Last news in Fakti

24 Януари, 2024 10:34 1 934 31

"Вече е ясно, че Тръмп ще е кандидатът на републиканците"

  • доналд тръмп-
  • ню хемпшир-
  • сащ-
  • ники хейли-
  • джо байдън-
  • републиканци

Тръмп спечели първичните избори на републиканците в Ню Хемпшир и е една стъпка по-близо до номинацията за президент

"Вече е ясно, че Тръмп ще е кандидатът на републиканците" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Доналд Тръмп спечели първичните избори на Републиканската партия в Ню Хемпшир, което още по-решително го приближава към номинацията на партията за президентските избори през ноември. Преди осем дни Тръмп надделя над останалите републикански кандидати в Айова, след което единствената му сериозна конкурентка в надпреварата остана Ники Хейли, представителката на САЩ в ООН по време на неговата администрация.

Ники Хейли отказва да се предаде

Нито един републикански кандидат, който е печелил първичните избори в първите два щата, не е губил номинацията досега. Тръмп също подчерта това в своята реч след първите прогнозни резултати. "Няма да бъдем първите (които да загубят)", заяви той. 45-ият президент на САЩ нападна Хейли, като я нарече "заблудена" и "самозванка". Тя, от своя страна, заяви, че няма да се предаде и ще продължи битката в Южна Каролина - следващия щат, в който трябва да се проведат първични избори на 24 февруари. Южна Каролина е родният щат на Ники Хейли, тя е била и негов губернатор от 2011 до 2017 година.

Байдън: "Вече е ясно, че Тръмп ще бъде кандидатът"

В Ню Хемпшир се проведоха и първични избори на Демократическата партия. Настоящият президент Джо Байдън ги спечели, без името му да присъства на бюлетината. Тази куриозна ситуация беше резултат от вътрешен спор сред демократите, които искаха Южна Каролина, а не Ню Хемпшир да бъде първият щат, който гласува за тяхната номинация. В Ню Хемпшир се противопоставиха и проведоха избори, в които участваха слабо популярни кандидати. Но в бюлетината съществуваше опция да бъде дописано име. И най-много избиратели написаха името на 46-ия президент, който се бори за преизбиране.

"Вече е ясно, че Доналд Тръмп ще бъде кандидатът на републиканците", каза Байдън в изявление, в което благодари на избирателите. "И моето послание към страната е, че залогът не може да бъде по-висок."


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 13 Отговор
    Тръмп ще спаси света.

    Коментиран от #5

  • 2 Бонев

    30 12 Отговор
    Тръмп е единственият шанс да се отървем от евроатлантическата мъгла. Иначе жална ни майка.
  • 3 ФАКТИ ЕС

    25 8 Отговор
    Тръмп каза, че Зеленски трябва да отстъпи руските региони на Русия. В Давос на Зеленски, когато му предадоха думите на Тръмп....се изложи като го обиди. В последствие, Тръмп в интервю задочно му отговори, че нищо и никога не забравя.

    Коментиран от #8

  • 4 Дой че Ревали

    18 5 Отговор
    Скимтете на настъпано продажни журналисти.

    Как ще си оближете сами обратно плюнките - чак душата ми се пълни от кеф.
  • 5 Кнаус 485

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Видях заглавието и мислех да чета, но видях автора и меракът ми мина.... Но продължавам да държа че Ники Хейли може да стане президент само на Столипиново......
  • 6 Абе

    25 5 Отговор
    Щом всички евро.Gе. йци се плюнчат срещу бат Дончо , значи той е човека.
  • 7 БСП за България и Радев

    23 6 Отговор
    Тръмп е единствения нормален човек в Америка. Може би защото е бил облагороден от жена родена в Социалистическа Чехословакия или Социалистическа Словения. Няма значение. Ще прекрати СВО за 24 часа като нареди на наркомана да подпише безусловна капитулация

    Коментиран от #19, #30

  • 8 Реалист

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "ФАКТИ ЕС":

    Така е, нашмъркания му каза "иди на уййй", а Доналд отива само на класни манекенки. И наистина не забравя и не прощава

    Коментиран от #24

  • 9 Гадател

    13 2 Отговор
    Тръмп ще вкара САЩ в БРИКС и ще има мир по целия свят
  • 10 Общо взето

    4 21 Отговор
    Тръмпа ще накара руснаците да се разкарат от Украйна.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Уса

    17 5 Отговор
    Беше ясно още когато Байдн и ционистите спечелиха изборите с измама,че Тръмп ще се върне и изпълни каквото е обещал и от което не се отказал.Изваждане сащ от нато,спиране парите за СЗО,прекратяване на лобизма и изтегляне на лобистите по света...Новите добавени обещания са спиране на войната в Украйна за 2 часа,нови мирни отношения с Русия и ясни правила в търговията с Китай,забрана на лгбт,пълно затваряне на сащ за бежанци

    Коментиран от #16

  • 15 Хи Хи Хи

    8 12 Отговор
    Хахахахаха..как се кефя, като гледам как са се възбудили капейките.. мислят си , че Тръмпока ще ги извади от Украйна, дето са се уринали до ушите във фекалиите.. ма ше останат силно изненадани..ша има тогава за пореден път ква я мислехме, па тя ква станА..

    Коментиран от #22

  • 16 Хи Хи Хи

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Уса":

    Честно, много искам баш Тръмпито да стане президент.. ше останеш много разочарован в прогнозите си..я виж там, да не би кристалното кълбо да ти се е повредило нещо.
  • 17 Историк

    5 10 Отговор
    Това са отлични новини за демократите.

    Когато един доказан клоун и човек чиито действия са несъвместими с демокрацията, се изправи срещу демократ, е ясно какво ще избере американското общество.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Да ти кажа..

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "БСП за България и Радев":

    Като ти чета умнотиите и ми става ясно, защо нашите т.нар.политици и журналисти те разкарват като панаирджийска мечка с брънка на носа.. свирят ти с гъдулката и те ръгат с остеня в слабините, а ти от кеф даже се търколиш три пъти
  • 20 Не съм му фен

    12 2 Отговор
    Но определено ми харесва ,че срещу либералите и Вашигтонското блат/ДД/.Той поне е 100 пъти по умен и способен от изкуфелия глупак Байдън.

    Коментиран от #23

  • 21 Артилерист

    7 3 Отговор
    От един идиот та на друг, но, както казват фантастите, в смяната е прогреса...

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да ти кажа..

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Не съм му фен":

    Последният умен американскипрезидент беше Рейгън..от там нататък, та до сега.. всичките са бледи карикатури.. в САЩ управлява промишления и финансов капитал, адали ще е Тръмп или Бай Дрън.. е без значение, те са само фигуранти..
  • 24 ХиХи

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Начи зелю ша го пратят на чичо Вова да го върже на едно магаре наопаки и да го разхождат из цял Сибир

    Коментиран от #26

  • 25 Хи Хи Хи

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Артилерист":

    Хмммм.. май почваш да се ориентираш в реалния живот..браво, бележиш напредък. Най-после един смислен коментар
  • 26 Някой си...

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "ХиХи":

    А дали Локхийд и Нортроп мислят като тебе.. ..
  • 27 Надувайте тромпетите... 😂

    4 2 Отговор
    И дрънкайте балайките, и Тръмп като спечели да не се окаже те изненадани, той е непредвидим и непредсказуем, това което сега говори е предизборна лакардия, за втвърдяване на електората, след изборите ако той спечели ще се окаже в реалната ситуация, да не си мислите че той ще подари военната победа на Путин просто ей така, при положение че целият свят видя че прехвалената руска армия не може да спечели военна победа дори и с намалени доставки на оръжие, и Тръмп ще тръгне против интересите на страната си, не си мислете че той ще управлява еднолично, крилото в партията му което подкрепя Украйна е мн силно и влиятелно, военнопромишленият комплекс също, единственото което може да направи е да се договори с европейците да поемат по равно финансирането на Украйна и НАТО, колкото и да е изтрещял няма да счупи света, никой няма да му позволи, вероятно ще опита подобряване отношенията с Китай и икономически отстъпки заради променената икономическа и политическа ситуация в света. Те и в Москва не са наивници че да вярват че Тръмп като спечели ще им поднесе Украйна, Европа и света на тепсия.
  • 28 Тръмп щее новия, следващ Президент на

    5 0 Отговор
    САЩ! Успех за Тръмп!?
  • 29 БРАВО

    3 0 Отговор
    Изгони стария Бай Дън - издън
  • 30 пенсионерът

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "БСП за България и Радев":

    Нерде ЧЕХОСЛОВАКИЯ, Нерде СЛОВЕНИЯ. Даже нямат обща граница, ама това се учи в училище до 8 клас.
  • 31 джо престъпникът

    4 0 Отговор
    Не бих се учудил като спечели изборите да се опитат да го убият това е нормаллно явление за тях. ЦРУ е за тая работа не напразно има персонал над 150 хиляди служители. Задачата на тая престъпна организация - организиране , създаване , финансиране на терористически организации, отвличане , убийства (последният случай Японският бивш Премиер Аба) отстраняване на неудобни за тях лидери, личности, цветни революции това е оснавната им задача, сваляне на демократично избрани Правителства( Пакистанският Премиер Имрахан ) сисъка е дълъг и безкраен.