Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 05:45 1 536 32

Захарова: Ниското ниво на политическата класа в САЩ е причина за силовите им действия

  • мария захарова-
  • русия-
  • мвнр

Белият дом е в истерия след интервюто на Путин с Карлсън, заяви говорителят на МВнР на Русия

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече истерична реакцията на Белия дом и Държавния департамент на САЩ на интервюто на руския президент Владимир Путин с журналиста Тъкър Карлсън.

"Руският външен министър Сергей Викторович Лавров преди няколко години каза, че има такава игра, която на английски език звучи Chicken - кой ще мигне пръв. В този случай американците мигнаха два пъти - това е феноменално. Реакцията им е толкова показателна за лъжливостта на техния подход, че, честно казано, е невъзможно да се повярва. Вижте, изпаднали са в истерия - Белият дом, Държавният департамент, всички водещи медии крещят само едно: "Не гледайте и не позволявайте на американския журналист да прави интервю"", заяви Захарова в интервю за вестник "Известия" по повод Деня на дипломатическия работник.

"Само преди няколко седмици американски журналист от чилийски произход, но притежаващ американско гражданство, беше измъчван до смърт в лапите на киевския режим на Зеленски, който е изцяло финансиран от Белия дом от А до Я. И американските официални лица не казаха нищо по въпроса. Те само заявиха, че не са следили за това. Това е двойно саморазкриване на американския елит"", отбеляза Захарова.

Служителката на руското външно министерство посочи, че представителите на гражданското общество не са подкрепили своя журналист в този случай, защото не са харесали съдържанието. "Още по-лошо за Щатите, защото те винаги са говорили за плурализъм. А плурализмът, разнообразието на мненията, е в основата на демокрацията. Тук всичко е изложено на показ", подчерта Захарова.

Тя отбеляза, че САЩ не успяват да повлияят на вътрешната ситуация в Русия и да вградят своите интереси и "това ги вбесява най-много". "Но най-важното нещо е друго. Във всяка страна, където чуят от хора от Държавния департамент: "Как е със свободата на словото и правата на човека?" - трябва да привеждат тези примери като непробиваем аргумент. Те нямат какво да кажат", заключи Захарова.

„Набирането на дипломатическа служба в Америка се извършва не чрез конкуренция в професионалната среда, а в резултат на, така да се каже, политически дрязги, включително и чрез чисто финансов принос към предизборната кампания. Тоест, ако човек е платил пари, след като тази или онази партия или президент победи, той се назначава за посланик в тази или онази страна пропорционално на финансовата подкрепа на цялата предизборна кампания. Същото се случва и при средно ниво служители. Професионалното майсторство просто е загубено“, отговори Захарова на въпроса на „Известия“ какво е нивото на западната дипломация.

Тя подчерта, че дипломацията е изгубена не само като занаят, но и като начин на мислене и като вариант за решаване на определени проблеми. Според Захарова влошаването на политическата служба в САЩ е довело до разчитането на силови решения на проблемите, изнудване и натиск.

"Например Близкия изток. В края на краищата те увериха, че ситуацията там не само е под контрол, но "никога не е имало такъв просперитет". И буквално няколко седмици след публикуването на същата запомняща се статия от американския президентски съветник по националната сигурност Джейк Съливан, избухна ужасна криза - трагедията от 7 октомври 2023 г. И има много такива примери“, каза официалният представител на руското външно министерство, цитиран от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Въ.шка.ри.ст.ан

    18 19 Отговор
    Ш.ЛЮ.ХААААААА СМ.РА.ДЛИ.ВАЯЯЯЯЯЯЯ.

    Коментиран от #24

  • 4 Всичко

    13 8 Отговор
    си идва на място !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 💠🔆♻️

    2 3 Отговор
    Разбор на Интервюто на Тъкър Карлсон и Владимир Путин от Андрю Наполитано, Лари Джонсън, Рей Макгавърн.

    “Кръгла маса, Джонсън и Макгавърн: клането в Газа; животоподдържащи системи в Киев.”

  • 8 шмара zaхэрова

    17 7 Отговор
    сапуна е ниско ниво !
  • 9 един

    21 15 Отговор
    Ха-ха,високото ниво на едни идиоти в Кремъл дето не си показват и муцуните навън!Тия наистина не са със всичкия си!
  • 10 пламен

    19 16 Отговор
    Пияна грозотия
  • 11 778

    18 13 Отговор
    Тази пак не си е пила хапчетата!

    Коментиран от #13

  • 12 Свободен

    21 12 Отговор
    Чудя се докога младите руснаци ще търпят тия дърти, оядени шмекери да ги управляват?!
    Толкова ли е трудно да спрат да работят и да го оставят на гладно?
    Трябва да си луд да плащаш данъци за издръжката на тази пасмина?!
    Който може, да бяга, въпреки , че вече по света се гледа на руснаците като на афганистанци, но ако знаят език ще имат някакъв шанс.
    Иначе в Русия го чака все по-дълбоко потапяне в септичната яма!

    Коментиран от #15

  • 13 Распутин

    16 10 Отговор

    До коментар #11 от "778":

    Баришня Захарова,по колко бутилки водка пресушаваш дневно? Колко ти разрешава Пууутин?
  • 14 Иванушка 🇷🇺

    17 10 Отговор
    Майко мила, типичната пияна рускиня 🤩
    Ем че кой ви е крив че за три дена нищо си не можахте да направите ? Хем так някак по руски подличко нападнахте и пак не можахте да вземете инициативата. РуЗки Бездарници 👎
    Инак по форумите рашките много обичат да ни плюват - били сме ги "предали", били сме цигани, а що си не погледнат Монголските физиономии и 300г монголска @бан 😆😆😆
    За това кой всъщност Предаде и Разтури СССР и Източния блок няма да коментирам - сами се сещайте.
  • 15 един

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Свободен":

    За да сработи това което предлагате,трябва единство за да спрат всички работа!Не спрат ли всички,протестиращите ще останат без заплати и съответно гладни защото хората умишлено са държани в бедност, за да няма накъде да мърдат,освен това върху протестиращите може да се приложат и репресивни мерки както, че протестите са забранени във военно време!Но за всичко това трябва и предварителна организация,при която някои ще издадат намеренията за протест!Въобще не е толкова лесна тая работа,колкото си я мислим ние които не сме на тяхно место!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 пффф

    15 10 Отговор
    Руския агресор, който нападна своята съседка обвинява другите в силови действия. Често срещан симптом на руската политическа шизофрения е да приписваш действията си на другите. Добре виждаме чия политическата класа е ниска. Източна Европа избяга от вас на запад, а централно азиатските републики гледат към Китай. Само със сила може да задържите някой при вас. Иначе никой не ви ще и гледа да избяга и да се спаси от вас.
  • 19 Така е

    5 5 Отговор
    Факт!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 вятъра на промяната

    9 5 Отговор
    Поредния сутрешен бълвоч след нощен запой. Интересно как съчиняват всичките тези лъжи с тези пияни кратуни. Свобода на словото.....в Русия
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хохохо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Доротея":

    Дано бог помогне на тези,които си изредила, защото е ясно, че те сами няма да си помогнат.
  • 24 Въ.шка.ри.ст.ан

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Въ.шка.ри.ст.ан":

    СоРоСоооои--- шл-ха си
  • 25 Демократ

    5 6 Отговор
    Тази умница признава колко ниско е политическото ниво на Русия, защото руското насилие е на космически високо ниво. Щом насилието е мерило, то Русия е ненадмината в света.
  • 26 Трифон зарезан

    4 2 Отговор
    Тя пък русиЯ не ползва силови методи в Украйна. Смях ха ха ха.
  • 27 Мдаа

    2 0 Отговор
    В Русия въобще няма политическа класа.

    Има само силовата организация КГБ, силовиците от ОМОН и силовиците от армията.

    Смятай за какво става дума.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Казуар

    1 0 Отговор
    Другарко Захарова, пред чукчите ли говориш.
  • 30 Факт

    1 1 Отговор
    Тези украинци не са хора, а жестока, некултурна и подла орда от убийци и злодеи." Михаил Булгаков "Най-важното качество за успеха на украинския народ е садистичната жестокост и отричането на всичко руско в себе си, робството и лицемерието. - Максим Горки "Руснакът - ще даде живота си без да мисли в името на светеца, а украинецът е подъл и хитър, той ще ви забие нож в гърба "" - Иван Тургенев "" Хората, които са били роби на поляците, наричат ​​себе си Украинците и някои скитници от Европа разрушават и унижават нещо в името на забавлението. “ – Фьодор Достоевски „Руският народ е народ, който в името на народа, в името на своя ближен, без колебание отдава живота си, воден само от вътрешна свобода, не признава робството, обича родината си до дъното на душата си и обича техните обичаи, има чувство за красота, той е по природа светлокос и синеок, физически и морално негъвкав, народ, който е живял от векове във вяра и страх от Бога, свято почита своята вяра, не толерира подлост и предателство, но са готови да подкрепят унижените и обидените в света. А украинците не са народ, а историческо проклятие за човечеството.“ – Иван Шмелов

    Коментиран от #32

  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    Тази се е заразила от болеста на господаря си-"шизофрения". Нсродът на Русия трябва да реагира и да започне тяхното лечение.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания