Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 14:10 755 1

Владимир Путин и Володимир Зеленски поздравиха преизбирането на Алиев за президент на Азербайджан

  • азербайджан-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • илхам алиев-
  • президент-
  • поздравиха

Алиев спечели убедително изборите с 92,1 процента от гласоподавателите

Владимир Путин и Володимир Зеленски поздравиха преизбирането на Алиев за президент на Азербайджан - 1
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин и украинският президент Володимир Зеленски поздравиха Илхам Алиев с преизбирането му за президент на Азербайджан, предадоха световните агенции и БТА.

Алиев спечели убедително изборите, като според предварителните данни от снощи на Централната избирателна комисия в Баку вота си за него вчера са дали 92,1 процента от гласоподавателите. Той е президент на Азербайджан от 2003 г.

"Поздравления за президента на Азербайджан Илхам Алиев за неговото преизбиране и най-добри пожелания за още успехи и продуктивна работа за благото на народа на Азербайджан", е написал украинският държавен глава Зеленски в социалната платформа "Екс", предаде Укринформ.

"Ценя взаимната ни подкрепа за държавната ни неприкосновеност и териториалната ни цялост. Благодарен съм за оказаната ни от Азербайджан хуманитарна и друга помощ в това историческо време, в което страната ни се сражава за своята свобода. Оценявам отношенията ни на съзидателност и взаимно доверие с президента Алиев, както и практическото сътрудничество на нашите екипи", заяви още Зеленски.

Руският президент Путин е поздравил Алиев по телефона, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"По време на телефонен разговор президентът на Руската федерация Владимир Путин поздрави топло президента на Република Азербайджан Илхам Алиев за убедителната му победа на предсрочните президентски избори и му пожела нови успехи в работата на този този толкова висок държавен пост", гласи съобщението на Кремъл.

В него се казва още, че двамата лидери са се договорили "да продължат да поддържат личен контакт", като са потвърдили своята "заинтересованост от по-нататъшното развитие на руско-азербайджанското стратегическо партньорство и съюзничество".


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ммм...да

    0 0 Отговор
    Едно е да те поздрави Цар,друго придворен шут !