Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 05:07 1 215 4

Немска бомба от Втората световна война наложи евакуация в английския град Плимут

  • великобритания-
  • плимут-
  • бомба-
  • война

Неексплодиралата 500-килограмова бомба беше намерена в двор

Немска бомба от Втората световна война наложи евакуация в английския град Плимут - 1
Снимка: Уикипедия

Немска бомба от Втората световна война, която наложи евакуацията на хиляди жители на английския град Плимут, беше транспортирана до морето, където ще бъде обезвредена в рамките на следващите 24 часа, предаде БНР.

Неексплодиралата 500-килограмова бомба беше намерена в двор на авеню "Сейнт Майкъл" в крайбрежния град във вторник и оттогава бяха затворени много пътища наоколо и прекратени железопътните и автобусните услуги в района, докато бомбата не беше извадена и натоварена на специален военен камион и транспортирана на около 2,3 километра оттам до брега, а след това с лодка - отвъд вълнолома за детонация.

Подполковник Роб Суон, който ръководи екипа за обезвреждане на бомбата, заяви за Би Би Си, че тя ще бъде спусната на 14 метра дълбочина, преди да бъде взривена, в зависимост от метеорологичните условия.

Министърът на отбраната Грант Шапс похвали "смелостта и силата на духа" на участниците в "много сложната операция" и "търпението и сътрудничеството" на членовете на обществеността. Министерството на отбраната съобщи, че около 30 от най-опитните сапьори на въоръжените сили са работили денонощно от вторник, за да оценят състоянието на бомбата и възможността да бъде извадена и транспортирана на безопасно място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛЯМ СМЯХ

    6 2 Отговор
    тия са сеНАСРАЛИ от една стара бомба. а ако путин им пусне нещо ново.. ще се изтърват постоянно занапред

    и тия ще се бият със мечката мале , мале
  • 2 е..........

    3 2 Отговор
    Да я пратят на Украйна
  • 3 ........

    2 2 Отговор
    Духовете на нацистите са я сложили,за да припомнят на англетата какво е било.Западната платена пропаганда възражда нацизма и после ще берат ядове.Горе няма нацисти,няма комунисти.Всички са заедно и са бесни,че искате да стават кръвопролития както през Втората световна война.Изкривявате историята,за да я повторите.Акъл за 5 стотинки нямате!
  • 4 Благой от СОФстрой

    3 0 Отговор
    Бомба от "Немция"... БеГейци неписменици!
Новини по държави: