Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Февруари, 2024 04:33 4 499 128

Макрон: Не е изключено да пратим войски в Украйна

  • еманюел макрон-
  • франция-
  • украйна

Няколко държави от ЕС са готови да купуват боеприпаси за Украйна извън Европа

Макрон: Не е изключено да пратим войски в Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон заяви пред участниците във вчерашната конференция в подкрепа на Украйна в Париж, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап "няма консенсус" за подобно решение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по официален, приет и одобрен начин. В дългосрочен план обаче нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война", обясни френският президент в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж.

Още новини от Украйна

Френският президент не пожела да каже повече за позицията на Франция по този въпрос, позовавайки се на "стратегическа двусмисленост, която приема".

"Определено не съм казвал, че Франция не подкрепя това", посочи той. "Няма да допринасям за двусмислието на днешните дебати, като назовавам имена. Казвам, че това беше споменато сред вариантите", добави Макрон.

Този вариант никога досега не е бил споменаван от Франция. В отговор на въпрос след конференцията в Елисейския дворец нидерландският министър-председател Марк Рюте увери, че темата за изпращане на сухопътни войски не е бил включена в дневния ред.

"Много от хората, които днес казват "никога, никога", бяха същите, които преди две години казваха "никога танкове, никога самолети, никога ракети с далечен обсег", заяви Макрон и допълни: "Нека бъдем достатъчно смирени, за да признаем, че често сме закъснявали с шест до дванадесет месеца. Това беше целта на днешната дискусия: всичко е възможно, ако е полезно за постигането на нашата цел".

Въпреки това френският президент припомни на съюзниците си в Украйна, че те "не са във война с руския народ", а че "просто не искат да позволят на Русия да победи в Украйна".

Макрон обяви също така създаването на нова коалиция, посветена на доставката на ракети със среден и далечен обсег на действие, на фона на украинските опасения относно обема и графика на доставка на вече планираните боеприпаси.

Той изброи пет "насоки за действие", по които има консенсус: киберзащита; съвместно производство на въоръжение и боеприпаси в Украйна; защита на държави, пряко застрашени от инвазията в Украйна, като Молдова; "възможност за подкрепа на Украйна на границата ѝ с Беларус с невоенни сили" и операции по разминиране.

"Убедени сме, че поражението на Русия е от съществено значение за сигурността и стабилността в Европа", добави френският президент след дългата конференция в Елисейския дворец, която започна вчера късно следобед и приключи късно снощи.

Няколко европейски държави, включително Франция, подкрепят идеята Европейският съюз да купува боеприпаси, произведени извън Европа, за да продължи да подкрепя военните усилия на Киев.

Това предложение, инициирано от Чехия, "се радва на голяма подкрепа от няколко държави", заяви чешкият министър-председател Петър Фиала след конференцията, на която в Елисейския дворец се събраха повече от 25 държави, съюзници на Киев.

"Това е много силно послание, което се отправя към Русия", каза чешкият лидер, като увери, че около 15 държави са готови да се присъединят към тази инициатива, която има за цел да отговори на недостига на боеприпаси, по-специално артилерийски снаряди, за Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон смята, че чешкото предложение е "в съзвучие" с досегашната политика на ЕС и обяви, че Париж ще се присъедини към него.

"Ние /.../ помолихме държавите, които не са членки на ЕС, да предложат решения /.../ и затова ще участваме в тази инициатива", заяви на пресконференция френският президент и добави: "Единствената цел е ефективност".

Нидерландският премиер Марк Рюте заяви, че страната му ще предостави "над 100 милиона евро" за чешкия план и че "други държави ще я последват".

"Що се отнася до боеприпасите, има много добра чешка инициатива за закупуване на боеприпаси и снаряди от цял свят за Украйна", посочи Рюте.

Той отказа да уточни кои държави извън Европа може да бъдат помолени да произведат тези боеприпаси. "Това е тайна", каза Рюте.

Няколко държави, включително Франция, Германия и Италия, подписаха двустранни споразумения за сигурност с Киев през последните седмици, но ЕС, който е предоставил военна помощ на стойност 28 млрд. евро от началото на войната, се затруднява да изпълни ангажиментите си, особено по отношение на снарядите.

ЕС си беше поставил за цел да достави един милион снаряда на Украйна до март, но няма да успее да я изпълни. "Трябва да признаем, че не разполагахме с този един милион. Така че това несъмнено беше неразумен ангажимент", заяви Макрон.

Португалският министър-председател Антонио Коща, който също участваше в конференцията в Париж, увери, че министрите на отбраната на ЕС ще представят "в рамките на следващите 10 дни конкретен план за укрепване на капацитета за поръчка на боеприпаси в подкрепа на военните усилия на украинския народ".


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мача ще бъде безинтересен к предсказуем

    157 92 Отговор
    Петел 🐓 срещу 🐻

    Коментиран от #59

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нямате

    221 14 Отговор
    Снаряди а негласно обявявате война !!! Ми вие сте луди !!! Или пък аз съм луд да го разбирам по този начин . И как ще пратите натовски войски срещу руската армия за да сте сигурни ,че Русия няма да победи в Украйна и няма да сте във война с руския народ . Ами то в руската армия да не са марсианци ? Всичките на тази среща сте за психиатрия!

    Коментиран от #10

  • 7 Срещу кого се

    210 14 Отговор
    Съюзявате, бе, нещастници - срещу онези, които ви освободиха от Хитлер, срещу онези, които десетилетия ви осигуряваха евтини ресурси и енергия и бяха най-големият ви пазар и ви направиха това, което бяхте, преди щатите да ви изсмучат безпощадно и да ви върнат в средновековието?!?

    Коментиран от #50, #66

  • 8 Ето това вече е новина

    19 176 Отговор
    Франция, Великобритания и Германия е достатъчно да изпраят едно 30 хил. професионална армия, с модерно въоръжение и Путя ще трябва да ходи във Петропавловск да се укрива, където и без това самият той уверяваше колко е подходящо за туризъм.

    Коментиран от #14, #18, #27, #31, #67, #78, #120

  • 9 Редник

    156 11 Отговор
    Бавно и полека Европа отива в хендека. Чакаме юни, за да я спасим от тез клоуни.
  • 10 Да, всички,

    121 8 Отговор

    До коментар #6 от "Нямате":

    И от тях чакаме да ни оправят, боже опази!
  • 11 1914

    124 16 Отговор
    "Русия трябва превантивно да удари Париж,Лондон и Берлин ." Медведев май наистина е прав. Тия геойне искат 3 Световна война.Трябва по примера на САЩ в Япония,да усетят ударната вълна..

    Коментиран от #13, #112

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ще удари на баба ти

    16 121 Отговор

    До коментар #11 от "1914":

    клозета на двора. По-фрости и безнадеждно тъпи от русоробските кратуни няма.

    Коментиран от #107

  • 14 Очевидно си

    120 14 Отговор

    До коментар #8 от "Ето това вече е новина":

    Учил във военна академия! За олигофрени, може би? Като им писне и като ни запукат руснаците, мисли ти в каква дупка ще се навираш!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Много

    93 15 Отговор

    До коментар #8 от "Ето това вече е новина":

    Се бъркаш ! Видяхме им професионалните армии какво свършиха в Афганистан. Това не е да трепеш лигави араби . Отпора и жертвите ще бъде жесток . Дано не ти се налага да го научиш от личен опит . И на мен същото си го пожелавам . Ще бъде или те или ние ,няма средно положение.

    Коментиран от #26, #48

  • 19 Помощ ли

    88 10 Отговор
    Най добре да си прибере украйнците, дето са на почивка в Европа. А Макрон да ги подкара от Ривиерата в Ница. Колите им могат да се използват вместо танкове.
  • 20 Тото

    93 11 Отговор
    😂😂😂😂 кого ще пратиш бе макарончо ??!!😂😂😂 Ама това е грешка на Путин че пуска аванта на такива подлизурковци като теб!!!!
  • 21 Малко история не вреди.

    92 10 Отговор
    Франция падна от Германия за 38 дни. За 38 дни германската армия в Сталинград , мина от едната улица към друга . Френските батальони пред Москва 1941г. бяха разбити от сутринта до обяд. Наполеон също може да каже нещо по въпроса , за извадената шпага от ножницата , и бягството му обратно . По между другото , съвсем умишлено оставен да избяга .

    Коментиран от #54, #65

  • 22 Пха ха ха ха

    25 5 Отговор

    До коментар #16 от "ссср":

    Мъже
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Макрончо

    70 4 Отговор
    Не така с лошото баба ти ще ти се кара
  • 25 Ами готова работа

    60 5 Отговор
    И нашичкия май е бързал и е вързал каруцата пред коня и също да е обещал... вероятно иранци, корейци, китайци също се таманят да пратят жива сила.... та работата почти е опеката... ще се почва!!!
  • 26 хаха

    73 7 Отговор

    До коментар #18 от "Много":

    Видяхме ги и краварите във Виетнам 20 години и в Ирак как накрая се изнесоха като на-ра-ни. Мислите си ,че това е някакъв 90 минутен холивудски краварски филм дето некви рамбовци и командовци се бият с цели армии.
  • 27 Тото

    80 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ето това вече е новина":

    Калинчоооооо,Калинчоооо!!! Че досега 200 милиарда за оръжие и 1 милион убити и ранени къде отидоха бе??!!😂😂😂 30 държави пращат наемници ,оръжие и пари!!!! А Путин ги прегази със 2 % от мобилизационният си капацитет и оръжия от миналият век!!!!!😂😂😂
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 пояснение

    54 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ето това вече е новина":

    Новината е , че сега в Москва е само - 20 . Когато на французите от Африка , индусите от Англия , и арабите от Германия им падне кожата . На руснаците ще им трябват само здрави лопати , за да ги заровят по- дълбоко.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    72 5 Отговор
    БЕЗДЕТНИТЕ , като се загрижат за бъдещето на НАШИТЕ деца , направо ме обзема ужас ‼️🥸‼️
  • 34 Филанкишията

    35 2 Отговор
    изкам да го направя, но.... нямам желание.
  • 35 Иван Иванов

    52 6 Отговор
    Лудостта я има и при животните, но тук се касае - за съзнателно поведение, което сам индивида си предизвиква херпес на мозъка.

    Да се опълчиш срещу Русия - при положение, че имат с какво да се бият - това е малко - шантаво.

    Не съм женен за рускиня - просто отбелязвам - какво се случи на Наполеон - оръдия, армии, всичко пропадна.

    Не става въпрос за нищо друго - освен за воля за живот и това е грешката на Запада - че си мислят, че славяните сме стадо - били сме някога - по времето на Хан Крум - ама това е отдавна.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 3423

    66 5 Отговор
    37 страни не могат да произвеждат достатъчно оръжие за да изпратят в Окрайна , тръгнали да обявяват война на Русия . Чуват ли се какво говорят ....или искат руснаците да отворят куфарчето с “онова копче“ Това са нвй-безотговорните политици от миналия век до сега.

    Коментиран от #52

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 дифлукан

    54 5 Отговор
    Не! Никога! Макарончо! Ако искаш, оставай бабката и отивай ти лично на фронта!

    Коментиран от #84

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 До купувача

    31 4 Отговор

    До коментар #30 от "Цирк Муш":

    Купи си памперси и плащай у еуро
  • 44 Путин -Унищожителят на Русия

    14 58 Отговор
    Как си я мислеше Путин тази работа, че може безнаказано да нахлува с война в чужда държава, да избива и прогонва мирното население, да извършва геноцид , убийства и да разрушава градове и цивилна инфраструктура и че цивилизования Свят ще стои безучастен и няма да подкрепи жертвите от руската агресия...?? Путин направи най голямата грешка за бъдещето на Русия! Западните държави си мирно и съвместно живееха и бяха приели и свикнали с Русия в този й вид сега и никоя не отделяше огромен бюджет за армия и нямаше надпревара за въоръжение, защото никой не мислеше и не вярваше че може да има война в Европа в 21 век !!! Путин като партньор си бе изградил голямо доверие в Запада и дори бе предложен за личност на годината през 2007г и за кандидат за НОБЕЛОВА НАГРАДА за Мир, Но отчаян и комплексиран от икономическите неуспехи на Русия и главозамаян от пожизнената си власт на диктатор , изведнъж полудя и сеУмопомрачи , като нарече " Мирния и Общ европейски дом" който с много усилия бе изградил Горбачов, за най голямото предателство на 20 век. ! Путин от 2012г започна тайно да се готви за война с изграждането на луксозни бункери и в 2014г нахлу и анексира Крим, а перспективата Украйна да влезе в ЕС и украинците да имат по висок и независим от Русия икономически стандарт и по добър начин на живот от руснаците до границата с Русия направо го влудяваше, а Не, че НАТО заплашвал и се доближавал до Русия.. и реши да нападне Украйна за да я разрушава и да анексира територии..

    Коментиран от #46

  • 45 Пха ха ха ха

    43 7 Отговор
    Макрончо тракторите ще те нагазят пак
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Кактто е казал Жуков

    37 22 Отговор

    До коментар #7 от "Срещу кого се":

    "Те никога няма да ни простят, че победихме Хитлер"
  • 51 озадачен по цялата глава

    45 17 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    И кои ще са тези войски ? Ние нямаме войски . Имаме един експедиционен корпус , който ще бъде изпарен , от някоя случайна среща с ФАБ 1500 , ако преди това , не го намерят двете братчета Калибър , и Искандер , докато спят в някоя база за обучение. Май точно това се случи на франсетата , и сега търсят някой , с когото да си разделят боя .

    Коментиран от #124

  • 52 оня с коня

    11 48 Отговор

    До коментар #38 от "3423":

    Преди плашехте Българина че ако България се опъне за нещо на Русия,то Братушките ще ни врътнат Кранчето и ще останем без Газ,т.е. Икономиката ни ще се парализира.Оказа се обачече много Държави по света продават газ,дари на много по-изгодни цени и вече не ни пука за Руското кранче!Сега пък измислихте "плашене" с Руското куфарче с "онова копче" в Него,дето Путин щял да отвори и ще стане една дето не е за разправяне.Аре провери в Гугъла КОЛКО държави имат СЪЩОТО Куфарче като руското и тогава вероятно ще спреш да Фаворизираш Мужиците.

    Коментиран от #76

  • 53 На конференцията в Мюнхен

    46 9 Отговор
    Като се разбра, че американците са дошли да защитават Украйна без пари. Зеленски изтрещял и казал че за загубите е виновен Дядо Джо. По този повод Пентагона е започнал множество дела за загубата на пари и военна техника изпратена на Украйна. Най големия дарител и спонсор нещо се е отдръпнал от миличките просяци. Другият им най голям приятел Полша шест месеца е блокирал границите, както за износ на зърно убиец, така и за внос газ и други жизнена важни за инфраструктурата елементи. Лъжливите и крадливи просяци нещо не ги обичат вече. Само им обещават и подписват договори. Макрон се провали на земеделското изложение. Европейците разбраха, че са излъгани жестоко. Данъците им без за са ги питали отиват за за да стават някой милионери.
  • 54 Румен Решетников

    7 37 Отговор

    До коментар #21 от "Малко история не вреди.":

    Като си почнал да цитираш история, да цитирам и аз. За три месеца германците окупираха Украйна и Беларус, за един месец американците превзеха Ирак, а вторая в мире трета година не може да стигне до административните граници на Донецк и Луганск!

    Коментиран от #68, #82

  • 55 Хората се подготвят

    34 4 Отговор
    И чак сега ми светна , защо нашите управляващи , така щедро ръсят пари , за експедиции , и бази в Антарктида . Да има къде да избягат по- надалече , когато стане патакламата .

    Коментиран от #58

  • 56 Българин

    8 5 Отговор

    До коментар #39 от "Последния Софиянец":

    Верно?
    Я кажи, получи ли повиквателната дето я чакаш втора година? 😂
  • 57 боил

    28 5 Отговор
    Много е хубаво да си член на нато , не ни грози опасност , че съседите ще ни нападнат , но ни бутат ние да нападнем ядрена държава и ще минем през няколко държави , за да стигнем до нея . Президента Радев е главнокомандващ армията , , не знам дали има правомощията да не изпаща български войници , ако сглобката го гласува .той не г
  • 58 Румен Решетников

    4 17 Отговор

    До коментар #55 от "Хората се подготвят":

    Даже президент Гоце лично отиде до Антарктида да провери строежа до къде е стигнал, щото още тогава Путин му е казал, че ще нападне Украйна, да!
    😂
  • 59 Мачът ще бъде

    18 35 Отговор

    До коментар #3 от "Мача ще бъде безинтересен к предсказуем":

    фатален за проскубания, хърбав мечок...

    Коментиран от #70

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    27 3 Отговор
    Козяшките глашатаи надават вой
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Руменчо, понеже

    34 4 Отговор

    До коментар #54 от "Румен Решетников":

    явно си фл.у.пав по цеУата глАва, да ти обЯсним тия двата примера, които даде:

    И в двата случая не им пукаше за населението. Нито на германците, нито на американците.
    Американците за първите няколко денаизбиха 15000 иракчани, от които една трета цивилни.
    Да не мислиш, че Путин не може да го направи?
    Само че срещу себе си има украинци, не германци, не американци, не марсианци.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    33 9 Отговор

    До коментар #59 от "Мачът ще бъде":

    Мача много бързо ще свърши за проскубания петел 🐓
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Българин

    3 25 Отговор

    До коментар #62 от "Българин":

    Ти що не си там, да воюваш с украинските "нацита " ,
    копейка?
  • 73 Ком

    32 4 Отговор
    Когато български политици кажат, че сапуненият плъх ще ни вкара във война, евро-идиотите реват на умряло. А сега Макрон решил да праща войски в Украйна. Как нашите ще оставят дружките си да воюват сами???
  • 74 ТИР

    18 2 Отговор

    До коментар #49 от "Много се превъзбуждате":

    Добро утро,не се блъскайте лопати ще има за
    Всички,,,
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Продават, не продават

    28 3 Отговор

    До коментар #52 от "оня с коня":

    а Германия отива в канала. Те това е.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Старец

    35 4 Отговор

    До коментар #8 от "Ето това вече е новина":

    Вече видяхме, че "модерното" западно оръжие не струва нищо. А що се отнася до 30 хиляди европед@лчета на руска територия, просто не ги виждам. Ще приключат максимум за ден. От друга страна се замисли, че ако Китай прати на помощ на Русия, едно малко отрядче от един милион човека, какво би станало.

    Коментиран от #89

  • 79 пиер

    28 3 Отговор
    И кого ще пратят? Френски джендъри ??
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 За месеците седмиците и цикълите

    29 3 Отговор

    До коментар #54 от "Румен Решетников":

    На два пъти , обединените европейски армии , чрез техните водачи Наполеон , и Хитлер нахлуват в Русия . И после руските армии правят паради в техните столици . И понеже Ирак е голяма военна сила , победител поне в две световни войни , се наложи , да се съберат армии от 20 страни с 6000 самолета . А Ирак нямаше нито един съюзник . И тази същата страховита коалиция , не успя в Сирия , и само си мечтае за Иран . Там защо не им се получи?

    Коментиран от #88

  • 83 Българин

    5 9 Отговор

    До коментар #77 от "Българин":

    В дивизията в Благоевград, смотльо! Кресна, Симитли, Гоце Делчев... Това не са ти поделенията в Северна България.
  • 84 Дааа

    10 4 Отговор

    До коментар #40 от "дифлукан":

    Не ако иска,а е задължително,а това се отнася и за ВСИЧКИ управляващи,които подклаждат войната.
  • 85 Българин

    10 10 Отговор

    До коментар #81 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Бил съм драги. В палатка с кюмбе, топлещо на метър около него, а в палатката спим десет човека.
    Ти бил ли си на зимно занятие? Или само си слушал разкази. Да ти кажа ли, че една трета от техниката оставаши по пътя? Или, че джугана каращ храната закъсва в снега?

    Коментиран от #91

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Румен Решетников

    3 19 Отговор

    До коментар #82 от "За месеците седмиците и цикълите":

    Четеш историята избирателно, другарю!
    Как завърши Кримската войназаМатушкатати? А руско-японската от 1905-та? А ПСВ? М?

    Коментиран от #90

  • 89 Дано не става но ......

    20 3 Отговор

    До коментар #78 от "Старец":

    Ако Китай прати в Европа един експедиционен корпус . Очаквам Европа с дръпнати очи.
  • 90 Някой

    21 3 Отговор

    До коментар #88 от "Румен Решетников":

    Ми що не се върнеш до Монголската Империя , или до Кайн и Авел. И тези две войни са просто локални руски сражения , от които чая на руският император , само е загорчал. Да не споменавам къде са сега въпросните територии, да вгорча вкуса на сутрешното кафе , на някои слабо мислещи индивиди.
  • 91 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 2 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Забрави да сложиш на края "М" ,
    както правиш под този и още няколко ника❗
    Щом си толкова БОЕН и НАДЪХАН -
    върви при Магарев и Сапунко и се записвай, че току виж запълнили бройката и те оставят тук да пишеш ❗ М М М М 😉

    Коментиран от #95

  • 92 Гост

    29 2 Отговор
    Руснаците се готвят за това десетилетия, нищо не може да ги изненада! А иначе, добре сте дошли, биха канзали, ако им стиска де! Русия е има красива природа, но когато е по Дискавъри! Когато воюваш там, е просто безкрайно гробище!
  • 93 Да видим

    28 2 Отговор
    Като вземат да ги връщат в насипно състояние във сандъци от Русия, какъв рев и сополи ще има в цяла Европа. България не вярвам да се реши на тази стъпка. Тагарев е страхливец. Слава на Русия.
  • 94 мдааа

    26 2 Отговор
    Ами той и наш ПЛЪХЧО май за туй и ходи до бившата столица на Укрия Киев (новата е Лвов) да договаря да праща русофобски ястреби за фронта... пушечното месо е кът и последния 0краинец наближава!!!

    Коментиран от #96

  • 95 Българин

    3 25 Отговор

    До коментар #91 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кажи къде и като какъв си служил?
    Пасьолството на Рассия ще може да те ползва в блицкрига, ще даваш пример на затворниците.
    Родина Мать зовет, копейка. Време е да си платиш за денгите...

    Коментиран от #115

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Копейкин Костя

    3 9 Отговор

    До коментар #96 от "Последния Софиянец":

    Изпреварил През-ден-та Румен Грипенов викаш?
    Не го ли е срам... 😂
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Чочо

    27 3 Отговор
    Абе,уж Русия все ще напада НАТО,а пък то НАТО щяло да напада Русия!
    На Макрон ,като му се воюва да отиде 1 година в Украйна да му се поохладят "страстите" малко.
    А......и да вземе любовника си!

    Коментиран от #102

  • 100 Ей такива идиоти, могат да запалят

    23 3 Отговор
    ТСВ! Този няма какво да губи, няма деца, няма жена, само една бабичка, защо да не влезе в историята!? Какво ще направи като прати войска, то и сега в Украйна е пълно с военни на НАТО, и какво става, кучетата си лаят, Русия си провежда СВО-то по план!?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 21 Отговор

    До коментар #99 от "Чочо":

    Чочо,краят на просията ти се вижда!Ако си бе кротувал,кремъл имаше шанс да не се разпадне.Не разбра тези совалки за касво са!Отивай да помагаш на путья да усетиш хаймарса!
  • 103 911

    21 3 Отговор
    Имайте късмета да пратите войски към Русия.... Няма да може да ви намери човек на картата, язък ви за Айфеловата кула....
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този на

    13 2 Отговор
    макрончо -напльончо ли се върти!
  • 106 Русия днес е -Злото на Планетата

    3 21 Отговор

    До коментар #71 от "само питам":

    ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ е СВОБОДАТА на която се дължи прогреса и хуманното развитие на цялото човечество и всичко онова което НЕ е ВАРВАРСКИЯ и зомбиран "руски свят" с диктаторската тирания , не създал за 100 години , освен руска пропаганда и оръжия за масово унищожение на хората, нищо полезно и добро за ползване от човечеството...!!!

    Коментиран от #117

  • 107 127

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ще удари на баба ти":

    що не спиш бе наркоман издухан
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 фен на сидеров

    11 2 Отговор
    айде бе, напальончо, пращай, ако ти стиска !
  • 112 свидетел

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "1914":

    лъндън е напълно достатъчен. там е гнездото на осите. и завинаги ще се прекрати заплахата за човечеството !
  • 113 Дивергент

    11 1 Отговор
    На фона на фермерските протести в ЕС и стачки заради инфлацията Макрон решил ,че е много подходящо да изпраща ,,желаещи" да воюват в Украина???!Ще има ли кой да се подчинява на безумните неолиберални чиновници?
  • 114 един

    3 1 Отговор
    A ве,троловете много се възпалили нещо..!
  • 115 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор

    До коментар #95 от "Българин":

    Къде съм служили, имам ли арести и прочие, не интересува никого тук❗
    А ти явно си Галеник на Галя , щото доста термини ОТ СоПолствоТО ползваш❗
  • 116 Макароне

    10 1 Отговор
    В еврогейския съюз има достатъчно ненужни хора, не работили нищо, не работещи, живеещи на помощи на гърба на работещите. Те са ви ненужно бреме и сега спокойно може да се отървете от тях, дайте им по един АК и ги натирете на бойното поле. Така ще се отървете двойно от преселението и тежестите на бюджета. Да ви пи ка я на демокрацията.
  • 117 неподготвен си за да пишеш

    9 2 Отговор

    До коментар #106 от "Русия днес е -Злото на Планетата":

    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:"

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 118 МАКАРОН МОЖЕ ДА НЕ ДОЖИВЕЕ ДА ВИДИ

    8 1 Отговор
    ,,ПОБЕДАТА" НА ЗДЕЛЕНСКИ ТИЯ ДНИ ! ФРАНЦИЯ ЕДВАМ ГО ТЪРПИ !
  • 119 резервист

    7 1 Отговор
    Странният Макрон, любител на бабички, акламиращ ЛТБТИ в редиците на френските висши чиновници, появил се от никъде. Този човек "успешно" се справя с натрупаните огромни проблеми на собствената си страна. И понеже тези предизвикателства не му стигат, се напъва да управлява Европа. Американците ясно му показаха какво мислят за него и за Франция, когато го прецакаха за многомилиардната сделка с Австралия. Веднъж вече ядоха хурката в Русия. Да не би да търси реванш?
  • 120 резервист

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ето това вече е новина":

    И като се събуди що да видиш - пръстите на крака в контакта, а чаршафът увит около врата!
  • 121 русия световна опасност

    2 7 Отговор
    Хора бдете!
  • 122 Ще пратиш войски

    7 1 Отговор
    но ще изгориш, за да светиш. Не забравяй…
  • 123 факуса

    5 1 Отговор
    ако стане,зелената сделка приклюва,ядрения вятър ще издуха въглерода в космоса, ама жендърята ще го гледат оттам
  • 124 дядо поп

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "озадачен по цялата глава":

    Това няма как да стане по простата и единствена причина , че всеки от този корпус ще предпочете да бъде съден от колкото да отиде на заколение!
  • 125 И какво казва?

    5 1 Отговор
    Иска ни се, ама надали, защото си е страшничко, имаме спомени! Но вие се дръжте, с вас сме!
  • 126 Кюмюра от Драгалевци

    5 1 Отговор
    Ами пращайте,като почнат Петлета набързо да ги връщат в чували в насипно състояние и Баобаба скоро след това ще посети изобретението на Гилотен.
  • 127 Горно Уйно

    3 1 Отговор
    Ами прати, бе! Хайде да те видим.
  • 128 бай Ицхак

    0 0 Отговор
    Ами Микрон ще изпрати чуждестранния легион.
    Другите какво ще изпратят?
Новини по държави: