Last news in Fakti

28 Януари, 2024 04:58 2 356 5

Хиляди италианци и испанци протестираха в Деня на Холокоста в подкрепа на палестинците ВИДЕО

  • италия-
  • холокост-
  • палестина-
  • демонстрации

Това стана въпреки забраната на полицията на Ботуша за провеждане на подобни събития точно в този ден

Хиляди италианци и испанци протестираха в Деня на Холокоста в подкрепа на палестинците ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Няколко хиляди души излязоха по улиците в различни части на Италия, присъединявайки се към демонстрации в подкрепа на палестинците, въпреки забраната на полицията за провеждане на такива събития в деня, когато светът отбелязва Деня на възпоменание на Холокоста, предаде ДПА.

Стотици участници се присъединиха днес към демонстрации в Рим и други градове и участваха в митинги, почти всички от които бяха мирни, каза полицията.

Около 1200 души излязоха по улиците в Милано, където имаше сблъсъци с полицията. Някои демонстранти скандираха и носеха плакати, обвиняващи Израел в геноцид.

Общинските власти в Рим забраниха демонстрациите след призив на дясното правителство, за да се предотврати реч на омразата към Израел в днешния Международен ден в памет на жертвите на Холокоста, убити от нацистите.

Митингът в Рим трябваше да премине под надслов "Спрете геноцида над палестинския народ" и сега трябва да се проведе на друга дата.

На 27 януари 1945 г. съветската армия освобождава германския концентрационен лагер Аушвиц в окупирана Полша. От 1996 г. насам този ден се отбелязва като Ден на паметта за Холокоста в Германия.

През 2005 г. Организацията на обединените нации направи датата ден на възпоменание.

Масова демонстрация в подкрепа на палестинците се състоя снощи и в Мадрид, предаде БНР.

20 000 души, по оценката на властите, шестваха из испанската столица с твърдения, че над жителите на Газа се извършва геноцид, и с призиви към израелските власти да прекратят войната.

Испания е сред страните в Евросъюза, които са настроени най-критично към израелската военна кампания в Газа. Израел дори изтегли посланника си от страната за известно време, след като испанският премиер Педро Санчес се усъмни в законността ва войната срещу Хамас.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    22 3 Отговор
    ООН да добави на тази дата и геноцида на хазарите срещу палестинците!!!
  • 2 плюс минус

    8 4 Отговор
    Преди години на италианския бряг на Адриатическо море група деца с ръководителката си
    изразяваха подкрепата си за палестинците .
  • 3 Торбалан

    10 2 Отговор
    Ами да на хората вече им е писнало от скапаните евреи
  • 4 Браво на италианците!

    3 0 Отговор
    Обичам италианците заради тяхната будност, живост и много трезвен ум. Брави рагацци!
  • 5 Анонимен

    1 1 Отговор
    Време е да бъдат пуснати помпите в тунелите в ГАЗА и един път завинаги да се приключва със зловещата терористична групировка ХАМАС. Сбирщина от изнасилвачи и убийци.
Новини по държави: