Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Февруари, 2024 13:10 716 22

Зеленски ще вземе участие в Мюнхенската конференция по сигурността

  • володимир зеленски-
  • германия-
  • мюнхенска конференция-
  • камала харис-
  • олаф шолц

Това ще бъде първото лично участие на Зеленски в ежегодната конференция, откакто Русия започна пълномащабната си инвазия в Украйна

Зеленски ще вземе участие в Мюнхенската конференция по сигурността - 1
Снимкa: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще вземе участие в Мюнхенската конференция по сигурността, съобщават ДПА и БТА.

Белият дом потвърди, че на форума в баварската столица вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще проведе срещи със Зеленски и германския канцлер Олаф Шолц.

Още новини от Украйна

Това ще бъде първото лично участие на Зеленски в ежегодната конференция, откакто Русия започна пълномащабната си инвазия в Украйна преди близо две години.

Миналата година украинският президент се включи чрез видеовръзка, за да открие конференцията, която е смятана за най-важната среща на политици и експерти по въпросите на политиката за сигурност, припомня ДПА.

Това ще бъде втората визита на Зеленски в Германия след руската пълномащабна инвазия в Украйна. През май той посети столицата Берлин и град Аахен, за да получи награда. Тогава Зеленски се срещна с Шолц и с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Очаква се около 50 световни лидери, сред които Шолц, Харис и израелският президент Ицхаг Херцог, да участват в конференцията, която ще започне утре и ще продължи до неделя, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хазарчето проклето

    12 0 Отговор
    до кога ще диша ?

    Коментиран от #11

  • 2 Някой

    15 0 Отговор
    Тази конференция няма никакъв смисъл. Щеше да има, ако бяха чули и послушали Путин през 2908 г. Той им каза много точно какво ще следва от поведението на колективния Запад. Тогава той взе да става лош за тях, защото ме бяха свикнали някой да им казва истината в очите.
    Сега Зеления щял да вземе участие. Знаем, че ще се концентрира само в изнудване на "партньорите" си - дайте пари, дайте оръжия! А защо? Какво ще постигне с тях? По-голямо страдание на украинския народ? Може, но на зеления не му пука.
  • 3 12340

    12 0 Отговор
    Ефрейтор Тагарунгел Тодор--на бегом!
    Да обслужиш президента устно и писмено!
    Марш!
  • 4 Заслужава си

    1 4 Отговор
    Да се гледа, особено ако ще говори на английски.
  • 5 Отивай на фронта

    10 0 Отговор
    Мухльо

    Коментиран от #9

  • 6 Тома

    13 0 Отговор
    Ще има пак овации и ръкопляскания докато му избиват народа на фронта
  • 7 Коментатор

    11 0 Отговор
    След края на кървавото си управление Зеленски вероятно ще вземе участие в пропагандаторската машина на Запада защото ще избяга от гонение също както го е направил прадядото на Антъни Блинкин в началото на миналия век. Това само потвърждава теорията, че където има евреи там има раздор и убийства. Как да не ги обича човек.
  • 8 Един ненормален наркоман в Мюнхен

    10 0 Отговор
    Тъпа смешка
  • 9 Да бе да

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Отивай на фронта":

    Да не е луд.
  • 10 МОШЕ

    8 0 Отговор
    МАЛКО НЕУДОБНО ЕВРЕИСКИ ПРЕЗИДЕНТ И И УКРАИНСКИ ФАШИСТ БАНДЕРИСТ УБИЛИ ХИЛЯДИ ЕВРЕИ ПО КОНЦЛАГЕРИТЕ КЪДЕТО УКРИТЕ НАЦИСТИ СА БИЛИ ПО ЖЕСТОКИ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ ДОКАЗАНО
  • 11 Ами

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "хазарчето проклето":

    Господ му брои дните но той не знае и къта милиони.Ще ги харчат децата му и богатата вдовичка.
  • 12 Помним

    8 0 Отговор
    Точно на тази конференция през февруари 2022 г. Зеленски заяви,че иска ядрени оръжия от Запада,за да свърши веднъж завинаги с руснаците-това беше преди СВО-то...И след две седмици стана тя каквато стана.Сега дрогажа да внимава какво ще поиска-да не получи ядрено оръжие от руснаците-и то даром...А и Европа да си мери приказките....
  • 13 Хохо Бохо

