Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 22:56 1 155 34

ЕС трябва да въведе санкции срещу Нетаняху и израелските министри, настояха цивилни палестинци

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • палестинци-
  • санкции-
  • министри-
  • цивилни-
  • жозеп борел-
  • европейски съюз

Искането е адресирано до ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел от адвокат Сара Самьор

ЕС трябва да въведе санкции срещу Нетаняху и израелските министри, настояха цивилни палестинци - 1
Снимкa: БГНЕС

Днес цивилни палестинци изразиха искане към Европейския съюз да наложи санкции срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху и четирима израелски министри поради престъпления и нарушения на правата на човека на Западния бряг. Информацията беше предадена от Франс прес и БТА, като се цитира френска адвокатска кантора, която представлява интересите на палестинците.

Искането е адресирано до ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел от адвокат Сара Самьор от юридическата кантора "Дьомен", която представлява 21 палестинци, живеещи на различни места на Западния бряг.

В документа, адресиран до Борел, се иска ЕС да въведе санкции срещу Бенямин Нетаняху и срещу израелските министри Йоав Галант (на отбраната), Рон Дермер (на стратегическите въпроси), Итамар Бен Гвир (по въпросите на националната сигурност) и Бецалел Смотрич (на финансите) заради "участието им в престъпления и сериозни нарушения на човешките права".

"Подателите на искането са жертви на престъпления, включително на атаки, включващи насилие, произволни арести, изтезания, лошо отношение и принудително разселване", се казва още в текста.

Сред подателите на искането, които са поискали да останат анонимни по съображения за сигурност, фигурира жена, чиито двама синове са били убити в началото на месеца при израелска атака в бежански лагер на Западния бряг.

"Тези действия са част от дългогодишна политика на незаконна колонизация и институционализираната практика на систематични атаки срещу цивилно население на Западния бряг, като представляват престъпления срещу човечеството по смисъла на Римския статут", се казва в адресираното до Борел искане.

Западният бряг, който е окупиран от Израел през 1967 г., е разтърсван от насилие, откакто започна войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" в ивицата Газа. Израел предприе военната си операция в Газа, след като на 7 октомври миналата година бойци на "Хамас" извършиха безпрецедентна атака срещу еврейската държава.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 3 Отговор
    Утре в 10 30 ч на Терминал 2 пристига първият самолет с бежанци от Австрия договорен от Сглобката.Който може да дойде.

    Коментиран от #4, #10

  • 2 Да бе

    14 5 Отговор
    Ес ще въведе санкции срещу израел, ама друг път. Ес и краварите наливат здраво кинти и джепане в израел, факт.

    Коментиран от #23

  • 3 Сократ

    12 5 Отговор
    Да не. Ако сащ кажат, тогава ЕС ще козирува и ще изпълни исканията. Дотогава, гледайте си работата. Ционистите ще продължават да избиват палестинците. Чакам, обаче момента, когато на арабите им писне и заличат тази пасмина.
  • 4 Сократ

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нека пристига, но въпросните хорица да ги натоварят на автобуси и в Бояна, Банкя и другите местопребивавания на нашите любими политици. Може малко и към Росенец да закараме.
  • 5 Добри и лоши, живи и мъртви

    4 3 Отговор
    Нищо няма да се промени, докато ПРОМЯНАТА не настъпи. За това е време разделно и в средата ври и кипи.
  • 6 мдаааа

    3 11 Отговор
    " цивилни палестинци" ... Много интересно .. бай Бенямине , пущай морските помпи бе ..
  • 7 Сталин

    14 4 Отговор
    "Ако някой е атакуван от евреите,това е сигурен знак за добродетелта на този човек.Този който не е преследван от евреите и който е награждаван от тях е безполезен и опасен."

    -Йозеф Паул Гьобелс

    Коментиран от #25

  • 8 Сталин

    15 3 Отговор
    През моите дълги години достигнах до заключението ,че един безполезен човек е Шломо(еврей); двама са адвокатска кантора и трима или повече са правителство."

    Джон Адамс -сенатор
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Стариа Софеанец

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Изкопа плочата бе ... 🤭😁 Виж да са неа повредила игличката 🤭

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Глас в

    7 1 Отговор
    пустиня! Това ще е искането! На чафутниците, никой нищо не смее да им направи ! Поне в близко бъдеще !
  • 13 Запомнете,

    8 4 Отговор
    Виновна е причината.Виновен е който е започнал.Той трябва да бъде заврян в миша дупка,защото има много други,които следят какво ще се случи и ако нищо,те ще направят същото.

    Коментиран от #29

  • 14 Стариа Софеанец

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Да бе":

    Ти требе да си Арабела ли бе , че си мислиш, че теб не те засяга ?!

    Коментиран от #16

  • 15 Мхм

    6 1 Отговор
    Разбрахме. че няма да има санкции срещу израел. Защо всеки ден мисирките си хабят евро-доларовите клавиатури? Нямаше нужда да повтаряте как намсикойси от ес е направил забележка, оня ес председателят Мошел си трае, сащ сипват яко кинти и джепане за евреите и така....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Иван

    5 2 Отговор
    Трябва, ама няма. Юдео-масонските сатанисти контролират престъпния долнопробен ЕС.
  • 18 Генерал Колев

    4 5 Отговор
    Тия палестинци да замълчат. Да не се обаждат1 Играха кючеци когато варварите от терористичната групировка ХАМАС нападнаха Израел на 7 октомври 2023г и безмилостно убиваха и изнасилваха мирни хора. Никакво прекратяване на огъня. Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа.Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия.
  • 19 Хан Крум

    4 0 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролнопропускателният пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Иран трябва да бъде изключен от ООН. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен

    Коментиран от #30

  • 20 Българка

    5 2 Отговор
    Израел трябва да води бойни действия до пълна победа.100% унищожаване на ХАМАС. Нещата се избистриха. Не може да съществуват заедно израелтяни и палестинци. Затова Египет час по скоро да отваря границите .за новите мигранти. Турция също изрази готовност с кораби да докара палестинци в АНАДОЛА с цел буфер срещу кюрдите. Така нещата са решени. Иначе не става.

    Коментиран от #26, #28

  • 21 Лесно е да се говори

    3 2 Отговор
    Палестинците позволили да се изградят тунели и бази на хамас под Газа от където да бъдат атакувани израелците, а сега реват, когато и тях ги застигна лошото. Разбира се, че цивилните трябва да са извън военните действия, но какво се случи на 7 октомври. Нима не бяха убити цивилни евреи. Нима не бяха отвлечени деца и жени. Нима не бяха извършвани зверства срещу деца и жени. Защо за едни да важи едно, а за други друго.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Българка

    4 3 Отговор
    Не може да има палестинска държава. Това е абсурд. Час по скоро, да мигрират в богатите арабски държави, Египет и Турция. ГАЗА на Израел. Това е. Иначе война.

    Коментиран от #27

  • 25 Вижда се

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    После кой бил нацист, фашист и прочее. Тези, които поддържате Сталин, Гьобелс, оня руския и т.н.
  • 26 Стариа Софеанец

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Евреите да се връщат в пустинята или да отиват да слугуват на египтяните, там им е мястото, от там дойдоха след 2000 г. лутане.
  • 27 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Българка":

    Газа е изконна палестинска земя от 25 века.

    Коментиран от #32

  • 28 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    И аз разрешавам у вас да дойдат две фамилии от по двадесет човека с цел буферна стена.Аман от крадливи съседки като теб,родени и живеещи в Столипиново и Факултето.
  • 29 Само питам

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Запомнете,":

    Кой палеше живи хора в Одеса и Мариупол?А ти тогава спеше ли или още не беше роден?Не знам докога на малолетни ще се позволява да пишат по форумите.

    Коментиран от #31

  • 30 Само питам

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хан Крум":

    Затова ли драпаме в Шенген? За по- лесно да заселят палестинците у нас.Ех Курме,Курме нищо общо нямаш с човека на който си си сложил ника .Фалшива загриженост за живота на палестинците,арогантно обвинявайки Египет за тази съдба
  • 31 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    Объркал си Форума.
  • 32 Историк

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Това е лъжа.
  • 33 Да бе

    1 0 Отговор
    Какви цивилни палестинци, няма такива. Щом държат заложници не са цивилни.
  • 34 Лумпен

    1 0 Отговор
    Дали ще доживее някой да види санкции срещу евреите?
    Не вярвам !
    Обаче идват всякакви избори!
    И не че решават нещо ....но всеки сам решава за себе си !
    Дали да подкрепи или не ....?