Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 10:34 1 352 30

Медведев: Заплахата от използване на ядрени оръжия е реална и трябва да се предотврати

  • медведев-
  • ядрени оръжия-
  • заплаха-
  • предотврати

Той също така добави, че когато човечеството създава някакъв вид оръжия "то винаги ги е използвало"

Медведев: Заплахата от използване на ядрени оръжия е реална и трябва да се предотврати - 1
Снимка: БГНЕС

Заплахата от употреба на ядрени оръжия е реална и трябва да се предприемат всички възможни мерки, за да се предотврати този сценарий. Въпреки това, ако стане въпрос за съществуването на Русия, ръководството ѝ няма друг избор, предупреди заместник-председателят на Съвета за сигурност на страната Дмитрий Медведев в обширно интервю за различни местни медии, включително РИА Новости, съобщи Фокус.

"Колкото и тъжно да звучи, този сценарий е реален. Трябва да направим всичко, за да не се случи, но точно този часовник, който тиктака в определена посока, сега се е ускорил много. И в това виждам и неспособността, съжалявам , безсилието на тези западни власти, които постоянно повтарят едно и също нещо: "Не, руснаците се плашат, те никога няма да направят това“. Грешат. Ако говорим за съществуването на нашата държава, какъв избор ще има за ръководството, за държавния глава? Никакъв. Следователно това, за съжаление, е реална заплаха, пряка и очевидна заплаха за цялото човечество“, предупреди политикът.

Той също така добави, че когато човечеството създава някакъв вид оръжия, "то винаги ги е използвало“, привеждайки примера с ядрената атака на САЩ срещу Япония.

"Това не е разпалване на страстите. Това е просто причина да се замислим къде сме. Защото – знаете ли – хората си мислят: Хрушчов и Кенеди едва не започнаха ядрена война – но това беше отдавна, беше заради Куба, сега това не може да се случи. Къде е разликата? В нищо. Ситуацията е още по-напрегната. Тогава нямаше конфликт между Русия и Америка, но сега има такъв“, подчерта заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    11 3 Отговор
    Миша, НАЙК имат нов, по шарен модел........ Поръчвай си го бърже, че ще свърши!
  • 2 Да, прав си, Медведев

    22 9 Отговор
    Започнете да отстранявате заплахата от използване на ядрени оръжия като систематично се caмoy6ueтe всички в Кремъл.
  • 3 бате

    22 9 Отговор
    Дори и да имат някаква правота в каузата си Русия с такива маймуни начело стават за смях. Тоя не изтрезнява и през час говори за ядрено. Ама първия удар е по Кремъл и да видим после ще пуснат ли и рашките ответни удари като Путин и тоя са изпарени или ще търсят мир.

    Коментиран от #10

  • 4 Гост

    7 7 Отговор
    Аз не знам какво се пени Медведката. Взимат си каквото поискат от Украйна. Има наказание за Донецк и Логанск за годините преди операцията им.... Абе както каза Путин, постигат целите си, а тоя пак недоволен.
  • 5 Гледам го и се питам какво ползва.

    11 6 Отговор
    Дали ЛCД, вълшебни rъ6u или просто диша xeлмeвeкт?
  • 6 Марс.Хаймарс

    7 3 Отговор
    алкаш искаш ли да потретя?
  • 7 Ами сега

    11 7 Отговор
    Е кой трябва да я предотврати след като само Медведев или Русия плаши с ядрено оръжие?
  • 8 Ханс

    11 7 Отговор
    Тоз пак излезе от алкохолния делириум и взе да пръска глупости
  • 9 !!!?

    14 7 Отговор
    Кремълската хунта нали "победи" и заби байрака на...Авдеевка ! Защо няма еуфория, паради, медали,...!!!?

    Коментиран от #12

  • 10 Хари

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "бате":

    Ответен удар има винаги. Няма значение от коя страна е и кой е нападнал. Почне ли се с атома става лошо за всички и победител повярвай ама няма да има.
  • 11 Има една малка подробност

    9 6 Отговор
    Можеш да употребиш ядрено оръжие, но в днешния момент това няма да е БЕЗНАКАЗАНО, поради факта че и други държави разполагат с него.Така, че такава риторика е наливане от пусто в празно и не е опция освен ако Русия не иска да се самоубие ритуално!

    Коментиран от #13

  • 12 Хубава снимка!

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "!!!?":

    Кой е този младеж най-отпред?
  • 13 Путин няма да посмее

    11 6 Отговор

    До коментар #11 от "Има една малка подробност":

    да използва ЯО, а и не е сигурно дали някой ще изпълни такава налудничева заповед да се стреля по големите градове в ЕС и САЩ с ядрено оръжие. Американците са му казали, че му знаят всички бункери и входовете/изходите към тях ще бъдат затрупани с дълбоко-подземни ядрени фугаси. Не му завиждам ако остане затрупан на 1км под земята с 50(примерно) души лична охрана за вечни времена. Електромагнитният импулс ще унищожи всякаква електроника и комуникации в бункера, ще е тъмно, студено и без вентилация. Може да имат храна за 1-2 години, но трябва и въздух. Ще има да си мечтае за проветривата килия в Хага в компанията на тия обезверели главорези.

    Коментиран от #18

  • 14 Голям зор

    5 0 Отговор
    Паника да има
  • 15 Българин

    6 2 Отговор
    Байдън е на 100 години и няма какво да губи. Ако до края на седмицата Путин не подпише безусловна капитулация, всички американски ракети политат към Москва! Това се казва позиция на силата!
  • 16 Благой от СОФстрой

    4 2 Отговор
    Заплахата е реална и трябва да се предотврати като двете джуджаки дадът фира с краката напред!
  • 17 психо медвед

    4 4 Отговор
    Медведа е болен за освидетелстване! Какво ще прави превзетата с ядрена бомба територия? Ще ходи със скафандър ли? Луд за връзване!
  • 18 456

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Путин няма да посмее":

    Ядреното куфарче на ФАЩ често е без контрол. Така, че моли някой м@лумник да не го докопа. Айде мисли какво може да стане.

    Коментиран от #23

  • 19 КуКу

    6 3 Отговор
    Ако си седнете на задниците, няма да има необходимост от използването на ядрено оръжие...😎😎😎
  • 20 Чудно Чудо

    3 4 Отговор
    Чудно чудо-г-сина Медведева сигурно е говорил насън,защото когато е буден точно обратното хортуваше публично-
    че трябва да се удари Украйна с ядрено оръжие,че Лондон трябва да се удари с ядрени ракети,че зад океана да очакват руското ядрено възмездие и всички останали екстри.Какво му стана на този атомен руски гений???
  • 21 Попа

    3 3 Отговор
    Абе,хвърляйте бомбите и да се приключва с тая пропаднал и развратен Свят !
  • 22 Хмхмхмхмхм

    5 4 Отговор
    Хахаха- точно руският нацист, който плаши НАТОвските държави над 45 пъти с руски ядрен холокост, от началото на руската завоевателна война в Украйна, седнал да дрънка за предотвратяване на ядрен конфликт;0 Е, оти ги ручахте тогава жабетата, а- значи, когато на нацистка русия й е изгодно, заплашва всички държави от НАТО- и ядрени, и неядрени като България, с 1ви руски ядрен удар, а когато натовските ядрени сили си показаха зъбите на тези руски /намеци/, заплахи и ултиматуми- ааа, не щем ядрена война;0 Шизофренията броди сред кремълските нацистки висши политици, така, че думите им са просто вреден шум.
  • 23 Хмхмхмхмхм

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "456":

    Aко можех аз да го докопам, от нацистка русия нямаше да остане абсолютно нищо, освен кално радиоактивно блато... Преди това обаче щях да поискам от церн да създадат специална бариера срещу разпространението на радиоактивния облак- т.е. да бъде затворена цяла русия в една образно казано физична кутия, и нищо, затворено в тази кутия, да не прониква извън нея- ни хора, ни животни, нито радиация...Абсолютна и пълна изолация от останалия свят, на малкото оцелели там... Нека си провеждат наволя ядрени експерименти, ама заключени само и единствено на тяхната законна държавна територия, която НЕ включва Крим, л/днр и Запорожието- това заслужава нацистка русия и нейният народ

    Коментиран от #26

  • 24 !!!?

    4 3 Отговор
    Преди 8 десетилетия операция "Барбароса" на Хитлер Москва нарече "Велика отечествена война" !
    Днес варварската война на Путлер в Украйна Кремъл нарича "специална военна операция, а същевременно на Канал 1 показват кадри на проруски западни кореспонденти на които пише "Ukraine War" !!!?
  • 25 Харон

    5 4 Отговор
    Дайте му водка, че този пак изтрезня до толкова, че може да говори.....:-))))))
  • 26 Хаха

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хмхмхмхмхм":

    Пращиш от мозък.Стига си гледал комикси.Щял половината 1/6 от сушата в кутия да затвори.Ти стена с Мексико първо направи,че краварите намаляха за сметка на гаучосите.А и помисли за такава по нашата граница.(Или си падаш по цръни паламарки?)

    Коментиран от #27, #30

  • 27 Хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хаха":

    Щял половината Европа и 1/6 от сушата ...
  • 28 Я го знам !

    0 0 Отговор
    Тиквата уби Кольо -Босия !
  • 29 Сталинчо

    4 1 Отговор
    Този още празнува националния празник на рассия-денят на алкохолика
  • 30 Хмхмхмхмхм

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хаха":

    Да, ще се намери физично решение, дори може да се окаже, че няма нужда от ядрена бомба, за да се самоунищожат нацистка русия и народът й...До 1-2 години ще има цялостен ъпгрейд на доста физични научни теории,включително и на фундаменталните такива, особено такива, в които не участват руснаци и не се заблуждавай- руснаците не сте /световните вундеркинди/, нямате този научен капацитет, който го имат доста други държави.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания