Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Февруари, 2024 04:57 1 787 7

Даниел Дейвис: Украинските военни не вярват на Сирски

  • даниел дейвис-
  • украйна-
  • сирски

Доверието в изоставилия Авдеевка командир е разклатено, смята пенсионираният подполковник от армията на САЩ

Даниел Дейвис: Украинските военни не вярват на Сирски - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинските военни не вярват на новия главнокомандващ на украинските въоръжени сили Александър Сирски след предаването на Авдеевка. Пенсионираният подполковник от армията на САЩ Даниел Дейвис обяви това в събота в своя канал в YouTube Daniel Davis / Deep Dive.

„Украинската страна вече е разклатена. Те имат вътрешни политически различия, загубиха популярния главнокомандващ Залужни. И сега има човек, на когото не искат да вярват, който каза, че ще задържи град Авдеевка, и два дни по-късно го няма. Виждате, че тяхното доверие е разклатено“, каза той.

Още новини от Украйна

На 8 февруари украинският президент Владимир Зеленски уволни Залужни, като посочи стагнацията на въоръжените сили на Украйна на фронта. Новият главнокомандващ вече е Александър Сирски, който беше обвинен за неуспехите и големите загуби край Бахмут.

В нощта срещу събота, 17 февруари, части на украинските въоръжени сили напуснаха Авдеевка, а командирът на групата войски „Таврия“. Александър Търнавски нариче това „единственото правилно решение“. По-рано главнокомандващият на украинските въоръжени сили Александър Сирски съобщи, че е взел решение да изтегли украинските части от Авдеевка.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    23 0 Отговор
    А, добро утро !
  • 2 ОМБРЕ

    18 1 Отговор
    А НА ТЕНИСКАТА ВЯРВАТ ЛИ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да де

    21 0 Отговор
    Абе то вече никой и на Украйна не вярва,че ще я има за в бъдеще-та на тоя ли см е шко да вярват...
  • 5 Бесараб фронт

    21 2 Отговор
    Бахмут още не е паднал, а вие ми говорите за Авдеевка. Зеления вече е пред портите на Москва.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иван Иванов

    9 4 Отговор
    Въпросът е - да не посягат на български деца, аз нямам синове, но имам приятели с деца и то хубави момчета - скромни, сега - да е някой - хулиган - но то и това не е човешко - да изпращаме хулиганите си на фронта.

    Аз познавам един - ходи да се записва доброволец в Камбоджа - това беше шантавите години - 1993 година - метър и 90 - снажен, не че нещо умен, вика - не - вика - като почнаха да ни обстрелват по БТР-а и - вътре всички зъзнем от страх - мъжете - се уплашили, сега - ако някой каже - че не се е уплашил някога в живота си - всеки се е уплашил, аман от мъже.