Last news in Fakti

3 Февруари, 2024 09:04 1 603 2

Експлозия пред министерството на труда в Атина, няма жертви

  • атина-
  • взрив-
  • министерство на труда

Взривът е предизвикал обаче материални щети. Той е бил предшестван от анонимен телефонен сигнал, подаден до гръцкия всекидневник "Вестник на редакторите"

Експлозия пред министерството на труда в Атина, няма жертви  - 1
Снимка: ЕPA/БГНЕС

Взривно устройство избухна в центъра на гръцката столица Атина, пред сградата на министерството на труда, без да причинява жертви, предаде Франс прес, като се позова на гръцката полиция, съобщават от БТА.

Взривът е предизвикал обаче материални щети. Той е бил предшестван от анонимен телефонен сигнал, подаден до гръцкия всекидневник "Вестник на редакторите", се казва в съобщение на полицията. В телефонното обаждане неизвестен глас е предупредил, че експлозив е поставен пред сградата на министерството на труда и ще избухне 40 минути по-късно.

Зоната около сградата е била отцепена от полиция. Експлозията е отекнала около 1,29 ч. местно време. Взривното устройство е било поставено в чанта, скрита под пейка близо до министерството. Засега никой не е поел отговорност за атаката. Разследването е поверено на службите за борба с тероризма.

В миналото други подобни атаки са били приписвани на анархисти или на крайнолеви движения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лют пипер

    0 0 Отговор
    Имеется хас и да има жертви! Без жертви е по-добре.
  • 2 Маляките не къртят зимен сън

    3 1 Отговор
    като бай Ганьовците в партерна стойка! Докъде стигнахме да ходим да пазаруваме по-евтинко в Гречеландия - бай Ганьовци страхливи, управлявани от с€лски мафиоти?
Новини по държави: