Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 04:39 1 466 2

Въоръжен мъж взе заложници в швейцарски влак

  • влак-
  • заложници-
  • швейцария

Похитените пътници бяха освободени невредими

Въоръжен мъж взе заложници в швейцарски влак - 1
Снимка: houseofswitzerland.org

Въоръжен мъж взе за заложници пътници във влак в Източна Швейцария, но те бяха освободени невредими вечерта, съобщи полицията, цитирана от Франс прес и БТА

"Ситуация със заложници в Есер-су-Шамван, заложниците са освободени, брифинг за пресата в 23:45 ч.", съобщи в Екс говорителят на полицията във Во Жан-Кристоф Сотерел.

На гара Есер-су-Шамван, на няколко километра от Ивердон, близо до езерото Ньошател, са били разположени големи полицейски сили, съобщава онлайн изданието "24 Heures". Според него похитителят е бил въоръжен с брадва.

Достъпът до гарата "е забранен от силите на реда", а "към 22:18 ч. е имало силни детонации". След това на мястото е изпратена линейка, преди пътниците да започнат безопасно да напускат влака около 22:30 ч." местно време (21:30 ч. по Гринуич), според същия източник.

Не се съобщават подробности за броя на пътниците или мотивите на похитителя. По-късно полицията съобщи на пресконференция, че той е бил 32-годишен иранец, поискал убежище в Швейцария.

Похитителят е бил ранен смъртоносно при освобождаването на заложниците, които са невредими.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    11 2 Отговор
    Нека и досега спокойто живуркалите си швейцарци да усетят вкуса на мултикултурализма. Товални значи атентати, взривове, стрелба и убийства с огнестрелно оръжие,ножове и вече , както се вижда и брадви. Халал да им са и само така да продължават.
  • 2 Перо

    10 0 Отговор
    Но това са хора на Меркел и Урсула! Как може да правят такива работи? Според ПП/ДБ, тези мигранти имат права и трябва да имат бенефити, привилегии, помощи, осигуровки и т.н. Никаква полиция не трябва да ги пипа! Ако са минали през БГ ще бъдат депортирани като гости до ПП/ДБ! Единствено задължение имат, да се размножават и канят близките си при тях!
Новини по държави: