Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 21:17, обновена 7 Февруари, 2024 22:02 1 367 24

Бенямин Нетаняху обеща: Военната операция в Газа ще продължи до пълна победа

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • газа-
  • хамас-
  • антъни блинкън-
  • палестина

Силният човек в Йерусалим прогнозира, че израелската офанзива ще продължи месеци, а не години и увери, че тя няма алтернатива

Бенямин Нетаняху обеща: Военната операция в Газа ще продължи до пълна победа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес отхвърли предложенията на палестинското ислямистко движение "Хамас" за прекратяване на огъня и обеща военната операция на страната му в ивицата Газа срещу палестинското ислямистко движение да продължи до "пълна победа", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

По-рано групировката, която нападна Израел преди четири месеца, в отговор на което той започна своята офанзива в крайбрежната територия, представи план за 135-дневна пауза в бойните действия.

Нетаняху обаче отхвърли предложението на пресконференция след среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блникън, който е на петата си обиколка в Близкия изток след атаката на 7 октомври миналата година, в опит да издейства прекратяване на огъня.

"Ние сме на път да постигнем пълна победа", обяви израелският премиер. Нетаняху прогнозира, че израелската военна операция в Газа ще продължи месеци, а не години, и увери, че тя няма алтернатива.

"Денят след това е денят след "Хамас". Целият "Хамас", подчерта той.

Израелският министър-председател изключи каквото и да било споразумение, което оставя на "Хамас" пълен или частичен контрол над крайбрежната ивица. Израел е "единствената сила", способна да гарантира сигурност в дългосрочен план, изтъкна той.

Нетаняху също така призова Агенцията за подпомагане на палестинските бежанци да бъде закрита във връзка с израелските твърдения, че нейни служители са замесени в нападението на 7 октомври.

Очаква се Блинкън да даде пресконференция по-късно днес.

Трябва да се намери решение за проблема на северната граница на Израел, където размяната на огън с подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула" принуди десетки хиляди да напуснат домовете си, призова Нетаняху, цитиран от Ройтерс.

Израелският премиер отбеляза, че страната му не може да толерира да има близо 100 000 бежанци на собствената си територия. И враговете на Израел трябва да знаят, че ще трябва да се намери решение, било политическо или военно, предупреди той.

Представителят на "Хамас" Сами Абу Зухри каза днес, че изявлението на Нетаняху е демонстративно политическо перчене и показва намерението му да продължи конфликта. Нашето движение "е готово за всички варианти", допълни Зухри.

Високопоставеният представител на "Хамас" Осама Хамданс междувременно заяви на пресконференция, че делегация на палестинското ислямистко движение, водена от Халил ах Хая, ще замине утре за Кайро, за да продължи преговорите под егидата на Египет и Катар за прекратяване на огъня, предаде още Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 8 Отговор
    ШаЛапаТова ще построи Кибуци за изгонените евреи от Израел а нашите соросоиди ще им работят на нивите вместо палестинците безплатно.

    Коментиран от #18

  • 2 Правилно, колкото

    11 14 Отговор
    повече мъртви терористи, толкова по-спокойно се живее.
  • 3 Объркано Атлантиче

    20 5 Отговор
    Израелският писател Мико Пелед: израелската армия е една от добре обучените, въоръжени терористични организации в света. Те имат генерали, хубава униформа. Но целта им е тероризмът.

    Един пример: през 2017 г.Израел започна атака срещу Газа. Това е най-срамният ден за еврейския народ. В първия ден от двадесет и първа те хвърлиха бомби с маса 100 тона. Газа е най-населеното място в света. Осемстотин хиляди деца живеят там. Всички те се озоваха по улиците. Ако това не е тероризъм, тогава не знам какво е.
  • 4 голям мераклия е клепоухия

    17 6 Отговор
    но няма как да стане.Ще има Палестина и това е.
  • 5 ХАХАХА

    9 6 Отговор
    Точно така и нас ще ни калайдиса туркето, па да
    видиш колко ще ни пази Нато ! Ще ни прочетат една заупокойна и ще се приключи.
  • 6 М да

    7 13 Отговор
    Казват че и най-тъпия ако го поблъккаш достатъчно силно и продължително по глъвътъ започва да стопля. Така че Нетаняху е прав никакво спиране
  • 7 М да

    4 11 Отговор
    Казват че и най-тъпия ако го поблъккаш достатъчно силно и продължително по глъвътъ започва да стопля. Така че Нетаняху е прав никакво спиране

    Коментиран от #23

  • 8 През последното хилядолетие

    14 3 Отговор
    Мушетата са били гонени от почти всички страни в Европа със всички съпътстващи мероприятия — от Русия до Франция и от Швеция до Италия !
    Защо ли ?
  • 9 ТаУмВзе

    9 3 Отговор
    Само Геноцида на моше е Лачено Праведен Геноцид! Трепа жени и деца със бомби, бонус без Храна и Вода.
  • 10 Ха ха ха!

    9 3 Отговор
    Тоа да не е братчет на Зеления?
  • 11 Айде

    15 4 Отговор
    Израелците се оказаха глупаци! Ще съжаляват!

    Коментиран от #22

  • 12 Гориил

    5 3 Отговор
    Тоест дълги години без надежда за победа. Браво, Русия!
  • 13 Мазню

    8 1 Отговор
    Този е изкуфяла кратуна, същия като Бай Дън
  • 14 Мда

    2 3 Отговор
    След като се финансира от сащ и ес, украйна и израел продължават към пълната победа. Очаква се скоро украинците да достигнат и завладеят Москва и след няколко дни - цяла Русия. А от евреите - да обезлюдят Газа и да ни пратят джихадисти безплатно, за да хвърчат ръце и крака всеки ден в България. Леле...

    Коментиран от #16

  • 15 РЕАЛИСТ

    7 1 Отговор
    Абе, всеки път, като притиснат Натаняху за корупция и става кютек с палестинците и забравят за обвиненията. Тоя има по-големи чекмеджета и от Бойко. После се питат хората, ама как Мосад е проспал такова нападение.
  • 16 Гориил

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мда":

    Ти си елегантен и неподражаем.
  • 17 Тухачевски

    4 6 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС.
  • 18 бл.134 в Zап. парк

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Докато не избият 2 милиона палестинци ще продължи.Но за тях може , на тях им е всичко разрешено .Да очакваме и нов пакет милиарди отвъдокеанска помощ
  • 19 Много хубава снимка

    1 2 Отговор
    с циганета
  • 20 САЩ отново луди за вързване...

    3 3 Отговор
    ====Първият дипломат на Вашингтон е оптимист: Израел и "Хамас" ще се разберат==== Блинкен как не са го въдворили още в психиатрия е чудо....
  • 21 Нетаняху

    4 1 Отговор
    пък ни приема , ни предава. Пълен блокаж...
  • 22 ⚜️Просветен⚜️

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Айде":

    Нема Израел , нема израелтяни! Туй е няква временна територия , която я изкара 100 години , я не! Некви хазари краднали еврейската история и като кукувици , в чуждото гнездо!
  • 23 Мнеее

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "М да":

    Ми тогава трябва да блъскат нетаняху и евреите по главата.
  • 24 Лумпен

    1 2 Отговор
    Да !
    До пълната победа на ХАМАС над евреите!