Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Февруари, 2024 17:23 2 506 29

Тиктакаща атомна бомба! Липсва персонал в АЕЦ "Запорожие", ситуацията е несигурна

  • запорожка аец-
  • русия-
  • украйна-
  • рафаел гроси-
  • международна агенция за атомна енергия

Това е много, много крехък баланс, смята шефът на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси

Тиктакаща атомна бомба! Липсва персонал в АЕЦ "Запорожие", ситуацията е несигурна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ситуацията в Запорожката АЕЦ, която е под контрола на руската армия, остава несигурна на фона на скорошни нови съкращения на персонала, заяви за Асошиейтед прес шефът на МААЕ Рафаел Гроси, който пристигна в Киев във вторник.

Гроси каза, че предстоящото му посещение в Запорожката АЕЦ е необходимо, за да се оценят последствията от последните съкращения на персонала в централата. "Преди това около 12 хиляди служители работеха в това огромно съоръжение. Сега този брой е спаднал до между две и три хиляди, което е доста драстично намаляване на броя на служителите", каза той. "За да се управляват тези много сложни големи инсталации, са нужни определен брой хора, изпълняващи специфични функции."

"Засега ситуацията е стабилна, но това е много, много крехък баланс", добави Гроси. "Така че трябва сам да видя каква е ситуацията, какви са перспективите по отношение на персонала, както в средносрочен, така и в дългосрочен план."

Визитата на Гроси съвпадна с пристигането в украинската столица на първия дипломат на Европейския съюз Жозеп Борел, който каза, че е там, за да обсъди военна помощ и финансова подкрепа, както и реформите в Украйна, необходими за присъединяване към ЕС. Миналата седмица 27 страни от ЕС се съгласиха да предоставят на Украйна 50 милиарда евро финансова помощ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шанса на Украйна

    5 47 Отговор
    е да думне 5 - те АЕЦ-а и да издуха маскалите.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Леле

    29 3 Отговор
    В атомния реактор не може да се получи ядрен взрив!!!
  • 3 ОНЗИ

    41 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шанса на Украйна":

    А ти къде ще скриеш бе Гов Ньо,като се разнесе радиацията.Кой ще си стъпи по Черноморието?
  • 4 666

    8 43 Отговор
    Купувайте консерви!
    Руските мозъчковци и сръчковци ще зглобят някоя беля.

    Коментиран от #8

  • 5 Глупости

    37 3 Отговор
    На Гроси бисерите ги знаем. Каквото каза досега, не се сбъдна. Не е специалист, а политическа фигура и си пее все същото от самото начало.
  • 6 Ха ха

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шанса на Украйна":

    Укрия може и нашия да думне за да прогонят руснаците от Албена .Колко му е на Зеленио акъла.
  • 7 Връзката на страха

    19 2 Отговор
    Пръскат ви с алуминии от кемтрейлса.

    Ако ви кажат да вземете Йодно хапче си помислете как ще взаимодейства с натрупания алуминии в кръвта !!!

    Потърсете "Реакция Йод + Алуминии"
  • 8 Само питам

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "666":

    Не обърка ли сръчковците с украинските? На терористи алкайдовци вторите по мязат.
  • 9 ха ха ха

    12 1 Отговор
    Добре,че въздушните маси духат противоположно на Русия.
  • 10 Оставка

    3 19 Отговор
    На Гроси. Нищо не прави, руснаците ще направят някоя голяма беля.
  • 11 Павел

    29 4 Отговор
    Не вярвайте на евроатлантическата пропаганда! Няма такова нещо, в момента в централата работят 4000 човека и има огромен наплив от още желаещи подаващи непрекъснато документи за работа. 5 блока са в студен стоп , а единият е в топъл за да подържа парогенераторите. Всичко си е о.к. чакат и се подготвят да захранят новите руски територии, което ще се случи скоро.
  • 12 Госあ

    27 2 Отговор
    Този гроси, не знае ли че тази атомна електроцентрала е строена от руснаци и е руска ? Кой може да я стопанисва по- добре от руснаците, които определено имат кадри, предвид атомните централи, които изграждат в целия свят и технологиите с които разполагат, като реакторите с бързи неутрони които дори Китай няма. М ? Кой ? Укрите, които думнаха Чернобил ? Като говорим за думкане, централата освен това е в режим на покой, предвид обстрела на дебилните бандери по нея съвсем доскоро. Путин осигури безопасен периметър, обаче, който ще расте както самият той каза. И още нещо, докато “Слънцето на Китай” поставя рекорд след рекорд, и дори започна строежа на нов реактор за термоядрен синтез по хибридна технология именно с руската технология с бързи неутрони за стартиране на реакцията и максимално рециклиране на отработеното ядрено гориво, какво става с ITER ? Въпреки санкциите, “невежите” руснаци доставиха магнитите за ТОКМА’а (изписва се на кирилица по определени причини), а “крадливите” китайци доставиха супер покритието което да изолира плазмата. Какво става ве гроси с европейската част от този проект в Европа ? А ?

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Госあ":

    “ ТОКАМАК” имам предвид
  • 14 Урюрвкос

    16 1 Отговор
    щата работници на централата е 4500 души. 2021 год ( една година преди войната) е имало смяна на оригиналния софтуер със експериментален който е изключвал защитите и са вдигали натоварването на реакторите със 5%.
  • 15 2014 год

    3 17 Отговор
    Рускоезичните украинци са най-големият проблем в Украйна. Това са родоотстъпници, предатели, ренегати. Кой ви пречи днес да научите украински? Вашата глупост? Вашият примитивизъм? Вашият конформизъм?... Рускоезичните украинци не са украинци, те са хибриди. Нека отидат до огледалото и да се запитат защо толкова клеветят украинската земя?“, подчерта авторитетният патриот, украинският депутат Ирина Фарион.

    Коментиран от #19, #25, #26

  • 16 Депутат Украины Фарион

    9 7 Отговор
    Поредният скандал с Фарион започна, когато депутатът в интервю за украинския канал 5 заяви, че бойците от украинските въоръжени сили са длъжни да говорят само на държавния език, в противен случай те не са украинци и трябва да се наричат ​​руснаци. Фарион също покани рускоговорящите азовци да се преместят в Сибир.
  • 17 Депутат Украины Фарион

    14 1 Отговор
    Преди това националистката се „похвали“, че внукът й бие рускоезичните си съученици в детската градина. И само онзи ден тя призова да постави всички рускоговорящи граждани на Украйна до стената.
    Прави впечатление, че Фарион винаги е изповядвала подобни възгледи, поне публично.
  • 18 Гориил

    12 2 Отговор
    Имате съмнения, че руските инженери ще намерят първокласно решение? Най-новите руски граждански самолети нямат паднали врати или счупени прозорци.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тони

    8 1 Отговор
    Ситуацията в Авдиевка става критична за украинските войски. Това отбелязват както западни военни анализатори, така и украински репортери, които получават информация директно от фронтовата линия. „Всъщност съдбата на Авдеевка се решава тези дни“, пише един от тях. А американският The New York Times съобщава, че „украинската армия е започнала прибързано да прехвърля тилови части, тъй като има много големи загуби от украинска страна...
  • 21 Дълго_Име

    11 3 Отговор
    Ха-ха, един чиновник-книжен плъх ще оценява надеждостта на Осранната АЕЦ ! Рашките вече 2 г. контролират тази АЕЦ и са в час повече от всеки "умник"!
    Ама нейсе, пропагандата даработи!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ха, ха,

    11 1 Отговор
    написах, че не вярвам на гроси и фактите затриха поста! Що така бе, факти?!?
  • 24 Заглавийце слънце пак.

    12 2 Отговор
    "Тиктакаща бомба" е когато украинците я обстрелват и казват че руснаците само се обстрелват, а тоя плужек уж бе там а се правеше на умряла лисица.
    И сега отиде първо в Киев на инструктаж А централата е отдавна руска и на руска тритория.
    Загрижил се бил? Че точно Русия нямало да намери персонал? Клоун!
  • 25 Гориил

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "2014 год":

    В такива случаи езикът на рускоезичното мнозинство става официален.Това правят хората, които ценят страната си. В този случай страната става двуезична. но богати и проспериращи.

    Коментиран от #28

  • 26 факуса

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "2014 год":

    щот няма украинска земя,всичко им е дадено от ссср
  • 27 Лъжлива новина

    4 1 Отговор
    Росатом си знае занаята.
  • 28 Ибряяя

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Гориил":

    Богата и просперираща, като Русия може би? Ако ушанки, ватенки, танкове, ракети и смърт е просперитет, здраве му кажи. Това си е жив организъм. Достоевски го е описал от а до я! Но кой да чете? Профанизъм от неандерталски тип.
  • 29 Марда

    3 1 Отговор
    Тази Електроцентрала не е необходима за руската енергийна система и ще бъде демонстративно отилизирана, за да отпадне като заплаха от рода на Чернобил!
Новини по държави: