Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 06:18 905 5

Преговорите в Кайро за спиране на огъня в Газа ще продължат още няколко дни

  • израел-
  • хамас-
  • преговори-
  • газа

САЩ, Израел, Катар и Египет са се съгласили да удължат разговорите

Преговорите в Кайро за спиране на огъня в Газа ще продължат още няколко дни - 1
Снимка: news.bg

Преговарящите в Кайро не са успели да постигнат споразумение за прекратяване на огъня във войната в Газа и за размяна на още заложници, но консултациите ще продължат, съобщиха в. "Ню Йорк таймс" и "Таймс ъф Израел", цитирани от ДПА и БТА.

Високопоставени представители на САЩ, Израел, Катар и Египет са се съгласили да удължат преговорите с три дни, съобщи "Ню Йорк таймс", като се позова на неназован египетски служител. Тонът на разговорите е бил "положителен", отбелязва американският вестник и допълва, че консултациите ще бъдат продължени от длъжностни лица на по-ниско равнище.

В. "Таймс ъф Израел" също съобщи за удължаване на преговорите. Изданието посочва, че израелската делегация, водена от ръководителя на разузнавателната служба Мосад Давид Барнеа, се е завърнала от Кайро. Барнеа е бил придружаван от началника на израелската агенция за сигурност Шин Бет Ронен Бар. Израелските представители са се срещнали в Кайро с катарския премиер и министър на външните работи на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани както и с директора на ЦРУ Уилям Бърнс.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електра

    2 0 Отговор
    Мирът е Безценен
  • 2 Българка

    1 2 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 3 Кацнал на едно дърво

    1 0 Отговор
    В първия момент като погледнах снимката си казах, я Париж, пък после прочетох че било Кайро
  • 4 Нормално,

    0 0 Отговор
    Времето за плаж е добро! Защо трябва да се бърза толкова?
  • 5 До коментар 3

    0 0 Отговор
    Това е бъдещия париж