Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Януари, 2024 14:22 15 572 137

Какво е превозвал разбилият се руски военен самолет

  • самолет-
  • ил-76-
  • украйна-
  • русия-
  • военен самолет-
  • с-300-
  • ракети

Според Москва той е превозвал украински военнопленници, а Киев твърди, че е бил натоварен с ракети

Какво е превозвал разбилият се руски военен самолет - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

За авиокатастрофата съобщи рускоезичният канал на Телеграм, а новината междувременно бе потвърдена от губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков. Според първите съобщения от мястото на катастрофата отломките от самолета са се разпръснали в радиус от няколко километра. Гладков, цитиран и от БиБиСи, е съобщил още, че всички на борда на разбилия се самолет са загинали.

Какво е превозвал самолетът?

Още новини от Украйна

По информация на каналите „Важни истории" и „ЧТД" в Телеграм, които се позовават на руското военно министерство, Ил-76 е превозвал 65 пленени украински войници към мястото на договорена размяна на военнопленници. Освен това на борда му е имало и трима придружители, както и 6-членен екипаж.

От Генералния щаб на украинската армия също са потвърдили за катастрофата, но според украинците самолетът е превозвал ракети за зенитно-ракетния комплекс С-300, написа вестник „Украинска правда". Първоначалното съобщение на изданието, че свалянето на самолета е дело на украинската армия, беше изтрито. Вместо това сега се казва, че информацията все още се проверява.

Руските реакции

Също и в Русия проучват обстоятелствата около катастрофата. Засега Кремъл отказва да коментира случая, а говорителят Дмитрий Песков е заявил за агенция Интерфакс, че все още не може да каже нищо.

Ръководителят на комисията по отбрана в руската Държавна дума Андрей Картаполов обаче твърди, че Ил-76 е бил свален край Белгород с ракета „Пейтриът" или IRIS-T SLM. Според него разбилият се самолет е превозвал 65 украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени. Освен това е имало и втори самолет Ил-76 с около 80 военнопленници, който обаче е успял да обърне и да се върне обратно. Картаполов смята, че украинците са свалили самолета, "за да се попречи на размяната, а вината за това да бъде хвърлена върху Русия".

От информациите по темата става ясно още, че председателят на Думата Вячеслав Володин е наредил да се изготви писмено обръщение към американския Конгрес и германския Бундестаг във връзка с катастрофата на Ил-76.

Военнотранспортният самолет Ил-76 е предназначен за извършването на десанти и може да превозва както войници, така и товари и военно оборудване. Има екипаж до 7 души и полезен товар от 48 тона. Когато машината не превозва повече от 40 тона, тя може да измине разстоянието от 4750 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    102 52 Отговор
    Ако бяха ракети взрива щеше да е огромен, а взрива беше малък. Соро.сите пск лъжат

    Коментиран от #8, #15, #27, #29, #33, #60, #69, #113, #137

  • 2 Иванушка 🇷🇺

    43 62 Отговор
    Според руската страна Украина е била информирана за предстоящия полет на нейни граждани. Въпреки това Украйна предпочете да занули още един важен руски транспортен самолет. Януари ще се окаже Чepен месец за руските ВКС

    Коментиран от #16, #19, #125

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Борба за власт

    46 10 Отговор
    Доста помиярско е да замазваш л..ната с нови л..на!
  • 5 Акула

    53 88 Отговор
    Русия Фашисти и Разгромени Терористи
    Украйна Занули Руската Авиация и Флот
    Слава Украйна и Зеленски

    Коментиран от #11, #12

  • 6 Бат Вальо

    12 28 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Слава адаш жив и здрав! Новия лидер на форума и в сайта! Респект!
    Вече всички те признаха за лидер!
  • 7 Професора

    87 31 Отговор
    Веднага пропаганда от ЦРУ, а истината, че окраинските фашисти убиха свои.

    Коментиран от #115

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ами

    11 3 Отговор
    Сигурно леща
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Факт4екър

    62 27 Отговор
    Окраинските фашисти вече се избиват помежду си.
  • 14 CТАМАT С MAГАРЕТО

    26 7 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Жив и здрав Вальо лидера!!!! Искам Да те подема но всички тук вече подкрепят победителя Зеленски и Украйна! Затова напускам
  • 15 Образува се

    37 36 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    гъба като при ядрен взрив, хич не беше малък.
  • 16 Мдааа

    61 24 Отговор

    До коментар #2 от "Иванушка 🇷🇺":

    Украинската страна е била информирана за маршрута на самолета с украински затворници, каза депутатът от Държавната дума Евгений Попов.
    Известно е, че този самолет преди това е бил използван за доставка на украински военнопленници за обмен. По-специално, на същия Ил-76, пленени пленници бяха транспортирани за размяна на 3 януари.
    „Украинската страна знаеше всичко. Тя знаеше всичко и целенасочено уби своите военни. И сега Киев се хвали, че тяхната ракета е свалила Ил-76“, каза общественичката и журналистка Анастасия Кашеварова, която се занимава с темата за размяната на пленници.
    Междувременно в Киевските ссйтиве се опомниха и започнаха да премахват изтеклата информация от медиите, че руски военнотранспортен самолет е бил свален от украинските въоръжени сили.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Сандо

    67 11 Отговор
    Ще го напиша пак,въпреки че ме изтриха,незнайно защо.Такива неща са резултат от дълги преговори,в процеса на които всичко се съгласува и уточнява,а полета на самолета е само крайния резултат от преговорите.Договарят се броя на пленените от двете страни,имената им,начина и мястото на размяната,вида на превозното средство с което ще бъдат доставени пленените,неговия маршрут и време за движение,времето и мястото за пресичане на границата,граничния контрол и още много неща,за които ние не можем дори да се досетим.И не мога да разбера на примитивните коментари на много от пишещите тук.А колкото до това дали самолета е свален,от кого и с какво - това надали е проблем да се установи.На мен лично ми е интересно дали янките ще си публикуват данните и снимки от спътниковото наблюдениу или ще ги покрият отново както направиха със онзи злополучен малайзийски Боинг.И ми е интересно дали отново баданалката ще се задейства.

    Коментиран от #31, #124

  • 19 Така е,така е...

    39 27 Отговор

    До коментар #2 от "Иванушка 🇷🇺":

    Кажи го на майките, чиито синове бяха убити от бандерите. Сега щяха да са у дома.
  • 20 айде дочето повече знае от екипажа ха ха

    57 17 Отговор
    Данните които излизат,показват че е ударен от украинска ракета!Украинските телеграм канали вече са публикували съобщения за" успешено"поразена цел....е сега са започнали да заличават-да трият тези съобщения,защото това доказва терористичния акт!Сега са започнали да побликуват "удобната"пропаганда,че е превозвал ракетиС-300,и за това е бил цел на укроинското ПВО!Поразен е както се вижда от кадрите в момент на снижение за кацане,когато е най уязвим,както гледам до последно екипажа се е опитвал да го приземи дори и труден за управление,предвид пораженията които е имал....но за съжаление Киев отново са избили собствените си военнопленици!Има достатъчно данни от обективния контрол,дори има списъци с военопленницзите които е трябвало да бъдат разменени там,на граничната Белгородска област,тези момчета са били чакани от майки и съпруги....но с помоща на немска или щатска ракета,Киев отново изби собствени граждани в тази чужда война,която се води чрез тяхната територия!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тома

    52 24 Отговор
    Те укрите са царе по свалянето на самолети превозващи пътници.Справка нидерландския самолет
  • 25 Кой започна тая война...

    15 10 Отговор
    Ганьо ли ?!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Самолет

    26 33 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    с такива размери обикновено има само някакъв минимален запас от гориво преди кацане, а тоя избухна много силно, вариантът с ракетите може да е истина.

    Коментиран от #66

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Иванушка 🇷🇺

    11 36 Отговор

    До коментар #18 от "Сандо":

    "...Такива неща са резултат от дълги преговори...."

    На украинец вяра нямай, заеми и картофи не давай.
    Безспорно силен ход от страна на Украйна, руснаците за пореден път загубиха ценен самолет. Не ги разбирам братушките - на шашки ли играят или ще воюват ? Стават вече вирусно смешни с нелепите си издънки 👎

    Коментиран от #40

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 БАРС

    26 18 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ! И З ТОВА ВИДЯХ НА ВИДИОТО ЧЕ АКО Е ИМАЛО РАКЕТИ ТО КЪЩИТЕ ДЕТО СЕ ВИЖДАТ НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА А ЖЕРТВИТЕ МНОГО ПОВЕЧЕ.УКРИТЕ ЛЪЖАТ МОСКВА ГИ Е ПРЕДОПРЕДИЛА ЧЕ ПО ТОЯ МАРШРУТ ЩЕ ЛЕТЯТ ПЛЕНЕНИ УКРИ ЗА РАЗМЯНА.НО ИСТИНАТА Е ЧЕ ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ НАДЪХАНИ НАЦИТА ТО ТИЯ ПЛЕНЕНИ СА ГИ ИМАЛИ ЗА ПРЕДАТЕЛИ И ЗАТОВА СА ГИ ОДАРИЛИ.И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОГАТО УКРИТЕ УДАРИХА ПЛЕНЕНИТЕ ТЯХНИ АЗОВЦИ В ЗАТВОРА ПРЕДИ ГОДИНА И ПОЛОВИНА. ОЧАКВЙТЕ СЕГА НАПАДКИ ПО АДРЕС РОСИЯ ОТ ЗЕЛИНСКИ .

    Коментиран от #56, #86

  • 34 Военнопленници да били там бе

    19 4 Отговор

    До коментар #27 от "Факт":

    Катастрофа на Ил-76: Украинското военно разузнаване призна, че днес етрябвало да има размяна на пленници |
    Главното разузнавателно управление (ГУР) на украинското министерство на отбраната потвърди, че днес руската и украинската страна се готвят за размяна на пленници.

    „Мога да заявя, че планираният за днес обмен все още не се провежда“, каза рано сутринта Андрей Юсов, представител на украинския отдел.
  • 35 КозлодУЙСКи

    9 3 Отговор

    До коментар #32 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Каква лека нощ бе в 14.40 ч.

    Коментиран от #38

  • 36 Мрън

    17 16 Отговор
    Димна следа от взрив на ракета няма . Значи не е ударен . Какво е превозвал обаче , само руснаците знаят

    Коментиран от #39

  • 37 стоян георгиев

    11 7 Отговор
    Бай Сорос не го беше сметнал така.
  • 38 РУСКА 👊🐻👊®

    15 19 Отговор

    До коментар #35 от "КозлодУЙСКи":

    Лидера Козлодуй има предвид да лягате да спите на сламата в плевнята където живеете защото сте отново нощна смяна във фургона! А трябва да палите и кюмбето и изхвърляте пепелта! Мутрофанката и посолья вече не дават нищо иначе глааааад

    Коментиран от #45, #47

  • 39 Мрун

    10 8 Отговор

    До коментар #36 от "Мрън":

    Става въпрос за американската система за ПВО „Пейтриът“ или германската система за ПВО IRIS-T SLM, по самолета са изстреляни три ракети, уточни парламентаристът Андрей Картаполов
  • 40 Сандо

    9 11 Отговор

    До коментар #31 от "Иванушка 🇷🇺":

    Е да,далаверата си заслужава - десетина руснака и един самолет срещу 65 украивски бойци,повечето от които смело и храбро са се сражавали за Родината си и за посеяните в главите им идеали,които са се надявали и са разчитали на властта им,че ще ги спаси и че отново ще се върнат на фронта за да воюват.Че поне за кратко ще се срещнат със семействата и приятелите си.И какво са получили?За този случай дори и дежурното оправдание "приятелски огън" не важи.Сам му дай определение и си помисли искаш ли собствената ти държава да постъпи по същия начин с теб при подобни обстоятелства.
  • 41 Гладен орк

    13 9 Отговор
    Дано само не са били яйца
  • 42 Ксаниба

    29 12 Отговор
    окрите първо с радост писаха навредд, че са го съборили, мислейки, че е превозвал ракети, като са разбрали, че пак са изтрепали своите , почнали да трият... и те така, бандеровска им работа...

    Коментиран от #58

  • 43 Механик

    25 10 Отговор
    Истината е, че укрите убиха свои хора. Явно толкова им пука.
    Довечера-утревечер, чакайте да падне някоя ракета там където има повечко наемници. Естествено, ще пише че ракетата е била свалена и са пострадали няколко лелички от забавачницата + една баба, дето тръгнала към магазина д си купи кисело млекце и малко сало.
  • 44 Иво

    31 9 Отговор
    Кой луд вярва на украинските фашисти??? Истината е ,че от Белгород в,село Ябленово руският военен самолет са превозвани 65 пленени украинци за размяна ,екипажа и трима военни придружаващи!! Наглите украински престъпници в злобата си са посегнали на техните войници ,обвинявайки руснаците!! На лъжата краката са къси ,изперкалите укри в безсилието си вършат престъпление след престъпление ,отнемайки човешки животи ,за които ще отговаря наркомана !!
  • 45 Обърка се

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "РУСКА 👊🐻👊®":

    Ваш съм.
  • 46 Вилна зона

    8 6 Отговор
    Като дойде Тръмп,соросите ще трябва да подорожит на У краина.Плач и скърцане со зъби.
  • 47 Хехехе

    3 4 Отговор

    До коментар #38 от "РУСКА 👊🐻👊®":

    Аз съм Галин кадър. Той козлю нещо дава фира като теб и деменцио
  • 48 Абе глупости!

    15 13 Отговор
    "Вячеслав Володин е наредил да се изготви писмено обръщение към американския Конгрес и германския Бундестаг във връзка с катастрофата"
    Не разбрахте ли? Тези са примитивни.
    Унищожавайте тях, за да разберат. Бийте ги като кучета, че да спрат да правят такива неща на вас!!!
    Ех, защо не съм аз главнокомандващ на Русия!!!
    Още когато започнаха "да помагат" с пари и оръжия на Крайната, правя им ултиматум да спрат ВЕДНАГА. Давам им 3 дена за размисъл и след това: "После нас, тишина ....!!
    Западналите имат поведение на хищници. Само със сила и с тотално превъзходство, можеш да ги "убедиш" в каквото искаш... Покажи им, че цял остров може да им изчезне пред очите. Чувстват ли, че си отстъпчив, ще ти танцуват на главата.

    Коментиран от #57, #93

  • 49 Вече

    13 9 Отговор
    Руснаците са публикували списъка с имената на 12 азовци и 53 войника . Не са за съжаление окрайнците , защото има много радостни коментари за свалянето на самолета . Тези хора са дяволски изчадия !

    Коментиран от #59

  • 50 Защо укрите избиват техните?

    20 11 Отговор
    80% от украинските пленници се предават доброволно без да се бият.
    За това укронацистките натовци не ги искат и избиват.

    Коментиран от #53

  • 51 Свободен

    11 11 Отговор
    Важното е, че вече няма да превозва нищо!
  • 52 руски лъжци

    18 14 Отговор
    Отново лъжи директно от Кремъл! Цял самолет за 50 пленника в първа класа :)))) Самолета е бил пълен с ракети!!!
  • 53 Пък

    8 9 Отговор

    До коментар #50 от "Защо укрите избиват техните?":

    останалите 20% разкатаха магучая.
  • 54 БАЙ село

    6 2 Отговор
    Ебна от ракетите се е самовзривила привозвали са пленици почиващи на малдивите.
  • 55 САЩисан вие на поляна

    8 6 Отговор
    Козяшките .../цензура/... Пълният списък на военнопленниците, които са били в самолета за размяна (с пълните имена и дати на раждане), е публикуван в публичното пространство в канала на Маргарита Симонян в Telegram.
  • 56 ракети без взривател

    9 10 Отговор

    До коментар #33 от "БАРС":

    Ракета не се взривява от вън! Имало е 4 тона ракети и няколко войника!
  • 57 Ехеееее😂

    13 11 Отговор

    До коментар #48 от "Абе глупости!":

    На теб пяна ти хвърчи от устата😂, пий един валидол, вземи един студен душ и си легни, другата седмица конгреса ще гласува 61милиарда долара военна помощ за Украйна, разбрали са се демократите и републиканците, ЕС сформира фонд от 50милиарда евро за Украйна заобикаляйки Орбан и Фицо, наш муньо няма да по смее да наложи вето, ще имаш време за размисъл, и идеи по какъв начин късия ще превземе, Украйна, ЕС, САЩ, Аляска и две канавки в подстъпите към Авдеевка. 😉

    Коментиран от #65, #67

  • 58 Може

    6 3 Отговор

    До коментар #42 от "Ксаниба":

    покрай сухото, да е изгоряло и суровото. Ко пречи покрай пленниците да се возят и ракети.

    Коментиран от #123

  • 59 САЩисан вие на поляна

    8 7 Отговор

    До коментар #49 от "Вече":

    Май няма смисъл, дискусия или спор със синьо-жълт стиропор е загуба на време.
  • 60 Някой си...

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    САмолета пада цял..как така тогава отломките са с раздиус няколко километра.. ако радиусът е бил 2 км, то диаметърът е поне 4км...което говори за мощен взрив ..като от ракети например или други взривили се превозвани боеприпаси.
  • 61 Русия, Русия ..

    8 14 Отговор
    Защо действате, като смотаняци? Имате спътници и много добре знаете, кой ви е свалил самолетите.
    Вдигайте си ВСИЧКО, каквото имате и правите като Израел в Газа. И няма значение, кой е! Ако е Франция, Британия или ако са Сащ отивате и правите това там на пустиня за да им дойде акъла... Какво само се мотате? Това е ВОЙНА и губите техника и хора от снизходителност и глупости!!!

    Коментиран от #98, #110

  • 62 МаДа

    11 3 Отговор
    65 пленени украински войници трябва да са били по 700 кг., щом се е наложило останалите да бъдат превозени с втори самолет.
    Възможно е и всичките 65 пленени украински войници да са пътували 1-ва класа и да не е имало място за повече.
    Всъщност, каквото и да е превозвал самолета, руснаците щяха да кажат че украинците са убили свои.
  • 63 Македонец

    7 7 Отговор
    Махнаха статията от водещите новини и я заместиха с разказ за изнасилване на заложници в Газа.
    Ясна е работата. Ако беше свален самолет с боеприпаси не с военнопленници щяха една седмица да не облъчват.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Не пяна...

    9 9 Отговор

    До коментар #57 от "Ехеееее😂":

    Просто съвсем хладнокръвно мога да ги пратя в АДА без да ми пука. Русия НЕ е разбрала още, че това си е война с гадни интриганти. Могат да лъжат, да шикалкавят да се правят на улави, НО ти губиш...
    Тресни ги, както Израел прави с Газа.
    Имам приятели евреи! Знаеш ли, какво казват?
    НЯМА НЕВИННИ! ЩЕ ИЗТРЕБИМ ВСИЧКИ!.
    Докато се правят на културни и добри, ще губят хората си и войната. . Така до никъде няма да стигнат.

    Коментиран от #81, #91

  • 66 Истината

    6 6 Отговор

    До коментар #29 от "Самолет":

    е,една. В главата ти избухват единствено ракети. Човек като не разбира от нещо, по-добре е да не се прави на капацитет, аман от жълтопаветни всичколози. Всяка сутрин се бият по между си, кой ще влезе по-напред в студията на платения национален ефир. Подлоги, национални предатели, после ще обърнат палачинката много,много бързо. Пак ще бъдат бърбоковци. Това са паразитите на българското общество.
    .
  • 67 Еми ето...

    6 7 Отговор

    До коментар #57 от "Ехеееее😂":

    " 61милиарда долара военна помощ за Украйна, разбрали са се демократите и републиканците, ЕС сформира фонд от 50милиарда евро за Украйна.."
    Давам им ултиматум? И след това пускам една цар Бомба в океана, пак да обиколи вълната 3-пъти планетата и ако разбера, че са превели парите, стрелям от упор 3000 ракети залп към сащ и 3000 към Европа... И да се свършва с тази умрела цивилизация.

    Коментиран от #73, #75, #104

  • 68 Барон Мюнхаузен

    4 7 Отговор
    Киев извърши терористична атака, като свали руски самолет Ил-76 в Белгородска област, който превозваше украински военни за размяна. Ракета Пейтриът е изстреляна от Харковска област.
  • 69 Гошо

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    То списък има ,с имената и рождените датите на това ,дето е превозвал де
  • 70 незнайко

    6 8 Отговор
    Какво се чудите ? Как бе свален преди години самолетът на Малайзийските авиолинии над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. за което имаше ХИЛЯДИ разногласия ! Конспирацията на САЩ работи на МАХ !!!
  • 71 Мишел

    11 5 Отговор
    Според съобщение на руското Министерство на отбраната, по радарни данниу Ил 76 е свален от 2 ракети, изстреляни от украински зенитен ракетен комплекс, разположен в района на село Липци , Харковска област .
  • 72 Никой

    8 9 Отговор
    " ФАКТИ " е сайта на руската пропаганда в България маскиран като другата гледна точка. Създаващ балсам за изстрадалата русофилска душа.

    Коментиран от #84

  • 73 😂.......

    2 2 Отговор

    До коментар #67 от "Еми ето...":

    Умно си го измислил😂
  • 74 Пак лъжат от киевския режим.

    6 6 Отговор
    Вече има списък с пленените украинци, от тях има поне 12 души от "Азов". Не знам защо избиват собствените си граждани по такъв начин, но не е първият случай. Спомнете си онзи обстрел на лагера в Еленовка, там убиха около 55 свои пленени военни.

    Коментиран от #105, #136

  • 75 Барон Мюнхаузен

    3 9 Отговор

    До коментар #67 от "Еми ето...":

    От кое беличко вземаш. Питам за един приятел.
    Помощта за Киев ще е главно от Европа вече.

    Коментиран от #78

  • 76 Драааа

    7 7 Отговор
    Четете всичко. Украинците си признаха, че е имало запланиран обмен на пленници за днес. Факт! Свален ли е самолетът? Свален е? От кого? От Украйна? Помните ли един малайзийски самолет преди време? Защо е прелитал над Украйна? Какво са говорили диспечерите? Защо после са изчезнали?! Украйна за пореден път доказа, че с нея преговори няма как да се водят.
  • 77 население

    3 0 Отговор
    Мноооооооооого т..о население. Несе чудите, че живеете зле и сте нещастни.
  • 78 Не.......

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Барон Мюнхаузен":

    Разбрали са се републиканци и демократи по казуса за бежанците, и ще гласуват тези 61милиарда за Укр, и ЕС да увеличи помощта за да е по равно, и са постигнали съгласие, така е справедливо да се разпредели финансовата тежест по равно.
  • 79 А50

    6 5 Отговор
    Излезна списък със загиналите пленници. Втори самолет с пленници се е върнал след свалянето на първия борд. В 404 се разиграват интриги между Зеленски и останалите, и между Сащ и Британия. Всеки гони интересите си и често си подливат вода. Западните пво системи ги оперират натовци, така че не е ясно кой с какви подбуди е свалил самолета. Тези размени на пленници са координирани и укрите са знаели, по този начин е процедирано и преди

    Коментиран от #83, #88

  • 80 Близко до акъла е !

    7 3 Отговор
    ,,Първоначалното съобщение на изданието, че свалянето на самолета е дело на украинската армия, беше изтрито."
    Ако наистина е превозвал ракети С-300,Укрите нямаше да бързат да трият съобщението!
    А напротив-щяха да се скъсат да се хвальотят...!!!

    Коментиран от #87

  • 81 Мухаха

    7 6 Отговор

    До коментар #65 от "Не пяна...":

    Уби ме от смях! Руснаците- културни и добри!?

    Коментиран от #95

  • 82 геноцид

    5 3 Отговор
    "Първоначалното съобщение на изданието, че свалянето на самолета е дело на украинската армия, беше изтрито. Вместо това сега се казва, че информацията все още се проверява." Пропаганден машинен арбайтен , ей така действат фашагите , първо стрелят после питат !!!
  • 83 Хи Хи Хи

    4 8 Отговор

    До коментар #79 от "А50":

    И къде е излезнал тоя списък бе, каиш? В Отечествен фронт или в Работническо дело..?
  • 84 НЯкой

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Никой":

    Тогава си мажи изстрадалата душа с този балсам и не мъркай!
    Двоен агент такъв!
  • 85 горски

    4 2 Отговор
    Самолета е свален с западно оръжие над руска територия.Не украинска ,временно/или постоянно/окупирана...
    Този казус е сериозен...
  • 86 Ако е имало наистина пленници..

    4 6 Отговор

    До коментар #33 от "БАРС":

    ..досега рушлямците щяха да са им обявили имената и снимките да са постнали

    Коментиран от #89, #94

  • 87 Мишел

    5 3 Отговор

    До коментар #80 от "Близко до акъла е !":

    Полетът на този и на още един Ил 76 е бил предварително съгласуван от руското с с украинското министерство на отбраната, както правено няколко пъти при размяна на пленници. С ед свалянето на първия Ил 76, вторият самолет езавил обратно и се е върнал .
  • 88 и къде е списъка?

    3 4 Отговор

    До коментар #79 от "А50":

    линк нещо?

    Коментиран от #90, #92, #100

  • 89 САЩисан вие на поляна

    4 4 Отговор

    До коментар #86 от "Ако е имало наистина пленници..":

    Има пълен списък с имената ве к0х..снимки ще публикуват след следствието. Иначе,"... написа вестник „Украинска правда"....това стига.
  • 90 ехаа

    5 3 Отговор

    До коментар #88 от "и къде е списъка?":

    Шн0рхел би трябвало да знаеш, че ако публикуваш линк ще ти бъдеш изтрит...ако си толкова ляв и не може да го откриеш в телеграм- потърси помощ от приятел.
  • 91 Българин

    6 4 Отговор

    До коментар #65 от "Не пяна...":

    Русия още не била рабрала ... нормално, тя Русийката няма капацитет да разбере много работи.
  • 92 Драааа

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "и къде е списъка?":

    Абонирай се за канала на РИА Новости в Телеграм и ще видиш списъка.
  • 93 Възхитен

    1 5 Отговор

    До коментар #48 от "Абе глупости!":

    Ма що не си ти бе, наистина !!! Всичко щеше да свърши за три дена ! Пък то, ква стана тя, две години !?!

    Коментиран от #96, #97

  • 94 Д'мин

    8 1 Отговор

    До коментар #86 от "Ако е имало наистина пленници..":

    Имената на военнопленниците са изкарани на списък по азбучен ред, най -старият е 69-ти набор, най-младият е 2002 г. роден. Самолета и друг път е бил използван за превозване на военни за размяна, последно на 3-ти януари. Версията, че е превозвал ракети е несъстоятелна, самолета е излетял от Белгород и се е движил на североизток (за справка Флайтрадар 24), т.е. отдалечавал се е от границата. Ударен е от Ирис или Пейтриът, изстреляни от район на Харковска на 103
    км. от граничната линия. В украинските масмедии веднага излезнаха статии, пример "Украинска правда" с автор Станислав Погоркин. Похвалиха се украинците, сега замазват положението.

    Коментиран от #117

  • 95 артишок

    7 1 Отговор

    До коментар #81 от "Мухаха":

    Изкуственият интелект - да си прочел или видял руснаците да трошат или боядисват паметници подобно на х0хлите, козяците, джихадистите и мегрите ?

    Коментиран от #107

  • 96 САЩисан вие на поляна

    4 2 Отговор

    До коментар #93 от "Възхитен":

    "Всичко щеше да свърши за три дена !" - Много, много, много ама много си ...(цензура)...

    Коментиран от #120

  • 97 Аз съм възхитен от...

    6 1 Отговор

    До коментар #93 от "Възхитен":

    ...Пролетният КонтраНаступ!
    Даже не дочака Новата Пролет и магически се трансформира в Пролетен КонтраОтступ...!

    Коментиран от #101

  • 98 Възхитен

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Русия, Русия ..":

    Точно така !!! Правим пустиня и това е !!! Пък то, 350 000 трупа наши !?!. Е, те не са баш руснаци, ама все пак .....
  • 99 Незнаещ

    3 3 Отговор
    Колко малък беше взрива,разкажи,като си бил там и знаеш....
  • 100 Явно,че...!

    5 1 Отговор

    До коментар #88 от "и къде е списъка?":

    Имаш много ниска компютърна грамотност!
    Вече списъка на жертвите е публикуван,даже със снимки...!

    Коментиран от #114

  • 101 🤔.....

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "Аз съм възхитен от...":

    Колко са отстъпили, двеста метра ли бяха? 🤔

    Коментиран от #108

  • 102 Конспиратор

    2 2 Отговор
    ✔️Когато машината не превозва повече от 40 тона, тя може да измине разстоянието от 4750 километра.✔️
    65ч+80ч.=145 човека евентуално военнопленници по 100кг тегло за всеки = 14500кг т.е. 14тона и половина.
    т.е. 40т-14,5т=25,5 тона остават за ракети и др. в първия свален Ил76, а за втория 40тона полезен военен товар. Гаранция за военния товар е превозване на пленени заложници . Може и двете интерпретации да са частично достоверни.

    Коментиран от #119

  • 103 !!!?

    11 4 Отговор
    В империята на Злото и Лъжата всичко върви "по план" и завършва с "Груз-200" !!!?

  • 104 Възхитен

    1 3 Отговор

    До коментар #67 от "Еми ето...":

    Точно така !!! Това Путя да го прочете и Шойгу е замразен !!! Штъ земи виднагъ !!!
  • 105 ИНТЕРЕСНО!

    5 3 Отговор

    До коментар #74 от "Пак лъжат от киевския режим.":

    Какви очи ще има командването на ВСУ,да обясни на майките на загиналите войничета,че именно са загинали от собствен огън и то минути,преди да бъдат разменени и спасени...!
    Или изобщо няма да се трогнат!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 С изключение

    1 2 Отговор

    До коментар #95 от "артишок":

    паметниците на Сталин и Ленин от центровете на градове села и паланки, че и героични градове градове във ВСВойна Сталинград и Ленинград си смениха имената в различни периоди руско време... :)
  • 108 Да бе да...?!

    2 3 Отговор

    До коментар #101 от "🤔.....":

    Отстъпиха(само до тук...) :
    Крим+ 4 Бивши вече Украински Области!
    Ахъмм...🤔
  • 109 Харон

    4 2 Отговор
    Какво е превозвал разбилият се руски военен самолет? КВАС :-))))))
  • 110 да си го кажем

    4 4 Отговор

    До коментар #61 от "Русия, Русия ..":

    Русия води в момента пълнометражна война и това което виждаш е тавана на руските възможности.Нещо си си въобразил явно,че Русия е някаква силна военна мощ,ама реалността я виждаш.Русия буквално се бори да оцелее в Украйна.В тоя ред на мисли,ако се опитваш да пращаш Русия да воюва на повече от 100км от руска граница,то ти обричаш Русия на тотален разгром като държава.Общо взето не бутай руснаците при големите сили или с други думи не се опитвай да пращаш пинчер при питбулите.По-ясно ли ти става ? САЩ само чакат някоя грешна стъпка на Русия (например с ТЯО) ,за да заличат Русия като държава за броени минути.
  • 111 Щирлиц

    7 3 Отговор
    Според Flightradar руският самолет Ил-76 е започнал днес да се обявява първо край бреговете на Сирия. След това той е отишъл в Руската федерация през Саудитска Арабия и Иран.
    Т.е. със сигурност не е превозвал военопленници ,а ракети .

    Коментиран от #118

  • 112 Зейфод Бийблброкс

    3 1 Отговор
    Какво има за чудене? Черно на бяло си признават:
    „Украинска правда": Първоначалното съобщение на изданието, че свалянето на самолета е дело на украинската армия, беше изтрито.

    Коментиран от #116

  • 113 Песемист

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Щом си го видял от Варна трябва да ти вярва ме Самолет с 60тона товароподемност ще Первозванного 60 Украици « Пък след него втори / или руснаците пленяват украинци карат ги до болниците в Москва и ги връщат здрави БЛАГОРОДНИЯ ПУТИН «Да не го бърка с хитлер»
  • 114 Възхитен

    0 3 Отговор

    До коментар #100 от "Явно,че...!":

    Вярно е !!! Най после си видях образа в мрежата !!! Бил съм бил гръмнат от Пейтриът !!! Щот съм руски патриот !!!

    Коментиран от #121

  • 115 Студент

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Професора":

    До се Путин преличаше на Хитлер но явно държи да е като Сталин миролюбив с своите / Путин и без Берия се справя
  • 116 Патриот

    2 2 Отговор

    До коментар #112 от "Зейфод Бийблброкс":

    Ний на Укр. Правда не вярваме, само на старата Правда и на Маша Сладураната !!!
  • 117 Казуар

    0 3 Отговор

    До коментар #94 от "Д'мин":

    Ирис няма такъв обхват.
  • 118 Моше

    2 3 Отговор

    До коментар #111 от "Щирлиц":

    Може да е превозвал и хути, да им покажат мавзолея на Владимир Илич. Жалко, няма да могат да разказват на другарите си от Хамас за мумията.
  • 119 Зейфод Бийблброкс

    3 2 Отговор

    До коментар #102 от "Конспиратор":

    Може, но ако си гледал видеото и взрива кажи къде и кога има вторични детонации? И така ли изглеждат според теб 25 тона ракети + 20-30 тона керосин да се взривят на едно място?
    И къде е логиката да пренасят ракети със самолет толкова близо до фронтовата линия, буквално над Белгород, при това с обявена въздушна тревога (опасност от ракетна атака) час по-рано?

    Коментиран от #122

  • 120 Възхитен

    1 2 Отговор

    До коментар #96 от "САЩисан вие на поляна":

    Не се разбира от кои си, няма нито долар, нито рубль !?!
  • 121 Правиш се на интересен...!

    3 0 Отговор

    До коментар #114 от "Възхитен":

    ОК!
    Нормално за човек,избиващ комплекси...
  • 122 Конспиратор

    1 2 Отговор

    До коментар #119 от "Зейфод Бийблброкс":

    Въздушна тревога в населено място се обявява срещу ракети земя-земя, самолети - бомбардировачи, ракети въздух-земя.
    Самолети на противника се свалят с друг вид ракети зенитни от ПВО и ПРО земя-въздух и въздух-въздух .
    Зашита на Белгород и фронта изисква доставки и по ж.п. и по въздух.

    Коментиран от #128

  • 123 Ксаниба

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Може":

    па може и някоя баба ако била мъжка, да са я возили.. ко пречи!!
  • 124 Зейфод Бийблброкс

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сандо":

    Хубаво си го обяснил, но трият. Пишеш нормално и хоп те изтриват. Влизаш после и гледаш пълни примитивизми стоят в други коментари!? Фитки има сред модераторите, това е. Според мен нарочно, премахват някои адекватни мнения, а оставят други провокативни, очевидно тролски щатни писачи. Интриганти...
    А САЩ нищо от сателитите няма да публикуват за този полет, така мисля. Ще мажат и увъртат. Има и лека предизборна паника, освен това им изтърват юздите на украинците, а и британците се месят. Ако има външно участие е по-скоро техен почерк, те са по-перфидни в организирането и изпълнението на подобни тер.ор актове. Ако не се лъжа малко преди франсетата, бяха фламбирани някакво количество важни англоси. Имат мотив за мъстене...
    Е, винаги съществува вероятността причината за свалянето на самолета да е чиста украинска салоумщина!

    Коментиран от #126

  • 125 катран

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иванушка 🇷🇺":

    Лошо, говорим за убити украинци от доблестна укр.армия.., а ти се радваш че бил свален самолет..Не се учудвам..
  • 126 За мишките и хората

    2 1 Отговор

    До коментар #124 от "Зейфод Бийблброкс":

    Зейфод, препоръчвам ти да си махнеш втората глава, че ти пречи (як ник!!!).
    От клипа не става изобщо ясно къде и дали изобщо е уцелен самолетът. Нищо не пуши и нищо не гори преди сблъсъка със земята. Но гърмежът си е силен и не ми се струва да е само керосин, макар че не претендирам да съм специалист.

    Коментиран от #127, #131

  • 127 Ха хо

    3 1 Отговор

    До коментар #126 от "За мишките и хората":

    Напротив, въпроса е дали си гледал целия клип. А вече има видеа и от останките му, надупчен е на решето от осколки. И труповете дават.

    Коментиран от #130

  • 128 Зейфод Бийблброкс

    4 0 Отговор

    До коментар #122 от "Конспиратор":

    Съгласен съм, принципно тези неща са така и са ясни. Украинците използват снаряди, ракети, дронове и т.н. Градът е на има няма 30 километра от границата, т.е. няма проблем за артилерия, ПВО. Но това което се вижда от видеото е как самолета избухва в пламъци и част от него се разпада малко преди да се удари в земята и избухне. След което камерата прави движение към небето назад по траекторията на полета и ясно се вижда димно кълбо, най-вероятно от взрив.
    Вторични детонации не се забелязват.
    Както и да е, главната въпросителна е как да вярваме на украинската информация за сполучливо сваления самолет, като самите те много припряно след това всячески премахват и започват да извъртат информацията, че превозва С-300? На кое да вярвам, на това, че са го свалили или на това, че е бил натоварен с ракети?
  • 129 Сандо

    4 1 Отговор
    Няма смисъл да спорите кой и как е свалил самолета,укронацистите вече не само си признаха,но и заплашиха,че ще продължат в същия дух.Това е положението,мисля,че тези,и тези зад или над тях,и боят няма да ги оправи.

    Коментиран от #133

  • 130 За мишките и хората

    2 0 Отговор

    До коментар #127 от "Ха хо":

    Така ли? Сигурно имаш обяснение също какво са правели тези 65 военнопленници в Египет и ОАЕ? Вероятно са били на почивка преди размяната. :)
    Не бях прав обаче за едно нещо - самолетът действително се запалва в предната си част преди удара.
  • 131 Зейфод Бийблброкс

    2 0 Отговор

    До коментар #126 от "За мишките и хората":

    Няма грижи :) Едната докато е будна, гледам другата да спи, да не изпадат в когнитивен резон@нс.
    Според мен се вижда тъмно сиво "кълбо" дим в небето, като от взрив, на място където много вероятно е минал самолета. Точно след взрива е, камерата се вдига към небето и ясно се вижда за секунда. На някои видеа е отрязано точно преди това.
  • 132 мхааа

    0 3 Отговор
    Превозвал е Приложим.
  • 133 Зейфод Бийблброкс

    4 0 Отговор

    До коментар #129 от "Сандо":

    Прав си Сандо, ама не спорим според мен, по-скоро малко лаф да разглобим културно :)
    Иначе за боя, щом не стига, ще иска бой върху бой ... Лошото е, че са доста озверели ли, обезумели си и все по-зле става.
  • 134 Не е превозвал уукраински военнопленници

    1 3 Отговор
    Явно ууукрите са помолили братушките да ги обявят за загинали и да не ги връщат на Зеления наркоман
  • 135 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    Веднага след падането на самолетите имаше весели радости по украинските публични страници, медиите и коментари, че са свалили, или по-точно украинските въоръжени сили са свалили руски самолет. И сега ще си измислят приказки, като да се лъжат, украинците винаги така правят...
  • 136 Щерев

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Пак лъжат от киевския режим.":

    Те така и Пригожин и компания убиха. И той беше техен. Не знам защо така си избиват своите?
  • 137 Денис

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    И ти беше там философ дър--вен!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания