Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 05:30 2 880 6

Бразилия обвини в лъжи израелския външен министър

  • бразилия-
  • израел-
  • война-
  • холокост

Кац определи като тежка антисемитска атака обвиненията, че войната в Газа е като Холокоста

Бразилия обвини в лъжи израелския външен министър - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителят на бразилската дипломация Мауро Виейра обвини израелския си колега в "лъжи" - нов епизод от дипломатическата криза между двете страни, породена от изказванията на бразилския президент, сравняващ войната в Газа с Холокоста, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Президентът Луиз Инасио Лула да Силва породи полемика, като обвини в неделя Израел, че извършва "геноцид" срещу палестинците в ивицата Газа и направи паралел между израелското настъпление и изтребването на евреите от нацистите. В резултат на това той бе обявен за персона нон грата.

Израелският външен министър Израел Кац осъди тази, по думите му, "тежка антисемитска атака" и поиска извинение от Лула.

Според Виейра думите на израелския министър са "неприемливи под всякаква форма и лъжливи". Говоренето "по този начин за държавния глава на приятелска страна, президента Лула, е извънредно и отблъскващо", каза той пред журналисти.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил

    26 0 Отговор
    Като гледам колко "приятели" печелят напоследък еврейските нацисти по света скоро не знам къде ще си намерят спокойно местенце. И в България няма да им мине номера, колкото и да се опитват да ни превърнат в нова хазарска държава по подобие на Украйна.
  • 2 Бен Гурион

    0 14 Отговор
    Отблъскващо е да говориш за Газа и да се правиш, че терористите от Хамас не са там и не държат 130 заложници.

    Скоро и това министърче ще е персона нон грата.
  • 3 Факт

    8 0 Отговор
    Няма ден без еврейски лъжи и пропаганда ! Евреите-ционисти - туморът на Света ! Враг на планетата !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Помак

    3 0 Отговор
    Като оставим настрана Иран, Хутите и Ливан, бездействието на богатите арабски страни - американски васали, относно израелския геноцид в Газа е отвращаващо. Истериите на Ердоган са също прах в очите! Адмирации за позицията на Бразилия и Южна Африка - тия се оказаха човеци!!!
Новини по държави: