Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 06:15 1 309 7

Байдън посети Охайо година след дерайлирането на влака, превозващ химикали

  • джо байдън-
  • охайо-
  • сащ

Няколко демонстранти издигнаха плакати, критикуващи управлението на правителството и плакати в подкрепа на кандидата за Белия дом Доналд Тръмп.

Байдън посети Охайо година след дерайлирането на влака, превозващ химикали - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джо Байдън посети вчера Ийст Палъстийн, малко градче в Охайо, където преди година стана голяма железопътна катастрофа, предизвикала разгорещен дебат за отсъствието на президента демократ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Няколко демонстранти издигнаха плакати, критикуващи управлението на правителството на Байдън, и плакати в подкрепа на кандидата за Белия дом Доналд Тръмп.

Жители и републиканци на изборни длъжности критикуваха Джо Байдън, че не е дошъл по-рано на мястото на събитието.

Преди повече от година, на 3 февруари 2023 г., в Ийст Палъстийн дерайлира влак, превозващ винилхлорид - канцерогенен и силно запалим химикал, използван при производството на пластмаса. Дерайлирането предизвиква огромен пожар и евакуация на около 2000 души.

Този инцидент "можеше да бъде избегнат сто процента", заяви Джо Байдън по време на посещението си, като обвини железопътната компания оператор, че не е спазвала стандартите за безопасност от "алчност".

След дерайлирането жителите на малкия град се оплакват от замърсяване на въздуха и водата. Бившият президент Доналд Тръмп посети Ийст Палъстийн малко след инцидента и обвини администрацията на своя наследник, че е изоставила жителите на Ийст Палъстийн, който се намира в един от най-консервативните райони на Охайо.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    8 0 Отговор
    Влака е каран от набор на бай гънчо дето забравил какво прави и на къде се движи
  • 2 Така е като не се заделят

    8 1 Отговор
    Средства за собствената му държава. Байдън не се интересува от това, че инфраструктурата е остаряла. Въпроса е да се гласуват и заделят пари за войни по света. Време е американците да разберат и да гласуват за някой не толкова обсебен от войните.
  • 3 Хитрино

    2 0 Отговор
    Ако дерайлира някой влак с моливи, тогава ще стане лошо.
  • 4 Те така

    3 0 Отговор
    Даже не знам къде съм, но мисля, че са видели Путин с една голяма кирка лично да разбива релсите, после се е метнал на хиперзвукова ракета и се прибрал в Москва за да доутрепе Навални.
    За това, заедно с англия ще го държим за х... отговорен.
    Чао загубих лиШчето.
  • 5 емо

    3 0 Отговор
    Тая изкуфелият престъпник дали знае къде се намира преди преди да бъде Президент във Флорида попита " къде се намираме " ?- след като му казаха - "защо сме тук" ? - обясниха му,е трябва да се види със избирателите тогава отговорил - " сега разбрах защо сме дошли." Сега въобще не подлежи на коментиране.Пред целият свят разиграват комедия, и убеждават ,че с Байдън всичко е наред.
  • 6 Факт

    1 0 Отговор
    В САЩ на година има по 200 инцидента с влакове.По хистори ченал го коментираха това.
  • 7 АМ ЧИ

    1 0 Отговор
    ЧАКАЛ Е ДА СЕ ПРОВЕТРИ