Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 06:12 1 066 6

Земеделски производители протестираха в Нидерландия

  • нидерландия-
  • фермери-
  • протести

Демонстрантите изкараха трактори на магистралите, палеха огньове и пускаха фойерверки

Земеделски производители протестираха в Нидерландия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През изминалата нощ в различни райони на Нидерландия се проведоха фермерски протести. Демонстрантите изкараха трактори на магистралите, палеха огньове и пускаха фойерверки, съобщи Телевизионният канал НОС, цитиран от ТАСС

Протестите се проведоха на магистрала А2 край град Брюкелен, на магистрала А7 край град Пурмеренд и на магистрала А32 край град Щайнвайк.

.Полицията заяви, че пожарът на А50 край град Бакберген е включвал азбестови листове, които при горене отделят вредни вещества във въздуха. На мястото на инцидента са били извикани специални служби, за да разчистят пътя. Огньове, в които са използвани бали сено, гуми и импровизирани материали, са били запалени и на пътищата А28, А15 и А12.

.Полицията съобщи, че поради големия брой акции органите на реда не са успели да реагират на всички инциденти. В много случаи действията на земеделските производители са довели до опасни ситуации за здравето на хората, околната среда и участниците в движението, подчертават от полицията. На някои места става дума за криминални престъпления и в момента се водят разследвания.

Протестите на фермерите в Нидерландия започнаха на 2 февруари. Основното недоволство на протестиращите е свързано с факта, че производствените цени се повишават, докато изкупните цени в ЕС остават непроменени, което се дължи и на евтиния внос на храни от Украйна и други страни. Освен това земеделските производители са недоволни от селскостопанската политика на ЕС, в резултат на която получават все по-малко субсидии, но се сблъскват с все повече регулации и ограничения.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    15 0 Отговор
    Браво
  • 2 Вашето Мнение

    20 2 Отговор
    Полицията не може да озапти едни трактористи, а са тръгнали на война срещу мечката. Хахахахахахаа.

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А така де

    15 1 Отговор
    Санкции до дупка-нали така ш О р О ш и???? Цяла Европа се тресе-ама нека още евро политиците скачат по свирката на САЩ.....
  • 5 Стратега

    2 1 Отговор
    Май не остана държава в ЕС, където да няма жестоки протести!
    На хората им писна от Урсула фон бин Ладен и от Украйнския дъмпинг на ГМО стоки.
  • 6 Гост3

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вашето Мнение":

    Полицията не може да ги озапти,щото не стреля по хората като:мечката:
Новини по държави: