Last news in Fakti

28 Януари, 2024 05:51 2 785 2

Трима мигранти бяха открити мъртви в лодка на Канарските острови

  • канарски острови-
  • мигранти-
  • лодка

Плавателният съд е превозвал около 70 души

Трима мигранти бяха открити мъртви в лодка на Канарските острови - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима мигранти бяха открити мъртви в лодка, която вчера пристигна на остров Йеро, в испанския Канарски архипелаг, съобщиха испанските служби за спешна помощ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Трите тела са били в лодка, превозваща около 70 души, каза говорителят на службите за спешна помощ пред АФП, като добави, че "няколко" души са били хоспитализирани, без да дава точно число.

Разположен край бреговете на северозападна Африка, Канарският архипелаг е изправен пред най-тежката миграционна криза от 2006 г. насам. Това го превръща в един от най-опасните морски миграционни маршрути в света. Наблюдава се впечатляващо увеличение на пристигащите там бежанци през последните месеци. Те са предимно от африкански държави, разположени на юг от Сахара.

Йеро – малкият най-западен остров на Канарските острови, се превърна в основната морска врата към Испания за мигранти, тръгнали от африканския бряг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааааа

    3 0 Отговор
    И ся кво.
    Испания излиза ли от Шенген.
  • 2 Анонимен

    6 0 Отговор
    Да ги връщат обратно. Иначе половин Африка може да насели Европа. И по новият регламент за солидарност и разпределение на бежанци, може България да се сдобие и с африканци.
Новини по държави: