Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 05:45 1 252 15

Камерън: Иран ще бъде държан отговорен за действията на неговите подставени лица в Близкия изток

  • дейвид камерън-
  • великобритания-
  • министър-
  • сащ-
  • иран

Напълно разбира желанието на Америка да отвърне на ударите по нейните части в региона, заяви британският външен министър

Камерън: Иран ще бъде държан отговорен за действията на неговите подставени лица в Близкия изток - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че "Иран ще бъде държан отговорен за действията на неговите подставени лица в Близкия изток", като допълни, че напълно разбира желанието на Америка да отвърне на ударите по нейните части в региона, предаде БНР.

В интервю за журналиста на "Сънди таймс", който придружи Дейвид Камерън по време на неговата трета обиколка в Близкия изток, откакто пое поста през ноември, британският дипломат номер едно казва: "Трябва да изпратим възможно най-ясния сигнал на Иран, че това, което прави чрез своите пълномощници, е неприемливо". Той допълва, че се е срещнал с иранския си колега и е провел много сериозен разговор, в който е заявил, че Техеран не може да бяга от отговорността за извършеното от подкрепяните от него групировки. "Разбира се, можете да твърдите, че те имат известна степен на независимост, но вие сте ги създали, вие сте ги подкрепили, вие сте ги финансирали, вие сте им предоставили оръжия и, в крайна сметка, ще бъдете отговорни за това, което правят", продължава Дейвид Камерън.

"Сънди таймс" посочва, че миналата седмица Великобритания е наложила санкции на ирански служители, за които обяви, че са замесени в заплахи за убийство на журналисти на британска земя, както и на други, за които се смята, че са част от международни престъпни групировки, свързани с Иран.

Вестникът пише още, че по време на посещение по израелско-ливанската граница Камерън е заявил, че Великобритания предлага план за намаляване на напрежението там, където "Хизбула" и израелските сили си разменят огън почти всекидневно през последните четири месеца. Планът включва обучение на ливански граничен полк с по-широк кръг от дейности по сигурността по общата граница. "По света има много пожари и нашата работа, като използваме дипломация и всички инструменти, с които разполагаме, е да се опитаме да потушим тези пожари и да се опитаме да защитим Великобритания от тези пожари", изтъква Дейвид Камерън.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Британската империя

    2 13 Отговор
    Една Британска лира вече е 15 килограма рубли

    Коментиран от #3

  • 2 Гориил

    7 0 Отговор
    Сътресение на въздуха.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Британската империя":

    Те и Йените са 15 кг за една лира ‼️
    Значи Русия е като Япония 😀😀😀😀

    Коментиран от #12

  • 4 Гориил

    20 0 Отговор
    Ред е на Великобритания да се присъедини към онези, които са застрашени от изчезване.
  • 5 Боруна Лом

    18 1 Отговор
    ТОЗИ ОСТРОВ, ЗАЩО Е ОЩЕЕ ОСТРОВ 🏝️?

    Коментиран от #8

  • 6 Неразбрал

    24 1 Отговор
    Чии го търсят хамериканците в Близкия изток ?

    Коментиран от #7

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Неразбрал":

    ... който им е доста ДАЛЕЧЕН 😀
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гориил

    8 0 Отговор
    Не разбирате ли, че сте на ръба на война със сближаващата се коалиция на Иран, Йемен и Сирия?
  • 10 Сандо

    8 0 Отговор
    Съвсем правилно този материал е поместен в сектор "България" на сайта.Вече всички знаем,че постепенно Посолството ни прехвърли на капризите на /не/Великобритайния.А както твърди Историята,техния мерак е да ни превърнат в картофена /а може и в конопена/ нива.
  • 11 А тоя с картофеното лице

    7 1 Отговор
    кога ще отговаря за разрушена Либия?
    Или Тони за Ирак?
  • 12 наблюдател

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    до 3 как може да сравняваш японската иена която е световна валута с тоалетната рубла която и руснаците не искат да спестяват в рубли - заплатата минималната на един японец е 2500 долара а на руснак 165 долара

    Коментиран от #14

  • 13 Чичо Дончо каза

    2 0 Отговор
    И днес има опечени кравари.Става все по интересно.
  • 14 Поп Андрей

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "наблюдател":

    Не всичко е пари чадо...............
  • 15 Настрадин Ходжа

    1 0 Отговор
    Рублата може да не е световна валута, но е национална валута на Русия , а някои държави въобще нямат национална валута. Скоро и ние се стремим през глава, да нямаме национална валута. А нямаш ли свои пари, чакай на опашката някой да ти подхвърли толкова , колкото той реши, не от колкото ти имаш нужда.
Новини по държави: