Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 08:43 978 8

Съдът освобождава Мъск от свидетелстване относно придобиването на Twitter

  • илон мъск-
  • съд-
  • twitter

Причината е съдебна грешка

Съдът освобождава Мъск от свидетелстване относно придобиването на Twitter - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Федерален съд в Калифорния отмени решението си, изискващо от американския предприемач Илон Мъск да даде показания като част от разследването на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ относно законността на придобиването му на социалната мрежа Twitter (сега X), съобщи агенция Bloomberg.

Според него причината е грешка на съдията, който не е взел предвид всички правни аспекти на делото. В тази връзка съдът промени позицията си относно показанията на Мъск на консултативна, а самото дело беше прехвърлено на окръжния съдия.

На 27 октомври 2022 г. Мъск сключи сделка на стойност 44 милиарда долара за придобиване на Twitter. През октомври 2023 г. Комисията по ценни книжа и борси на САЩ съди Мъск, за да го принуди да свидетелства.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин 777

    5 0 Отговор
    в кой живот ще осъдят милиардер а може би ще се случи в бг ха ха ха

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Човек

    2 6 Отговор
    Тръмп - мега милиардер с 6 фалита, укриващ данъци за сметка на народа. Мъск - официално най-богатият човек на земята, символ на мръсния капитализъм. Путин - реално най-богатият човек на земята, масов убиец. През 2022 г. Мъск каза, че не той е най-богатият, защото "Путин е значително по-богат". Това са идолите на копейките, които си мечтаят за комунизма, когато всички били равни.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 🙄🙄🙄

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "българин 777":

    Как в кой🙄
    В 🇺🇲 постоянно ги съдят сексуално насилие, нищо че си сменили пола🙄
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 соросо иди ми дойди ми

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Човек":

    Нито Тръмп е мега милиардер, нито Мъск (официалното не е интересно) е най-богатият човек на земята, а още по-малко е символ на мръсния капитализъм! Нито пък Путин реално е най-богатият човек на земята, а още по-малко е масов убиец! Какво говори наркомана с 23 психически отклонения Мъск, едва ли някой го интересува, понеже той е сламен човек. Учете я тая икономика бре!!!