Last news in Fakti

28 Януари, 2024 07:13 1 223 8

Тръмп отново изрази несъгласие с реформата на имиграционната система

  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • имиграция

Нарастващият имиграционен натиск се очертава като централна тема в битката между него и Байдън

Тръмп отново изрази несъгласие с реформата на имиграционната система - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подчерта още веднъж несъгласието си с реформата на имиграционната система, която демократи и републиканци обсъждат в Конгреса, предаде БНР.

След като снощи действащият президент Джо Байдън подкрепи реформата и обеща да използва правомощията, които тя му дава, за да затвори границата с Мексико, днес Тръмп написа в платформата си Truth Social, че е по-добре да няма никаква сделка, отколкото "лоша сделка" за границата.

Нарастващият имиграционен натиск се очертава като централна тема в битката между Тръмп и Байдън в президентските избори през ноември. Днес Тръмп оприличи ситуацията на южната граница на надвиснала "катастрофа". Още вчера, следвайки насоките на експрезидента, лидерът на републиканците в Камарата на представителите Майк Джонсън обяви, че сделката за миграцията, която се подготвя в Сената, няма шанс да се реализира в долната камара на Конгреса.

Провал на законопроекта ще означава и провал на усилията за деблокиране на американската помощ за Украйна, която е заложена в текста.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На янките

    16 1 Отговор
    вече им писна от латиноси!
  • 2 Гордостта на Тарра

    19 1 Отговор
    Тексас република референдум веднага
  • 3 мммм

    14 3 Отговор
    САЩ е един огромен зоопарк
  • 4 ТаУмВзе

    17 0 Отговор
    Краварчето си спретва етно гражданска война и тва си е. Поне бай Перука не почна войни, докато тия на бай Деменция се чудят къде по света да безчинстват.
  • 5 дедо Герчо

    10 1 Отговор
    ТЕКСАС ЩЕ БЪДЕ СВОБОДЕН ! ...ХЪХЪХЪ...
  • 6 Ама

    4 17 Отговор
    Мигрантите от Мехико , като е толкова зле и лошо в САЩ, защо се стремят и напират със стотици хиляди да влязат и работят в САЩ , а не си стоят в Мехико ...???

    Или е нещо като мигранитите в Русия, които не искат да останат, живеят и работят в "руския рай" , а се трупат на финландската граница...!!!
  • 7 усрайнец

    8 2 Отговор
    Свобода на Текас
  • 8 народна република тексас

    1 3 Отговор
    Защо никой не споменава за очертаващата се гражданска война в ФАЩ?