Last news in Fakti

27 Януари, 2024 10:22 2 250 20

Макрон подписа новия закон за имиграцията

  • франция-
  • закон-
  • имиграция-
  • макрон

35 от членовете на закона бяха обявени за противоконституционни

Макрон подписа новия закон за имиграцията - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон вчера подписа за влизане в сила новия закон за имиграцията, част от разпоредбите на който бяха отхвърлени от Конституционния съвет на Франция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Текстът, 35 от членовете на който бяха изцяло или частично обявени за противоконституционни, бе публикуван днес в официалния вестник на Франция. Префектите вече са получили първите инструкции по прилагането на новото законодателство.

Новият закон ограничава достъпа на имигрантите до социални помощи, въвежда годишни миграционни квоти и по-строги критерии за пристигането във Франция на роднини на имигранти, които вече се намират на френска територия.

Френският Конституционен съвет, който е натоварен със задачата да следи дали законите съответстват на конституцията, постанови, че много от мерките, съдържащи се в закона, който бе приет под натиска на десницата и с подкрепата на крайната десница, са противоконституционни. В отговор дясната партия на "Републиканците" обвини Конституционния съвет в опит за "юридически преврат".

Във финалния текст на закона е съхранена исканата от правителството структура на законодателния акт, като отсега нататък френските власти ще могат по-лесно да експулсират чужденци, които са нарушили закона. АФП отбелязва, че улеснената процедура за експулсиране на такива чужденци е един от приоритетите на френския вътрешен министър Жералд Дарманен.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Ванга

    21 7 Отговор
    Макрон ке виси на Айфеловата кула!

    Коментиран от #2, #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Али баба

    18 6 Отговор
    И франсетата трябва да сложат някой негър или арабин за президент, като в юкей, така няма да стане.
  • 4 Да, бе

    30 1 Отговор
    Баба меркел зае достойно място до хитлер в пантеона на убийците на Европа. Добрата новина е, че някои започват да се осъзнават...

    Коментиран от #6

  • 5 Байдън е готов да предприеме строги

    23 6 Отговор
    мерки срещу нелегалната миграция към САЩ ........... БЪЛГАРИЯ ПЪК ЩЕ ИМ СТРОИ КЪЩИ И ЩЕ ИМ ДАРЯВА ЗЕМЯТА - ПО 1000 ДЕКАРА НА МУДЖАХИДИН !

    Коментиран от #11

  • 6 ВСЕ ПАК МЕРКЕЛ Е ДЪЩЕРЯ

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Да, бе":

    НА ХИТЛЕР !
  • 7 ТаУмВзе

    17 2 Отговор
    Тия така са ги подкарали цветните ислямисти, че във Париж има гето, в което ни полиция ни линейка може да стъпи. Добре е! Оставям на страна лева му е диагнозата на таа кукла Макарон.
  • 8 ЧЕ ТОИ ИМА

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо влайчо":

    ЛИ БЕ ДЯДО--МАИ Е ЗКОН ЗА ОВУЛИТЕ ПРИ БАБИТЕ
  • 9 този така наречен

    26 2 Отговор
    европейски политически елит е една голяма карикатура.Само го вижте тоя неопределения.
  • 10 как едни закони

    24 1 Отговор
    са били конституционни и в сила дълги годинии след това идва некой палячо и казва че трябва да се сменят.Същото е и у нас.
  • 11 България

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "Байдън е готов да предприеме строги":

    Българската земя нито се продава, още по малко пък се подарява. Който ти го е казал е по тъп и от тебе.
  • 12 ОСЪЗНАЛ СЕ

    10 2 Отговор
    той за майка си ли беше женен.БАБОЕБ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЪГУОШ

    9 0 Отговор
    Дали да не пратят този закон за тълкувание и одобрение от нашия нов коституционин съдия - Деса от Дулово ? Тя е капацитет , трупал опит в диспансера и от слугинство на Тиквата !
  • 15 чико

    7 0 Отговор
    До №14 Искаш да кажеш Деса Конститутката...

    Коментиран от #18

  • 16 Майк Алън Патън

    7 1 Отговор
    Интересно нещо са държавите - колонизатори ! Мачкали са , грабили са , подтискали са , избивали са , крали са , поробвали са .......и това е продължавало много , много , много години ! И сега , в настоящето - пишат закони за Имиграцията , правила за Хуманизма , прокламации за Справедливост , харти за Равноправието !
    Стига с това лицемерие ! Върнете на робите краденото и ограбваното !
  • 17 Антилопа Пуку

    8 0 Отговор
    Слаб закон, но все пак е нещо. Най-важно за Европа да се ограничи верижната имииграция. Има данни, че един имигрант е довел 36 негови роднини? Не е единичен случайн ,а масова практика.
  • 18 тиквенсониада

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "чико":

    Добре си го казал , но за тази жена , по-добре би звучало ДЕСА- бойковата ПРОСТИ-тутко-конститутка !
  • 19 Двуок ЦИКЛОП

    9 1 Отговор
    Винаги съм се питал и чудил следното - как Франция е била от ПОБЕДИТЕЛИТЕ във Втората Световна Война ! Че даже са имали и своя окупационна зона в Берлин ! А те са били страхливци , които са се предали пред немската машина и доре са били в колаборация с Хитлер . Нация , чиито псевдоЛИДЕРИ са избягали и скрили далече. А после са се писали ПОБЕДИТЕЛИ ! Къде и кои са били техните войски , колко жертви са дали ? Предавали и ограбвали ли са своите съседи - ЕВРЕИ ??? Всичко това лесно може да се провери ! И тези хора сега ни СЪВЕТВАТ и ДАВАТ АКЪЛ как , кой , защо да живее !!!!!! Наглост !
  • 20 Соваж бейби

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баба Ванга":

    Защо на Айфеловата кула тя една купчина от желязо и скъпи ресторанти .По добре на Триумфалната арка до знамето където беше сложил европейското знаме и махна френското , ако си спомняш комедията какво направи на баба момчето
Новини по държави: