Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 09:48 896 1

Тайванският президент Цай Ин-уен приветства делегация от института Хъдсън

  • тайван-
  • хъдсън-
  • делегация-
  • посещение-
  • демокрация-
  • авторитаризъм-
  • подкрепа-
  • продажба на оръжия

Тайван се радва на солидна подкрепа от страна на САЩ

Президентът на Тайван Цай Ин-уен се срещна с политически анализатори и експерти от базирания във Вашингтон институт Хъдсън, водени от председателя на Борда на попечителите Сара Мей Стърн и президента Джон Уолтърс.

Цай изрази благодарност за посещението на групата непосредствено след президентските избори в Тайван, чието мирно и гладко протичане според нея демонстрира твърдия ангажимент на Тайван да защитава демокрацията.

Президентът също така се възползва от възможността да благодари и на правителството и Конгреса на САЩ за предоставянето на помощ за сигурността на Тайван чрез редовни продажби на оръжие.

Според Цай институтът Хъдсън е влиятелен мозъчен тръст за външна политика и сигурност. През годините той твърдо подкрепя Тайван, организирайки посещения на делегации, конференции по редица въпроси, публикува статии за Тайван и оказва подкрепа на страната в лицето на авторитарната агресия. Всичко това е силно ценено от правителството и народа на Тайван, каза Цай.

В отговор Стърн заяви, че членовете на института вярват, че солидната връзка между Тайван и САЩ е от полза за цялата международна общност, добавяйки, че връхната точка на миналата година бе връчването на наградата за глобално лидерство на Цай в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дасидойдем Надумата

    0 0 Отговор
    "Президентът също така се възползва от възможността да благодари и на правителството и Конгреса на САЩ за предоставянето на помощ за сигурността на Тайван чрез редовни продажби на оръжие." - Чрез редовни продажби на ОРЪЖИЕ.