Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 11:21 2 638 4

Смъртта на жена, загубила живота си след тормоз на работното място, беше определена като трудова злополука от гръцки съд

  • гърция-
  • смърт-
  • трудова злополука-
  • работно място-
  • гръцки съд-
  • тормоз

Според съдебното решение 41-годишната жена е била подложена на тормоз, който е довел до психологически и нервен срив

Смъртта на жена, загубила живота си след тормоз на работното място, беше определена като трудова злополука от гръцки съд - 1
Снимка: БГНЕС

Важен прецедент създава решение на първоинстанционен съд в гръцкия град Солун, който определи смъртта на 41-годишна жена, отнела живота си след тормоз на работното място, като „трудова злополука“, което позволява на близките ѝ да получат обезщетение, съобщава гръцката държавна телевизия ЕРТ, цитирана от БТА.

Според съдебното решение 41-годишната жена е била подложена на тормоз, който е довел до психологически и нервен срив.

В мотивите на решението се осъжда поведението на ръководителите в обществено предприятие в солунското предградие Ореокастро спрямо жената, лице със специални потребности, която е била наета при тези условия в субсидирана програма на Обществената служба по заетост.

В решението, което няма аналог в гръцкото правораздаване от над 30 години, се подчертава, че заради натиска и стреса, предизвикани от враждебната работна среда, жената е прибегнала до употреба на алкохол и медикаменти, които са довели до смъртта ѝ от инсулт.

„Състоянието ѝ се е влошило поради трудовия тормоз и това беше прието от съда. Малтретирали са един човек, изправен пред проблеми на психичното здраве. Съдът не прие, че е било самоубийство, (както) това се твърдеше от ответната страна“, заяви адвокатът на семейството на починалата Спирос Констандопулос.

Съдът е присъдил обезщетение на близките на жената и за психологическата болка, която са понесли.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Посолството

    2 8 Отговор
    Колко американско! Браво Мицотак, браво Кирчо ти ще ги оправиш тия гърци и ще ги направиш кравари!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сила

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Посолството":

    Мунчо, МУНЧООООООООО............
  • 4 Хмм

    1 0 Отговор
    Добро решение! Трябва сега тези нещастници да си понесат последствията, не само обещетение.
Новини по държави: