Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Февруари, 2024 21:17 6 423 90

Руското оръжие, на което САЩ не могат да противодействат

  • ядрени оръжия-
  • ядрена война-
  • оръжия-
  • космос-
  • русия-
  • сащ-
  • сателити-
  • владимир путин-
  • заплаха-
  • сигурност-
  • война

В. "Ню Йорк Таймс" съобщи, че САЩ нямат възможност да противодействат на такова оръжие

Руското оръжие, на което САЩ не могат да противодействат - 1
Снимка: Shutterstock

Какво представлява ядреното оръжие с космическо базиране, за което САЩ предупредиха Конгреса и съюзниците си в Европа, че Русия може да използва срещу сателитите на Запада?

Точното естество на оръжието - и дали то съществува в действителност - е неясно. Но заплахите срещу сателити могат да предизвикат всякакъв вид проблеми - нарушаване на комуникациите, наблюдението, разузнаването и командването и контрола по целия свят, включително в ядрената сфера. Не е ясно защо Русия би трябвало да използва ядрени оръжия, за да унищожи сателит. В. "Ню Йорк Таймс" съобщи, че САЩ нямат възможност да противодействат на такова оръжие. Ето това, което е известно и неизвестно, пише БТА, цитирайки статия на агенция "Ройтерс".

Още новини от Украйна

КАКВО КАЗВАТ САЩ?

САЩ съобщиха на Конгреса и съюзниците си в Европа за нови разузнавателни данни, свързани с руския ядрен потенциал, който би могъл да представлява международна заплаха, съобщи вчера пред Ройтерс информиран по въпроса източник. Новите възможности, свързани с опитите на Русия за разработване на оръжие с космическо базиране, не представляват такава заплаха за САЩ, която да налага спешни действия, каза източникът.

По-късно някои източници заявиха, че предупреждението е свързано с руските възможностите в космоса и със сателитите. Един от източниците заяви, че въпросът е сериозен, но не е свързан с активна възможност, нито трябва да бъде причина за паника. Позовавайки се на сегашен и бивш американски официален представител, в. "Ню Йорк Таймс" съобщи по-рано, че новата разузнавателна информация е свързана с опитите на Русия да разработи противоспътниково ядрено оръжие с космическо базиране. Американската телевизия "Ей Би Си нюз" също предаде, че разузнавателната информация е свързана с такъв потенциал. Сегашни и бивши американски представители заявиха, че ядреното оръжие не е било в орбита.

КАК СЕ СТИГНА ДО РАЗКРИВАНЕТО МУ?

Разузнавателната информация излезе наяве, след като конгресменът Майк Търнър, председател на Комисията по разузнаването в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, направи вчера необичайно и загадъчно изявление, в което предупреди за "сериозна заплаха за националната сигурност".

ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ В КОСМОСА?

Русия и САЩ са безспорно най-големите ядрени сили - взети заедно, арсеналите им представляват около 90 процента от ядрените оръжия в света и двете държави имат модерни военни спътници в орбита около Земята. В първите години на Студената война, след като Русия направи скок напред в космическата надпревара и двете страни създадоха междуконтинентални балистични ракети, Западът предложи договор, който да забрани ядрените оръжия в космоса.

Крайният резултат бе Договорът за космоса от 1967 г., който забранява извеждането на каквито и да било оръжия за масово унищожение в околоземна орбита или в космоса. САЩ смятат Русия и Китай за най-големите си конкуренти сред държавите и твърдят, че и двете страни разработват редица нови оръжейни системи, включително за увеличаване на своите ядрени, кибер и космически способности. Русия твърди, че доминиращата роля на САЩ след Студената война рухва и Вашингтон от години сее хаос по цялата планета и пренебрегва интересите на други сили. Москва твърди, че САЩ също така разработват множество нови оръжия.

КАКВО КАЗВА РУСИЯ?

Русия нито потвърди, нито отрече съществуването на такова оръжие, но отхвърли предупреждението на САЩ като "злонамерена измислица" и трик от страна на Белия дом, който цели да накара американските конгресмени да одобрят повече средства за противодействие срещу Москва. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че няма да коментира същината на тези съобщения, докато Белият дом не разкрие подробностите. Но той каза, че предупреждението на Вашингтон е очевидно опит да бъде накаран Конгресът на САЩ да одобри повече средства.

"Явно е, че Белият дом се опитва, по какъвто и да било начин, да насърчи Конгреса да гласува законопроект за отпускане на средства, това е очевидно", каза Песков. "Ще видим какви трикове ще използва Белият дом", добави той. Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, главната фигура на Москва относно контрола на въоръженията, обвини САЩ в "злонамерена измислица", съобщи руската информационна агенция ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😆😆😆

    60 9 Отговор
    🇺🇲 са гола вода 🙄
    😆😆😆

    Коментиран от #17

  • 2 Яне Сандански

    76 15 Отговор
    Сащ са колос с глинени крака ,а нашите атлантици са всезнайковци който в живота си не са спечели и 1 лв .Сега ще налазят статията и ще започне глупост след глупост от тяхна страна показвайки "високия" интелект който притежават .

    Коментиран от #73, #74, #83

  • 3 Сократ

    71 13 Отговор
    Да да. Чухме. Руснаците имат атомни оръжия в орбита, които да унищожат американските сателити. Някой вярва ли на поредната идиотия? Ако е за въпрос, да светна американците, руснаците има достатъчно наземни устройства, които могат да свалят всички американски спътници, ако поискат.

    Коментиран от #7, #44, #60, #63, #64, #84

  • 4 Да, бе

    71 12 Отговор
    Иначе кацнаха на Луната, ама в Холивуд.. Жалка банда интернирани престъпници, те това е демокрацията и за това и краят им ще е подходящ.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ръмпези

    15 61 Отговор
    ЕМИ ЗАЩО НЕ ГО ИЗПОЛЗВАТЕ...ЗАЩОТО СТЕ НЕКАДЪРНИ ОТ ВСЯКЪДЕ...НЕЩАСТНА РУСИЯ...СЪЖАЛЯВАМ ВИ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ВИЕ ЧАК СЕГА ПИШЕТЕ

    57 8 Отговор
    ГЛУПОСТИ РУСИЯ НЯМА НИЩО ВЕЧЕ,ТРБВАТ ИМ ПЕРАЛНИ И ХЛАДИЛНИЦИ ЗА ДА ГИ РАЗГЛАБЯТ И ДА ГИ ПРАВЯТ НА РВКЕТИ
  • 9 Абе тия безаналоговите

    10 45 Отговор
    Да вземат да превземат ону село там че станаха две години вече за срамотите....
  • 10 КОТарАК

    12 46 Отговор
    Матушката тръгва с номера на Рейгън за междузвездни войни ли? при тях само смях предизвиква.и леко с Луната , да не я блъснете пак

    Коментиран от #20, #30, #72

  • 11 Да бе

    13 44 Отговор
    Както Гагарин не е летял в космоса, така най-вероятно и въпросното оръжие е също такава измишльотина.
  • 12 Последния Софиянец

    44 12 Отговор
    Путин е поел контрол върху американските ядрени оръжия и янките са в шок!

    Коментиран от #23, #85

  • 13 Петър

    54 6 Отговор
    Алооо, "медиите", дали вече не започнахте да обръщате плочата? Досетих се за един виц който пного ви пасва:
    Попаднал вълка в един капан, капана бил един дълбок ров, минал заека, видял вълка в капана и започнал да се подиграва и да обижда отгоре вълка, вълка стоял и мълчал долу в капана, но заека се подхлъзнал на ръба на капана и паднал и той в капана при вълка, тогава заека казал на вълка:
    -Вълчо, ако искаш ми вервай, но дойдох да ти се извиня.
  • 14 Тъй тъй

    11 39 Отговор
    Ама една трето от руския черноморски флот вече стана подводен 🤭
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ХАХАХА

    42 4 Отговор
    ФАЩ сами си правят страх ,но искат и евросателитите да се страхуват.
  • 17 Аааа нещо бъркаш

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "😆😆😆":

    Много лъжат и изнудват, продават скрап за ново оръжие 😉
  • 18 Сталин

    51 9 Отговор
    Тази седмица руските въоръжени сили са унищожили леопард с изцяло немски екипаж в Украйна,така че е Украйна вече има войски на НАТО ,не случайно оная вещица Гаргамел беше във Вашингтон ,а Кирчо беше на посещение в английското посолство,за да координират плана за вкарване на България във войната ,има вече доста мъже които са получили повиквателни за армията и на Шабла вече се изграждат протоводесантни съоръжения и наблюдателни постове към морето ,също от източник зная че има и раздвижване в щаба на американските военноморски сили във Варна,голяма група американски офицери са посетили щаба там тази седмица.Тулуоа,Пеевски и другите нищожества само да отърват кожата от Магнитски ще вкарат България във война ,таке че тези кучета трябва да ги унищожим сега преди те да ни ликвидират.

    Коментиран от #70, #86

  • 19 А, що обърнахте плочата ❗

    36 6 Отговор
    На руската армия беше изостанала и ползваше платки от перални !!!
  • 20 Луната е индийска

    14 32 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    Индийците кацнаха с джапанките си на луната пред изцъклените пияни очи на рашистите

    Коментиран от #58

  • 21 Ха ха ха

    10 21 Отговор
    Някой руски олигарх е откраднал парите и е излъгал ботоксовото джудже, че има такова оръжие.

    Коментиран от #25

  • 22 Да бе

    29 9 Отговор
    Нещо са се филмирали краварите. Само при тях в Розуел са кацали извънземни, а самите американци "кацнаха" на Луната в студиото на Стенли Кубрик и така.

    Коментиран от #41

  • 23 Кво викаш

    5 15 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Го е поел Путин?

    Коментиран от #34

  • 24 Черноморския им флот

    9 25 Отговор

    До коментар #15 от "Приставлява еднооо големо лай...но":

    Ми оссссра черноморието от 26 потънали руски гемии и подводница що въглища и мазут ми замърсиха моренцето, изгониха ме на Гърция на почивка
  • 25 Хахахаха

    8 20 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха":

    Те нали така го излъгаха че ще прави парад на третия ден в Киев
  • 26 Не се радвайте толкова

    13 30 Отговор
    Фейк държава Русия - с фейк оръжие. Уж имаха някаква супер ракета, с която толкова се хвалете и тя се оказа фейк.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Леле!!

    7 24 Отговор
    Блатниците първо да сглобят един смартфон.За Москвич,няма да могат.Онези дето сглабяха някога москвича,отдавна не са живи.
  • 29 НИЯ

    27 6 Отговор
    Боже Господи ,най после една истина да се каже,най после САЩ да си признаят,че с тях е свършено

    Коментиран от #31

  • 30 Луната е вражеска територия

    8 23 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    Сега лилипутлер ще отиде да я денафицира за три дни
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хохо Бохо

    7 11 Отговор
    "Точното естество на оръжието - и дали то съществува в действителност - е неясно. "
    НА ТОВА НЕЩО РУСНАЦИТЕ МУ ВИКАТ "Показуха"...
    Вижте в нета, ако не знаете какво означава
  • 33 Хахаха магаре и космос

    8 22 Отговор
    Пиян руснак и космос луната удари, на кривата руска ракета и космоса и пречи 😂😂😂😂
  • 34 кнаус 485

    19 3 Отговор

    До коментар #23 от "Кво викаш":

    13 Гост 2
    50ОТГОВОР
    До коментар 5 от "Последния Софиянец":

    Джо е хвърлил кодовете на ракетите от балконана Белия дом на алоизмамници от измир.
  • 35 Хохо Бохо

    5 9 Отговор
    Явно имат но все още не са го извели в орбита.
  • 36 А адеввка кога

    8 19 Отговор
    Още 360 хиляди трупа ли? Май това е безаналоговото на рушистите, дават врага си с кръвта им, зариват врага си със собствените им трупове
  • 37 БАЙ КУРТИ

    16 6 Отговор
    Вече на мода при ГОВЕДАТА е ПРАЗЪТ. Масово се сее от както разбраха че поглъща /РАДИАЦИЯТА. НО има една подробност , която учените не е казват и мечта за триполовите , за по сигурно / под секрет/трябва да се ....в хралупата. Оф не трябваше да го пиша . Сега всички чупещи полуоски ще........

    Коментиран от #48

  • 38 орртоподак

    8 14 Отговор
    Естествено, че ще твърдят , че не могат да противодействат на поредното "супер оръжие" на руснаците. Следващата финансова година ВПК на САЩ ще грътне двойно повече пари. Някой да е чул САЩ какви нови оръжия имат ? Червените боклуци оревават света веднага след пробното производство на всеки "нов и безаналогов" кюнец. После се оказва, че никога няма да влезе на въоръжение защото е скъп, защото повечето електроника е западна и няма как да си я внесат заради ембаргото или защото е пълен пропаганден боклук.
  • 39 Клъф

    20 4 Отговор
    МОСКВА, 15 февруари – РИА Новости. Украинските войници започнаха да се оттеглят от Авдиевка към ДНР, пише The Washington Post .

    Коментиран от #54

  • 40 Артилерист

    18 4 Отговор
    Даже и Мара взе да се чуди на парадоксите на американските пропагандисти. Ама наистина ще е много забележително на един космически разузнавателен сателит руснаците да му ударят едни стотина килотона и да не си играят повече с него...

    Коментиран от #76

  • 41 ДБил

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Да бе":

    В сезон 2 ще монтират и звездите, че в първия ги бяха забравили. Знамето няма да се вее и ще турнат по-голям модул, че на предния му беше маломерен двигателя....
  • 42 Бесен-_ Язовец

    17 2 Отговор
    Не знаят дали съществува обаче се плашат от него шиз0френия сороска
  • 43 Механик

    25 5 Отговор
    Ма, какво руско оръжие бе? Те ракети нямат и ползват външни тоалетни с чипове от укро-перални?!
    Абе всичките им Уръжия са "мултики", пък и укрите ги свалят на 18777%.
    п.п.
    Ейййй, руските ви разплетоха дамаджаната и ви покъсаха ританките, еййййй!
  • 44 ДБил

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сократ":

    Не са и чули за Пересвет...И С-550, С500...
  • 45 Гост

    11 1 Отговор
    Мацето няма спирка , като конвейер е!
  • 46 Един

    6 14 Отговор
    Единствено на водката не могат да противодействат. Нищо не може да накара рашките да спрат да се напиват с водка.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ДБил

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "БАЙ КУРТИ":

    Празът го ползват при бръснене на интимния храсталак. Могат и с кромидки....
  • 49 В.В.П.

    16 1 Отговор
    Кого плаши Мара бесрабката?.?Янките ,или окропите ? Или и двете ,дядо попе!
  • 50 Ден

    10 4 Отговор
    гроб за сащ и канада не ми пука там колко милиона ще умрат!Важното е да са унищожени!
  • 51 Объркано Атлантиче

    20 4 Отговор
    Путин ни каза, че Русия има свръхзвукови ракетни способности, далеч по-добри от всичко, което знаем.

    Западните медии казаха, че той лъже, че Русия е примитивна и плячкосва перални машини, за да взема чиповете и да ги използва в оръжейни системи.

    Сега казват, че Русия има космически ядрени оръжия
    Кое от двете е истина?
    Ето затова се наричат медии за фалшиви новини!
  • 52 Ден

    9 4 Отговор
    всики новини за насилие и убииства в краварника носят радост гроб за америка гроб
  • 53 Хасан Хаспела

    7 13 Отговор
    "Заплахата" е нещо, което се дъвче от десетилетия. От времето на Рейгън и "Звездните войни". Русия е далеч назад в това отношение, като се опитва да съживи разработки от времето на СССР. Американците от петнадесет години използват безпилотни мини совалки Х-37, които маневрират в околоземна орбита многократно и остават там в продължение на 2 до 4 години без да кацат. Целта на "упражнението" е имено унищожаването на спътници. Руснаците нямат нищо подобно и едва ли ще имат в обозримо бъдеще. Ситуацията е като с "хиперзвуковите" ракети "Кинжал" и "Циркон" на Русия. Оказа се, че са "хиперзвукови", само в мечтите на Путин. Украинците освен, че свалиха над десет "Кинжала" изстреляни срещу Киев, преди няколко дни бутнаха и първият "Циркон". Единствената истинска хиперзвукова ракета в момента на въоръжение, не е нито изброените руски, нито китайската ДФ-21, която е същото "менте", като руските боклуци. Става въпрос за "супер-дупер" ракетата на Тръмп-"Дарк Иигъл", която не само развива над 17М, но и атакува целта с подобна скорост, докато руските и китайски сурогати летят с 8-10 М единствено в началната фаза, а при достигате на целта не развиват повече от 3-3.5 М, което ги прави лесна плячка за "Пейтриът" и "СТАМП-Т" на Украинската ПВО.

    Коментиран от #56, #77

  • 54 Сократ

    6 5 Отговор

    До коментар #39 от "Клъф":

    Не се оттеглят, а ги елиминират. Руснаците в тая част на фронта разбраха какво са извършили нацистите по Белгород. Ни така и така азовците са им любими.

    Коментиран от #57

  • 55 Ден

    5 8 Отговор
    много се радвах кога то се срина търговския център! малко ви беше краварска измет !
  • 56 ДБил

    11 4 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан Хаспела":

    Няма нито един Кинжал и искандер да е във въздуха - всичките свалени....
  • 57 ДБил

    5 3 Отговор

    До коментар #54 от "Сократ":

    Казват му контраотстъпление при Бандера....
  • 58 Мишел

    11 7 Отговор

    До коментар #20 от "Луната е индийска":

    Само че индийската станция кацна на Луната цели 58 години след мекото кацане на съветската станация Луна 9. За да не се пишат глупости, припомням, че съветски междупланетни станции бяха първите апарати на човечеството, които достигнаха Луната, Венера, Марс и Меркурий.
  • 59 Неукия си е не учил

    6 3 Отговор
    Що за селективно ядрено оръжие? не повреждат руските сателити. Те московлиите могат да драснат, че имат ядрена бомба неубиваща руснаци.
  • 60 1221

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сократ":

    Аз дори не допускам, че някой би си позволил подобно безумие.
  • 61 Така, така

    7 10 Отговор
    В края на втора световна и Хитлер се е надявал на оръжията чудо дето ще го спасят и неговия съвременен аналог Путлер прави същото, но и той ще свърши точно като Хитлер. Който за пореден път не може да защити флота си в Черно море пуска в ход поредната пропагандна информационна бомба чрез вербувани агенти за влияние зад океана за да замаже поредното си унижение нормално.
  • 62 Иоб

    5 6 Отговор
    Елементарна блатна дезинформация и пропаганда. Къф космос и оръжия в расия? Ни @@й нямат, само плашат гаргите. Недоубитата змия е опасна, но края се вижда

    Коментиран от #65, #79

  • 63 Платон

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Сократ":

    А американците имат ядрено оръжие на генно разпознаване убиващо само руснаци.
  • 64 слепок

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Сократ":

    Нищо нямат американците. Имат едни стари бандури, толкова стари че са на светлинни години от руските. И събитията го показват ясно. САЩ яде яки шамари от Русия в Окрайна. Както и васала ЕС на световния терорист САЩ. Такива шмараи скоро не бях виждал...

    Коментиран от #66, #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Наистина си слепок

    4 8 Отговор

    До коментар #64 от "слепок":

    Нищо нямат московлиите. Дали имат 10 ядрени бомби подържани в изправност и годни за изтрелване!

    Коментиран от #80

  • 67 Да,бе да

    5 5 Отговор

    До коментар #64 от "слепок":

    Старите са в Путлеристан, защото новите и модерни са само на хартия макети и няколко неработещи прототипи за парадите. Но при парадните армии така винаги. Има една приказка цялата пара отива само в свирката е това е в случая с Путлеристан и затова скоро тридневната специална операция ще навлезе в трета си година. Какви точни шамари яде САЩ и ЕС в Украйна като даже техните войски не са в Украйна, а само предоставят скромни военни и финансови помощи колкото Украйна да не загуби и да продължи да демилитаризира остатъците от Путлериската армия.
  • 68 оня с коня

    5 4 Отговор
    Много странна статия:Неизвестен сътрудник на в."Ню Йорк Таймс" написал че САЩ не могат да противодействат на подобно руско космическо оръжие,"Ройтерс" пък го преписва и препредава от свое име,а накрая БТА го копира от "Ройтерс" .Това обаче не е краят,защото "с последния влак" Факти го вземат от БТА и ни го поднасят съвсем прясно и още горещо.И да уточним:НЯМА КАК САЩ да противодействат на Оръжие което изобщо не е ясно дали съществува изобщо!Ясно е че една евентуална война ще започне от Космоса с унищожаване на вражеските Сателити по обясними причини,затова и всяко посегателство върху чужд спътник е равносилно на нападениеИ тук възникват 2 основни въпроса:1/Има ли САЩ подобно оръжие при това в много по-напреднала фаза,но за разлика от Русия/по Традиция/ НЕ ПАРАДИРА с него?2/Възможно ли е Съобщението на Ню Йорк таймс да е инициирано от Амер. Правителство за да бъде по-лесно приет от Обществеността факта че ВОЕННИТЕ РАЗХОДИ ще се увеличат?
  • 69 Мухаа ха!

    7 0 Отговор
    Поредната пушилка- страшилка,от тип: Една жена , вчера на пазара ми каза..Само крайно лековерен наивник,би повярвал в толкова елементарно манипулиране.Дори да разработват,или имат ,е невъзможно ,който и да е,да се допре до подобна информация.Още от времето на Социализма,там се работи по такива проекти,в т.н" закрити градове" където не само,че е невъзможно,чужд човек да проникне,но самите специалисти,учени,технически персонал,не напускат с години рамките на града.Контрола е безкомпромисен.Секретността е на такова ниво,че не само не съществуват на картата,но нямат и име.Всичко се контролира от военното им контраразузнаване.Самите обекти са в необитаеми местности,а около тях има изградени" пръстени" с военна охрана в дълбочина няколко километра.Шумотевица,с единствената цел - конгреса да отпусне поредна порция от стотици милиарди на ВПК и свързани с него проектантски фирми.
  • 70 ххХ

    0 7 Отговор

    До коментар #18 от "Сталин":

    Добре че гледаме рашка телевизия
  • 71 Казуар

    3 3 Отговор
    Никакъв проблем и американците да имат такова оръжие в космоса.
  • 72 БАРС

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    ПИШЕШ И МИСЛИШ МНОООООГО ГЛУПАВО.ГЛЕДАЛ СЪМ ПО РАША ТВ.КАК С ЛАЗЪР РЕЖАТ СТАРИТЕ КОРЪБИ ВЪВ ВЛВДИВОСТОК .КАМИОНА С ЛАЗЪРА БЕШЕ НАБРЕГА И ОТ 100 МЕТРА РЕЖЕХА СТАРИТЕ КОРЪБИ.МНОГО ТИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА ЗА РАЗБЕРЕШ КАКВО ИМАТ.ЗНАЕШ ЛИ МАЛКО СТРАНИ ОТ ТЕМАТА ТА ЗНАЕШЛИ ДАЖЕ И ИРАНЦИТЕ ПРАВЯТ ЛЕКИ КОЛИ И ТО НЕ ЛОШИ КАЗВАТ СЕ ТАРА ВИЕТНАМЦИТЕ СЪЩО А НИЕ КАКВО ИМАМЕ .ДАЖЕ ЕДНИ ДРОНОВЕ КОИТО СА ВАЖНИ ПРИ ЕДНА ВОЙНА НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ.РАШКИТЕ ИМАТ МНОГО ТЕХНОЛОГИИ ДЕТО ТИ НЕ СИ ЧУВАЛ А АЗ ДА ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕ РАША ТВ.МНОГО МАЛКО ПОЧТИ НЕ ГЛЕДАМ БГ ТВ.ПО НАШАТА НЯМА И КАКВО ДА ГЛЕДАМ

    Коментиран от #88

  • 73 Това е оръжие

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Яне Сандански":

    което евенуално в необозримо бъдеще моце и да бъде създадено като прототип в РФ.
    Ако въобще РФ съществува тогава, но анимационни идеи за това оръжие можете да видите в пропага дните руски канали в Ютуб и Телеграм.
  • 74 Така!

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Яне Сандански":

    Сега откровено!
    Барем веднъж излез от детската стая на апартамента на вашите, нищо че вече си 40+ годишен и се огледай!
    Виждаш ли хора чакащи с хляб и сол братушките?

    Коментиран от #78

  • 75 ........

    2 1 Отговор
    Това е много хубава новина.Дори да нямат руснаците такова оръжие онези глобалистите,на които шаманката от Давос им е изпила мозъка ще се замислят дали да слагат на човечеството диктатура с изкуствен интелект за фюрер.Ако всичко стане дигитално включително и парите едно такова оръжие би нулирало всичко.Значи слънцето вече може спокойно да спре да се усмихва на сателитите.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 ССС

    2 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан Хаспела":

    "...което ги прави лесна плячка за "Пейтриът" и "СТАМП-Т" на Украинската ПВО..."
    и украинските баби с буркани зимнина. Ей тва е наслада - да прочетеш едно компетентно мнение, подкрепено с факти и доказателства. Пропусна да пишеш тия мини совалки с английски ядрен реактор ли са (сглобен с високоякостно лепило), или се презареждат от стелт кораба Ентърпрайз, който е в ниска орбита, но не го виждаме и засичаме по обясними причини.

    Коментиран от #89

  • 78 ССС

    3 3 Отговор

    До коментар #74 от "Така!":

    "Виждаш ли хора чакащи с хляб и сол братушките?"
    По-добре да не стигаме до момента да ги чакаме, ама ако дойде, такива като тебе ще са в първите редици. Тия, на които сега викате "копейки" няма и да могат да се вредят.

    Коментиран от #87

  • 79 слепок

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Иоб":

    Да ама ако лично разбереш какво имат и ще цивриш като 3-токласник след шамар. :))) И като нямат защо бият такива големи шамари на САЩ ? Скоро да си чул за гръмнат Леопард? Ми няма. Просто за раз бройки ги отстреляха всичките. Между другото Леопардите много хубаво горят - като бенгалски огън. Барабар с екипажа от окраинци...
  • 80 слепок

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Наистина си слепок":

    Доста повече имат от краварите и доста по-годни. И ония ги тресе здраво от страх.

    Коментиран от #82

  • 81 Харон

    1 1 Отговор
    Поредна глупост раздухвана от агитпропа....Между 1958 и 1962 г. САЩ детонира 10 пъти на голяма височина. 5 в стратосферата, м-у 26-97км и 5 в космоса, Argus I (200km) -II (240km) -III (540km), x 1,7kt 1958 г., Chekmate 7kt, 147km, 1962 г. и най-голямата Starfish 1,5 megaton 400 km на 09/07/1962 г. В допълнение към тях има 7 СССР експлозии от които 4 са ивършени в космоса между 150 и 300 км височина.
  • 82 От кого ги тресе

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "слепок":

    от джуджака фашист ли? дето втора година не може да привърши седмичната спец операция
  • 83 Въпрос

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Яне Сандански":

    А ти кой си бре с@льоп@льовец?
  • 84 Даа бе

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сократ":

    Имат руснаците ветрища. За това украинците им бруля А50 като круши,остарели технологии и раздухване на партенки за могъществото им като военна сила Украинците с1% остаряло натовско оръжие ги направиха смени! За 2 години рашките превзеха едно село и мераците им хвръкнаха в облаците,ама ЯДЕЦ!!
  • 85 Даа бе

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Поел Путин на Медведев кривата хурка
  • 86 Хихихихихи

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сталин":

    Има видео как около 20 блатника имаха неочаквана среща а с Леопард. Само два залпа и никой по вече не мръдна!
  • 87 А бре

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "ССС":

    Сбирай бързо посрещачите,колкото може по вече да са, и бегом да ги посрещате,няма значение къде.Има двама които ще е се погрижат за вас всичките.
  • 88 ДАРС

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "БАРС":

    НАТО СВАЛЯ САМОЛЕТИ И РАКЕТИ С ЛАЗЕР! РУСИЯ Е ИЗОСТАНАЛА ПОЧТИ С ВЕК ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ СПРЯМО ЗАПАДА!! НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ ХОРАТА С ГЛУПОСТИ!НЯМА ДА УСПЕЕШ!
  • 89 Ха,ха, ха, ха, хи хи хи хи хи хи

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "ССС":

    За две години рашките превзеха едно село и нашите мочапоклонници веднага започнаха да фантазират междузвездни войни.А бе вие да не сте пропуснали детската градина?
  • 90 сейко

    1 0 Отговор
    ""Не е ясно защо Русия би трябвало да използва ядрени оръжия, за да унищожи сателит. В. "Ню Йорк Таймс" Те и децата го знаят от детската градина, питайте тях да ви обяснят защо. Малко прилича на - химическото оръжие на Садам Хюсеин което можеше да унищожи човечеството ? ако спешно не се вземат мерки.