремето им се подигравахме,сега не можем да ги стигнем братята Румънци. Истинските Българи останаха в Моравия след Освобождението.
Новини по държави: