Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Февруари, 2024 12:29 676 8

През последната нощ Русия е свалила 5 украински дрона

  • украйна-
  • русия-
  • нощ-
  • дронове-
  • свалени

Засега няма данни за жертви и разрушения

През последната нощ Русия е свалила 5 украински дрона - 1
Снимка: БГНЕС

Русия докладва за пет атаки на украински дронове в пограничния район и над Черно море през изминалата нощ, съобщи ДПА и БТА.

Според ТАСС руското Министерство на отбраната е обявило, че един дрон е бил свален от руската противовъздушна отбрана (ПВО) в югозападната руска Белгодородска област близо до границата с Украйна, а останалите четири - над Черно море.

Засега няма данни за жертви и разрушения.

Не е възможно да се провери и дали всички дронове са били свалени. При украински безпилотни нападения Русия, която води война срещу съседката си вече почти две години, често обявява само успехите на своята ПВО.

Като част от отбранителните си действия срещу руската инвазия Украйна също подложи на обстрел с ракети и дронове територията на Русия - както пограничните ѝ райони, така и вътрешността на страната. Но броят на жертвите и разрушенията е несъразмерен с тези, причинени от руските нападения срещу Украйна.

Според руските власти няколко души са загинали вчера при обстрел на руския град Белгород. По последни данни седем души са загинали, а 18 са ранени. Съобщено беше, че една от жертвите е дете.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Равносметка

    4 7 Отговор
    5 дрона свалени, 3 предприятия горят. Не е зле.
  • 2 Примати

    4 8 Отговор
    Русия никога няма да завземе Киев. Всички руски елитни части са ликвидирани още в началото на войната

    Коментиран от #5

  • 3 Иванушка 🇷🇺

    8 3 Отговор
    Само със сваляне на дронове не става. Трябва да се свали и Радата. Из основи и още по-надолу до Бункера на Зеле ))
  • 4 и цялото си оръжие

    7 2 Отговор
    Колективният ЗападНАЛ да даде на окраината на Русия, последната дума е на Русия и той си го знае, но се чуди как да излезе от положението. Ца честност и доблест не говорим тук.
  • 5 примат си наистина,

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Примати":

    само ти в света май не знаеш, че Русия вече е победила. Питай бай дънЧО.Журналистът Карлсън наскоро каза, че този път инвестициите на западналия са в риск и тая, дето я мислят, няма да стане. Русия не може да бъде капичната чрез украинското прокси. ЧЕТЕШ ли, слушаш ли, примвте?
  • 6 ...

    2 3 Отговор
    Пак ли ги е свалила в бронята на някой кораб? Щото тая новина я четох половин ден преди да се разбера че са потопили поредното руско корито.
  • 7 Харон

    4 2 Отговор
    "Русия докладва за пет атаки на украински дронове в пограничния район и над Черно море през изминалата нощ, съобщи ДПА и БТА."
    Вече става привичка, че когато има такива доклади, потъва един руски кораб! :-)))))))))))))
  • 8 Ха ха ха

    2 2 Отговор
    А колко не е свалила защо не кажат нещо не им отърва
Новини по държави: