Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Февруари, 2024 14:23 3 295 23

Британски доклад: Руският флот може да изпълнява задачите си в Черно море въпреки украинските удари

  • британско разузнаване-
  • руски флот-
  • черно море-
  • украйна-
  • русия-
  • удари-
  • атаки-
  • анализ-
  • доклад

През лятото британското разузнаване представи анализ на действията на украинските въоръжени сили в Черно море и особено използването на надводни дронове за подкопаване на руската доминация в Черно море

Британски доклад: Руският флот може да изпълнява задачите си в Черно море въпреки украинските удари - 1
Снимка: БГНЕС

В последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания се отбелязва, че на 1 февруари украинското разузнаване е обявило, че е потопило руския ракетен катер "Ивановец" клас "Тарантул-III", предаде News.bg.

Отбелязва се, че видеозаписи с отворен код са показали от различни ъгли множество безпилотни превозни средства, които чрез тактика на роене успешно поразяват кораба. Това причинява голяма експлозия, която почти сигурно е довела до потъване на кораба.

Още новини от Украйна

"Ивановец" патрулира по западното крайбрежие на Крим в подкрепа на продължаващата руска окупация на Украйна. Неговата усъвършенствана връзка "Light Bulb" му позволява да изпраща и получава данни за насочване към и от други кораби, хеликоптери и патрулни самолети за далечни разстояния.

Британското разузнаване посочва, че този украински успех подчертава продължаващата уязвимост на руските военни кораби, действащи в Черно море. Това много вероятно ще окаже въздействие върху елементите за командване и контрол на Черноморския флот и навярно ще ги принуди да преоценят маневреността си близо до Западен Крим, отбелязва британското МО.

Въпреки това руският флот почти сигурно все още е в състояние да изпълнява трите си основни задачи в Черно море: нанасяне на удари на далечни разстояния, патрулиране и поддържане.

През лятото британското разузнаване представи анализ на действията на украинските въоръжени сили в Черно море и особено използването на надводни дронове за подкопаване на руската доминация в Черно море.

На 4 август 2023 г. руският търговски танкер "Сиг" беше атакуван и изведен от строя в района на Керченския пролив, очевидно от безпилотен надводен кораб. Това се случи един ден след подобна атака срещу десантния кораб "Оленегорский горняк" и два дни след очевидно неуспешен опит за атака на руски патрулни катери, ескортиращи търговския кораб "Спарта IV".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    4 6 Отговор
    мчи може ами! аз такава БЛОКАДА не съм виждал!! през ден гледам зърновозите край Варна
  • 2 Делю Хайдутин

    7 0 Отговор
    Чакаме го във Варна и Бургас.

    Коментиран от #10, #16

  • 3 Мхмх

    14 1 Отговор
    Те не са украински, а ваши удари. Яд ли ви е? Хахаха.
  • 4 Обикновен Гражданин!

    19 0 Отговор
    Че то това ми е ясно и без ...Специалният Британски Доклад...!
  • 5 ЕВРОНЮЗ

    25 1 Отговор
    Украинските удари са английски, така че спрете да ни баламосвате. Украйна ви е като смокинов лист, но се надявам един ден истинските украинци да си отмъстят със същото оръжие което им давате сега.

    Коментиран от #6

  • 6 КОТарАК

    3 14 Отговор

    До коментар #5 от "ЕВРОНЮЗ":

    аз се надявам един ден ИСТИНСКИТЕ русофили да пратят поне консерва за фронта , а да не вият на умряло за европенсии

    Коментиран от #13, #22

  • 7 Да питам..

    4 16 Отговор
    То че украинчетата подводниха половината ЧФ е ясно..ами я ни кажете за изцепката на Мутрофанова пред руския канал ЕР ТИ ВИ И че щяла да си прибере всички руски паметници, дори и тези от Руско-турската война в Русия. И защо мълчи още Външно, а не и даде начален шут в посока матушката..крайно време е вече..

    Коментиран от #9

  • 8 Боруна Лом

    5 0 Отговор
    КВИ СА ТИЯ..СПЕЦОВЕ..? ЩЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ДЖЕПАНЕ И ЗА ТЯХ ОТ СЪРЦЕ!
  • 9 Боруна Лом

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да питам..":

    ГАЛКЕ СВАЛКЕ ТИ ЛИ СИ МА ОУУ?
  • 10 Има да си чекаш ахах

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Как го чакате точно в Бургас. Предполагаме сте укри дето се правят на русня. И в гаража на руската вила до морето. Има няколко укро безпилотни морски дрона.
  • 11 Какво хубаво време е навън

    6 10 Отговор
    Хубаво е че руския флот може да изпълнява задачи в черно море. Аз харесвам тия клипове дето украинците унищожават кораби на тях. Ако рашките не изпълняваха задачи в черно море. Нямаше да ги има.
  • 12 Туй британското разузнаване

    9 0 Отговор
    много доклади, много нещо ей!!!! И все "разузнава" какво са му казали украинците.
    И хоп ново докладче!
    После Базирания Мозъчен Тръст независимо проверява дали наистина това са казали украинците и ако да, - потвърждават информацията - и хоп: "собствен анализ".

    И идва звездния момент на Мимето и Джамбаза, да ни информират обективно. Като и те допълват майсторски туй-онуй с вещото си перо! И с цветущо, палаво заглавийце!

    Коментиран от #15

  • 13 ДюДю

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Надай се на пиян...
    Хутите колко кораба ви опраскаха, англета? И защо инглиш кораб вози руски петрол!?
  • 14 да да

    6 0 Отговор
    Гледайте на Чарли-мъдото байте му на камък, !А Сунака -да прави сутра на камилата,че не мучала два дена!
  • 15 ДюДю

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Туй британското разузнаване":

    Преди потвърждение от Блица не побликуват....
  • 16 Наблюдател

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Делю Хайдутин":

    Тия британци най-накрая да не лъжат за нещо. На британец вяра да нямаш, все го раздават много точно и коректни, но са със съвсем други намерения. Също в случая какво точно ги интересува британците дали Русия изпълнявала "задачи" или каквото и да е в Черно море, при положение, че във водите около британия плуват с лодки всеки ден хиляди нелегални имигранти които влизат на тероторията на британия и грабят, изнасилват и убиват. Очевидно това британско разузнаване е съставено от индивиди със сериозни психически отклонения и спешно имат нужда да се лекуват. Какво изобщо ги бърка какво прави Русия, те някога помогнали ли са с нещо на Украйна преди войната!? Украйна беше доста бедна държава, докато британците надути пуяци богаташи се сетиха колко са загрижени за Украйна ама чак като почна военната операция на Русия там - с цел да наливат масло в огъня и да се избиват руснаци с украинци. Същото важи и за другите западняци, каквото и за британците. Но нещо много честно почнаха от това британско разузнаване да плещят лъжи по адрес на този и на онзи. Време е да мирясят, ако не искат да получат нещо. Очевидно си просят нещо от Русия, щом доставяха сняряди с обеднен уран на украинските терористи. Това е ядрена провокация и можеше вече Русия да ги е потопила целия остров напълно оправдано. Тотално полудяха тия британци, това не е поведение на бял човек.

    Коментиран от #23

  • 17 Адмирал Нелсън

    1 1 Отговор
    Ведь от тайги до британских морей
    Красная Армия всех сильней!
  • 18 Мишел

    2 1 Отговор
    Украйна е потопила досега само 3 три! кораба на Руския Черноморски военен флот Москва, Саратов и Ивановец. Всички останали ударени кораби се ремонтират. Ремонтът на "Оленогорский горняк " приключи и от 20 януари корабите в състава на флота. Ремонтът и модернизирането на дизеловата подводница "Ростов на Дон " приключват до края на юни . Започна ремонтът на " Новочеркаск", сменена е повредена секция и корабът ще е в строя до края на 2024.
    За сравнение, към момента, нито един от всичките 186 броя бойни кораби и 290 броя спомагателни кораби на украинския черноморски военен флот не е на служба. Включително най големият боен кораб в Черно море тежкия крайцер "Украйна" и братът близнак на "Москва" крайцерът " Хетман Сегайдачний. ".
  • 19 Мокрите сънища на Москва,

    0 0 Отговор
    в статия на Ели!😂😂😂😂😂😂😂🎈
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ПП+дб

    1 0 Отговор
    Ами "посеидоните",кога ще навестят един остров малко назапад от Европа?
  • 22 Ветеринар

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    На котараците им е къс живота и не доживяват до пенсии.
  • 23 Не бял човек

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Ми те в малобритания вече почти 50% сме не-бели. А от останалите 20% от източна европа. Все пак някой трябва да ни издържа.
Новини по държави: