Last news in Fakti

23 Януари, 2024 16:22 1 179 14

Решителен двубой в щата Ню Хемпшър между Тръмп и Хейли

  • доналд тръмп-
  • ники хейли-
  • ню хемпшър

Бившият президент на САЩ изпреварва Хейли с близо 20 пункта в допитванията преди тези втори за републиканците първични избори

Решителен двубой в щата Ню Хемпшър между Тръмп и Хейли - 1
Снимка: БГНЕС

Тази вечер на първичните избори на Републиканската партия в щата Ню Хемпшър ще се изправят суперфаворитът на американската десница Доналд Тръмп и неговият бивш постоянен представител в ООН - Ники Хейли. Това гласуване ще реши останалата част от надпреварата за Белия дом сред консерваторите, предаде Франс прес и БТА.

Във вторник „станете от леглото и идете да гласувате!“ призова снощи бившият президент на предизборен митинг в Лакония, в този североизточен американски щат. „Вземи съседа си, вземи всички, трябва да отидем, защото трябва да спечелим с голяма разлика“, добави Тръмп.

Бившият президент на САЩ изпреварва Хейли с близо 20 пункта в допитванията преди тези втори за републиканците първични избори.

„Сега сме само двама и мисля, че единият вероятно няма да е тук утре“, прогнозира Тръмп пред малка шумна тълпа, потвърждавайки, че „дошло е времето да се обединим за Републиканската партия”.

Оттеглянето през уикенда на губернатора на Флорида Рон Десантис, смятан преди за основен десен съперник на Тръмп преди краха на кампанията му, трансформира водещото трио в двубой. Но битката е много неравна.

Тръмп, подкрепян от солидна база от пламенни поддръжници, на 15 януари вече постигна лесна победа на първичните избори в щата Айова, излизайки далеч пред Рон Десантис и останалата на трето място тогава Ники Хейли. Ако Тръмп сега победи Хейли на изборите в Ню Хемпшър, за бившата губернаторка на Южна Каролина ще бъде изключително трудно да се възстанови от тази загуба.

Тогава пътят на 77-годишния Доналд Тръмп към официалното му номиниране като републикански кандидат срещу демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември може да бъде напълно разчистен.

Но ако 52-годишната Хейли намали значително разликата или дори успее да постигне по някакво чудо победа в Ню Хемпшър, в който има значителен дял независими гласоподаватели, това ще я постави в добра позиция за следващите избори в края на февруари в нейния щат Южна Каролина.

В сравнение с по-консервативните щати, Ню Хампшър дава по-достоверна индикация за възможния успех на националните избори и на последващите първични избори. В Ню Хампшър независими гласоподаватели имат право да гласуват в първичните избори както на Републиканската, така и на Демократическата партия, без да са свързани с тях.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноу

    5 2 Отговор
    Видя ли ги да бучат пръст на публиката ,знам кой държи ръката с тоя пръст..
  • 2 нещо като битка

    16 3 Отговор
    между слон и мравка. Душа бегай у кухнята да си вършиш работата,не се бутай в кашоните за износ.
  • 3 винаги се отвращам

    18 5 Отговор
    от гарги кариеристки в политиката.

    Коментиран от #4

  • 4 Друго си е

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "винаги се отвращам":

    свине кариеристи
  • 5 Първични,вторични избори ....

    3 10 Отговор
    Тия що не правят избори като външноклозетниците у Русиа?
  • 6 Малка шумна тълпа

    1 7 Отговор
    Ние модерната левица от този форум не подкрепяме "суперфаворитът на американската десница Доналд Тръмп". Затова стискаме палци на Ники Хейли. Защото никой от привържаниците на Тръмп няма да излезе да гласува за нея на главните избори. И пак нашите модерни леви ще спечелят. И Светлото Бъдеще на Клаус Шваб ни е в кърпа вързано..

    Коментиран от #7

  • 7 Ляв от всякъде

    3 8 Отговор

    До коментар #6 от "Малка шумна тълпа":

    Ще победим десницата на Тръмп.
    И без това всички десници из запада са вече отдавна са у лево, благодарение на инвестициите на Сорос и Шваб . И се гушкаме с тях.
  • 8 хххх

    11 4 Отговор
    Tая пача няма никакъв шанс срещу Трумп!
  • 9 Здравеопазване

    7 2 Отговор
    Защо тръмп иска да се публикуват страничните ефекти от ваксините ?

    А защо това се крие от обществеността. Скрива се умишлено ?

    Коментиран от #13

  • 10 Според

    2 4 Отговор
    Проучванията Ники Хейли ше спечели в този щат
  • 11 Предпоследният Софиянец

    2 4 Отговор
    Путин да тича с "новичока" та да спаси дъртия пергиш, иначе го чака капитулация в Украйна !
  • 12 Оранжевия кретен

    4 2 Отговор
    с оранжев гащеризон. Ники Хейли Президент!
  • 13 Сладък, оранжевия олигофрен(д)

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Здравеопазване":

    може да иска проучване за въздействието само на натриев хипохлорид върху последователите му, взет орално по негова препоръка пред Тв камерите... Аман от тройкаджии!
  • 14 Напреднал

    4 1 Отговор
    Тръмп е решително за предпочитане пред войнствената атлантистка Ники Хейли, която клатеше заплашително пръст на международните предтавители в ООН с думите: Наблюдаваме те за кого ще гласуваш. С нея за Президент, 3-та СВ е сигурна.