    5 0 Отговор
    Да внимава, че макарон има да му връща
  • 14 Хахахахаха

    1 0 Отговор
    И как ще участва, като иска пари ли? Хахахахахаха
  • 15 Радиоточка

    3 3 Отговор
    Мой познат беше мобилизиран преди година и нещо. Воюва , но преди няколко месеца се върна. Без ранения. Бил е командир на рота. Жена му, с която живеят в Украйна от 35 години е рускиня от Иркутск. Имат син, който живее в Русия. Та този мой познат преди да го мобилизират се отнасяше несериозно към победата на Украйна над Русия, а преди Путин да влезе в Донбас казваше, че нищо освен майка му не го задържа в Украйна и че когато тя умре, те с жена му ще заминат в Русия .когато се върна от фронта беше като подменен. 16 януари бяхме на потреблението на майка му, а преди няколко дни правихме помен на тъща ми. Стана, разбира се, въпрос за ситуацията в Украйна. Той сам вдигна тост за перемогата, обвини ме, че подкрепям руснаците и ще ме предаде на контраразведката. Каза, че ако го повикат пак ще се сражава за родината. Попитах го "за чия родина" а ако го убият? " Тогава ще дойде друг на мое място" "а когато няма кой да дойде тогава какво? Къде ще бъде родината ти?" Той се обърна към жена си и каза : " ставай да си ходим" Човекът е инженер, не е тинейджър. Сами си правете изводи.

    Коментиран от #19

  • 16 Да им пуска Путин

    3 0 Отговор
    една ракета,и да приключва цирка!
  • 17 ОСА

    4 0 Отговор
    Комик и сигурност!!???, Тоя продажник си съсипа народа и държавата....какво разбира от сигурност ? Ако имаше малко акъл, трябваше с дипломация и договорки да запази житницата Украйна, живи хората и да си гледа интереса на държавата !!!

    Коментиран от #22

  • 18 Парадокс

    3 0 Отговор
    Човекът който генерира несигурност в Европа ще участвува в конференция по сигурността. Той е луд за връзване ,а не не да го канят на конференция. Колко жалки са управниците на ЕС.
  • 19 Пилотът Гошу

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Радиоточка":

    Като е инженер, какво? Не може да е зомбиран ли? Що за глупости… Нацистите да не са били с незавършен трети клас? Въобще не е трудно да разбъркаш мозъците на хората, уж умни, или не … Пореден пример са лекарите, които се вързаха на глупостите на пфайзър… Днес вече им е ясно, че нещата са минали по втория начин, ма 2020 се пънеха, че всичко било редовно и заради извънредната ситуация било свършено супер бързо …. Умни хора се държаха като пълни иди@ти …
  • 20 DW смърди

    1 0 Отговор
    Да бяха слушали какво им казва Путин през 2007 на мюнхенската конференция.
    Сега вече е късно.
    Украинците продадоха душите и държавата си на западния дявол, връщане няма...
  • 21 Българин

    0 0 Отговор
    Няма нужда.
  • 22 Комар

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ОСА":

    Украйна е като всяка друга славянска държава. Те живяха под руско влияние векове, но никой не им е отнемал правото да живеят на своята земя, да почитат своите традиции и език, въпреки, че е имало периоди , в които са ги третирали доста сурово, но и в самата Русия не е било цветущо по много причини. Но Западът никога не е обичал славяните и ги считал за низши и недостойни. Народите на Украйна и Русия са преминали заедно през всякакви изпитания от унижение и глад до войни, корупция и престъпност, която има място на много нива в държавата Но има определена група хора, доста практични и хитри хора, които не само в Украйна но и на много други места по света, които не се колебаят да ударят кьоравото при най-малка възможност, дори да се наложи да крадат или убиват. Правилно. Евреи. Тези хубостници са били винаги галеници на съдбата въпреки опитите на някои власти, където са се подвизавали да ги подлагат на гонения. Това е племето, което ще преживе ядрена война.
Новини по държави: