Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 06:22 1 354 3

Сеул засилва борбата със заобикалянето на санкциите срещу Русия

  • санкции-
  • русия-
  • южна корея

В Южна Корея очакват опитите за доставка на стоки през обходни маршрути да се увеличат

Южна Корея ще засили контрола върху спазването на търговските санкции срещу Руската федерация и Беларус и ще се бори с опитите за заобикалянето им, съобщават от Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката.

„Министерството планира да засили борбата с нелегалния износ на стоки, за които трябва да се получи разрешение в съответствие с промените, които влязоха в сила на 24 февруари и разшириха списъка на такива продукти“, отбелязват в Сеул, цитирани от ТАСС. От 24 февруари са въведени ограничения за 682 вида стоки, включително автомобили с обем на двигателя над 2 литра.

"Министерството и съответните органи, включително Министерството на външните работи, митническата служба и разузнаването, чрез взаимодействие помежду си и с приятелски държави, идентифицират компании, които заобикалят ограниченията и извършват незаконен износ за Русия чрез трети страни, а броят на наказаните расте“, посочват от ведомството. На 23 февруари Съединените щати обявиха налагането на санкции срещу южнокорейска компания, за която се твърди, че е участвала в доставката на американски металорежещи машини за Руската федерация.

„Ние възнамеряваме да прилагаме контрол върху износа още по-задълбочено в сътрудничество със съответните правителствени агенции, тъй като очакваме, че броят на опитите за заобикаляне на контрола върху износа и броят на доставките през обходни маршрути ще се увеличи“, смята министерството.

След началото на бойните действия Република Корея наложи санкции срещу Руската федерация, а Москва добави южнокорейската страна към списъка с неприятелски страни.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    4 0 Отговор
    Няма Начин
  • 2 Ох, милите,

    6 0 Отговор
    Те вътрешните си проблеми, протестите на лекарите и неработещите болници не могат да оправят - тръгнали Русия да санкционират!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Една страна налага санкции на друга , дали трета страна ще ги спазва е нейно решение ❕ Другото е намеса във вътрешните работи на третата страна ❗ Или налагане на зависимост и подчинение‼️
Новини по държави: