Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Февруари, 2024 07:34 4 420 85

Европа търси по целия свят оръжие за Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • оръжие-
  • владимир путин-
  • нато-
  • володимир зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на 25 февруари, че Русия подготвя нова офанзива, която ще започне в края на май или лятото на 2024 година

Европа търси по целия свят оръжие за Украйна  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Швеция ще се присъедини към НАТО след официалното одобрение от Унгария на кандидатурата на Швеция за присъединяване на 26 февруари.

Унгария беше последният член на НАТО, който трябваше да одобри кандидатурата на Швеция, но присъединяването на Швеция към алианса беше основна пречка за унгарския парламент и унгарския министър-председател Виктор Орбан.

Швеция вече ще стане 32-ият член на НАТО след приключване на официалните процедури за присъединяване.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Руският президент Владимир Путин подписа два указа на 26 февруари, които официално възстановяват Московския и Ленинградския военен окръг, кодифицирайки основните усилия за преструктуриране и реформа на руската армия. Путин подписа един указ, който лишава руския Северен флот (СФ) от статута му на "междуведомствена стратегическа териториална организация" (обединен щаб на западен военен език) и прехвърля земята на Северозападния федерален окръг, който преди беше под командването на СФ, на новосформираната Ленинградски военен окръг (ЛМО). Путин подписа втори указ, който официално възстановява ЛМО и Московския военен окръг (МВО). ЛМО поема по-голямата част от територията, която преди е била под СФ, а МВО поема по-голямата част от територията, която преди е била под Западния военен окръг (ОМУ). Вторият указ също така включва окупираната Украйна в Южния военен окръг (ЮВО), по-специално включвайки всички Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области (както и Крим, който е част от ЮВО от 2014 г.), а не само частите в момента под руска окупация. Включването както на окупираните, така и на неокупираните части от украинска територия допълнително предполага, че Русия поддържа максималистични цели в Украйна и се стреми да абсорбира напълно всичките пет украински територии в Руската федерация.

Официалното прехвърляне на региони, които преди това бяха под отговорността на Северния флот, вероятно е част от по-широки руски усилия за възстановяване на командванията на военните окръзи като основен щаб на руските сухопътни сили, като същевременно пренасочва военноморски активи към руския флот, както ISW съобщи по-рано.

Руските държавни медии съобщиха през ноември 2023 г., че военноморските средства на всичките пет руски флота - Северния, Тихоокеанския, Балтийския и Черноморския флот и Каспийската флотилия - може да се върнат на пряко подчинение на руския флот, докато сухопътният, авиационният и Средствата за ПВО на флотовете ще бъдат разпределени към командванията на военните окръзи. Тази информация все още не е потвърдена, но изглежда, че руската армия се опитва да консолидира отново сухопътните сили и активите във военните окръзи, като същевременно консолидира военноморските сили и активите под руската военноморска верига на командване.

Възстановяването подкрепя паралелните цели за консолидиране на контрола върху руските операции в Украйна в краткосрочен до средносрочен план и подготовка за потенциална бъдеща конвенционална война срещу НАТО в дългосрочен план.

Указът от 26 февруари официално разпуска ОМУ, което руското Министерство на отбраната (МО) формира през 2010 г. чрез сливане на МВО и ЛМО.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на 25 февруари, че Русия подготвя нова офанзива, която ще започне в края на май или лятото на 2024 г., в съответствие с оценката на ISW, че руските сили са си възвърнали инициативата и ще могат да провеждат настъпателни операции, когато и където те избират.

Зеленски също така заяви, че украинските военни имат ясен план за противодействие на руските сили. ISW продължава да оценява, че руските сили са си възвърнали инициативата след контранастъплението на Украйна през лятото на 2023 г. и че Русия вероятно ще може да определи времето, местоположението и мащаба на бъдещите настъпателни операции. Руските сили ще имат способността да маневрират съсредоточените резерви и да определят как и къде да разпределят ресурсите, докато принуждават Украйна да реагира отбранително, докато Русия поддържа стратегическата инициатива. Украинските сили биха могли да откажат на Русия тези възможности, ако украинските сили имат достатъчно средства да оспорят руската инициатива и да продължат свои собствени настъпателни операции през 2024 г.

Началникът на руския генерален щаб армейски генерал Валерий Герасимов продължава неотдавнашна кампания за взаимодействие с руския военен персонал след превземането от руснаците на Авдеевка, Донецка област и според съобщенията е посетил команден пункт на 58-ма общовойскова армия в Украйна. Руското министерство на отбраната (МО) публикува кадри на 26 февруари, на които се твърди, че Герасимов посещава команден пункт на 58-ма ГВА в Украйна, изслушва доклади за оперативната обстановка и връчва медали на руски военнослужещи.

В момента 58-ма ГВА води настъпателни операции в западната част на Запорожка област, така че видеото на МО предполага, че Герасимов е посетил команден пункт някъде в посока Запорожка област. Руското МО публикува кадри, показващи как Герасимов награждава руски войници след превземането на Авдеевка на 21 февруари. Това е първата публична поява на Герасимов, изпълняващ командните си задължения от 29 декември.

Над 20 държавни глави, включително 15 лидери на Европейския съюз (ЕС), се срещнаха в Париж на 26 февруари, за да обсъдят увеличаването на доставките на боеприпаси за Украйна. Френският президент Еманюел Макрон организира конференцията и обяви създаването на нова коалиция за доставка на Украйна с ракети и боеприпаси с по-голям обсег. Макрон също така заяви, че Франция "ще направи всичко необходимо, за да гарантира, че Русия няма да спечели тази война" и че европейските държави трябва да се подготвят за възможни руски ескалации през следващите години. Естонският премиер Кая Калас заяви, че Естония предоставя дългосрочна военна помощ на Украйна на стойност 0,25 процента от БВП на Естония до 2028 г. и призова другите поддръжници на Украйна да поемат подобни ангажименти.

Германия обяви нов пакет от военна помощ за Украйна на 26 февруари. Новият пакет от военна помощ включва 14 000 155-милиметрови артилерийски снаряда, 10 разузнавателни дрона Vector, четири машини за разминиране WISENT-1 и друго оборудване. Германското издание Der Spiegel съобщи на 26 февруари, че ръководителят на Ситуационния център на Бундесвера в Украйна, генерал-майор Кристиан Фройдинг, е заявил, че Германия търси "по целия свят" артилерийски боеприпаси, които да предостави на Украйна.

Анонимни източници казаха на Der Spiegel, че Германия е ангажирана в "дискретни преговори" за получаване на индийски артилерийски снаряди чрез посредници и че "подобни преговори" може да са възможни с арабските страни.

Съобщава се, че приднестровски източници са заявили пред руския независим вестник Verstka, че Приднестровието, проруски отцепнически регион на Молдова, не планира да поиска да се присъедини към Русия по време на Конгреса на депутатите в Тираспол на 28 февруари. Двама неназовани източника, близки до приднестровските власти, казаха на Verstka, че Конгресът на депутатите няма да обсъжда интеграцията с Русия и вместо това ще се фокусира върху обсъждането на икономическия натиск от страна на Молдова, без да предприема никакви "внезапни стъпки".

Източник, участващ в подготовката на руските президентски избори в Приднестровието, твърди, че Приднестровието не е получавало никакви задачи от Кремъл, освен подготовката за президентските избори. Началникът на външнополитическия отдел на Приднестровието Виталий Игнатиев е охладил много спекулации относно евентуалното искане на Приднестровието да се присъедини към Русия, след като заяви в местно телевизионно предаване, че целта на конгреса е да се обърне внимание на последния икономически натиск на Молдова върху Приднестровието. На 22 февруари молдовското Бюро за реинтеграция заяви, че няма причина да се смята, че ситуацията в Приднестровието може да се влоши в отговор на публичния дискурс относно Конгреса на депутатите в Тираспол.

Украински официални лица по подобен начин заявиха, че възможността за руска наземна атака срещу Украйна от Приднестровието е малка.

ISW издаде предупредителна прогноза на 22 февруари и оцени, че властите в Приднестровието може да поискат референдум за анексиране към Русия в подкрепа на руските хибридни операции, целящи политически и социално дестабилизиране на Молдова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауу

    76 3 Отговор
    Нема джепане у цел свет, да искат от Кимчо, той има, ама само за руснаците...

    Коментиран от #38, #44

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Трол

    74 2 Отговор
    Както се пееше в една песен на Лили Иванова - "аз ви търсех по безкрайната земя".
  • 5 Петър

    88 3 Отговор
    "Европа търси по целия свят оръжие за Украйна", ами Европа да поиска оръжия от Русия, мисля че ще им даде.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 карая на ес идва…

    85 1 Отговор
    време е вече тази фалшива ееропа която се контролира от гащ да се разпадне !!! хората живееши в европа не са това което са подкупните им политици!!!

    Коментиран от #14, #22

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ккк

    73 1 Отговор
    ко стана нали руснаците губеха , оръжието им свъши, чиповете им беха от перални , и подобни щуротии , а сега в един момент укрия е много зле . Те и хора нямат , да пращаме и войници ли

    Коментиран от #19

  • 10 Хахаха

    43 1 Отговор

    До коментар #6 от "Аз съм веган":

    За това сега живееш в краварника и си подчинен на краварите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пълна Нула сте!

    54 1 Отговор
    Икономиката на Цяла Европа,да не може да се организира и даде оръжия на Украйна...!
    А да проси от цял свят...!
    Ами обърнете се към Остров ,,Тамбукту",или към ,,Намибия",та белким се смилят над вас...
  • 13 Евро ТВ

    36 1 Отговор
    Да се обадят на Путин и на Ким.
  • 14 Шопо

    51 1 Отговор

    До коментар #7 от "карая на ес идва…":

    Референдум за ЕС и НАТО
  • 15 Аз съм веган

    10 31 Отговор
    Добре че не съм се родил в прекрасния мордор

    Коментиран от #18, #74

  • 16 Укро ф а ш и с т и т е

    56 1 Отговор
    Нямат оръжие.И войници нямат.И украинци нямат.И пари нямат.Имат само един зелен п с и х о п а т.

    Коментиран от #41

  • 17 Фен

    43 3 Отговор
    А Денков ще прати смъртници.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Денков

    33 0 Отговор

    До коментар #9 от "ккк":

    Това, с войниците, вече го договорих.

    Коментиран от #35

  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 1 Отговор
    Нито е Европа, нито по целия свят‼️
    Егати заглавието‼️
    Първо, половин Европа е в Русия и Украйна ‼️
    Второ, Китай, Индия, Бангладеш, ЮАР... ще предоставят ли оръжие на Украйна ❓
  • 21 Иван Крумов

    20 7 Отговор
    Ако ми кажат - не чети Михаил Булгаков (украинец - Одеса), не чети - Николай Гогол (украинец - Одеса), не чети Валентин Катаев (украинец - Одеса), не чети - Илф и Петров (малкият брат е на Валентин Катаев - украинец - Одеса), аз ще си ги чета.

    Не се гнуся от украинското, не съм женен за украинка - но изпитвам симпатии.

    Искам обаче - да се спре това славянско кръвопролитие - накрая ще стигнат и да ми приказват и тук - в България - не желаем военни.

    Коментиран от #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Немаора

    19 1 Отговор
    И попълнения за пехотата.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Генчо

    31 0 Отговор
    Стига с тия оръжия! Не става не виждат ли?
  • 28 Механик

    27 0 Отговор
    И каква излезе тя?
    "Голем го вадим, ама мек."
    п.п.
    А хора ще намерят ли за О-краина? Щото там основния проблем е обезлюдяването.

    Коментиран от #34, #70

  • 29 Антитрол

    36 2 Отговор
    До къде стигнахме високотехнологична "Европа търси по целия свят оръжие за Украйна" защото толкова е високотехнологична че не може сама да произведе. Германия щяла да даде "14 000 155-милиметрови артилерийски снаряда, 10 разузнавателни дрона Vector, четири машини за разминиране WISENT-1" което е разхода за седмица на фронта. Путин искаше демилитаризация на Украйна но успя да демилитаризира цяла Европа - ето и ние вече сме без самолети, без БМП, без ракети и без армия а положението в цяла Европа не е много по розово.

    Макрон "ще направи всичко необходимо, за да гарантира, че Русия няма да спечели тази война" ама то не остана пушечно месо в Украйна и освен да праща такова от Франция друго не остана - а сетих се може да натири аборигените от колониите България и Чехия да ходят да се бият за интересите на "демократичния запад" - те така са свикнали но пък не виждам да се сформират доброволчески отряди от правоверни евроатлантици - те са защитници на евроатлантизма ама само зад компютъра и срещу заплащане.
  • 30 В.В.П.

    21 0 Отговор
    Няма връзка статия и заглавие.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Антитрол

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Аз съм веган":

    Нещо против финландците ли имаш

    Коментиран от #40

  • 33 БгТопИдиот🇧🇬

    24 2 Отговор
    ГейЕуропа обезоръжена напъплена от вносни скакалци.

    Да живей ЕСССР-деградация и разпад.

    Да благодарим на кравабойс и малоумните ни европаЛютици !!
  • 34 и хора ще ви направим

    27 1 Отговор

    До коментар #28 от "Механик":

    хора ще изпратим от българия нали затова оня плъхок ходи вчера във киев?
  • 35 Тагарев!

    33 1 Отговор

    До коментар #19 от "Денков":

    Само имаме един проблем!
    Откакто влезнахме в НАТО-останаха само генералите, адмирала...и аз!
    Нямаме войници в армията...,а и последното ни оръжие подарих на Украйна...😧🙄🥺😖🤭!

    Коментиран от #52

  • 36 Тагаенко

    23 3 Отговор
    Необходимо е да се спрат всички заплати в България и парите да отиват в Украйна. Българският народ е длъжен да помага

    Коментиран от #37

  • 37 Кирчо

    16 0 Отговор

    До коментар #36 от "Тагаенко":

    А недей така нашите заплати няма да ги спираш
  • 38 Е нема и нема!

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ауу":

    И старшината нема в склада нема и от Съюза не пращат!
  • 39 В.В.П.

    18 0 Отговор
    Окропистан е подкрепян от ЕС ,пък Европа я подкрепя Сащ ,и Англия .срещу РОССИЯ ..1 трлн ,надхвърля парите похарчени за Киеф...Разбира се ,много са откраднати от администратора..Стари корупционни номера
  • 40 Аз съм веган

    3 15 Отговор

    До коментар #32 от "Антитрол":

    Няма проблем с финландците. Да спрат орките да говорят за славянски братя.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 В.В.П.

    18 1 Отговор
    Лаиен и Щолци пеераза,счупиха Европата ..Всички чакат парици от Брюксел ,ама Брюксел има само за война ..
  • 43 Сократ

    15 1 Отговор
    И кой ще плаща масрафа на зеления?

    Коментиран от #49

  • 44 Евроатлантик

    21 17 Отговор

    До коментар #1 от "Ауу":

    Според Александър Ходаковски, бивш вътрешен министър на т.нар. ДНР, който води подразделение на милициите на сепаратистите, опитващо неуспешно да превземе позиции при Угледар (Въгледар, Вухледар) от няколко месеца, руснаците нямат знанието, възможностите и оборудването да пробият украинските защитни линии със светкавично организирани операции, удрящи в по-слаби или дори изцяло незащитени пространства, при които се заобикалят добре укрепени по-големи градове и впоследствие се задушават в обсада. "Няма достатъчно численост, подготовка и техника за запълване на пространството, докато противникът не бъде поставен в защитна позиция, в която самият той ще трябва да мисли как да се спаси", казва той. Ходаковски направи коментара в своя канал в Телеграм.

    Това е истината русофили...

    Коментиран от #45, #46, #54

  • 45 ИМА НОВА ИГРА

    12 11 Отговор

    До коментар #44 от "Евроатлантик":

    АВДЕЕВСКИЯТ ПИНГ ПОНГ
    ПОНГ ПИНГ
    ЩУТ ОТ ЮГ
    ШУТ ОТ СЕВЕР
    И ШУТ В ЦЕНТЪРА
    И КАТ СА ТОЛКОЗ КАЛПАВИ ЩО РЕВЕТЕ БЕ
    АЙДЕ ПИНГ ПОНГ
    ИМА ЕДИН СНАРЯД В МАЗЕТО НА ТАГАРЕВ
    КРИЕ ГО ЧАКА ДА СЕ ДИГНЕ ЦЕНАТА

    Коментиран от #47

  • 46 ха ха

    7 17 Отговор

    До коментар #44 от "Евроатлантик":

    Отговорът на привържениците на Блатната орда ще е: "Този е предател!" За тях понятия като икономика и индустриална база са в паралелна вселена. За нас е радост да наблюдаваме ппроцесите на разпад в Блатната империя. Колкото по-дълго продължава войната, толкова по-сигурно...

    Коментиран от #58

  • 47 И КОКОРЧО ИМА ЕДИН

    9 4 Отговор

    До коментар #45 от "ИМА НОВА ИГРА":

    АМА ГО ПОЛЗВА ПЛЯС ПЛЯС
  • 48 ТЕСТВАТ ТЕ ГЛУП.КО

    16 0 Отговор
    Няколко страни от НАТО и Европейския съюз обсъждат възможността да изпратят свои войски в Украйна не като част от НАТО, а на базата на двустранни споразумения с Киев, заяви днес премиерът на Словакия Роберт Фицо, предадоха Ройтерс и БТА.

    Коментиран от #60

  • 49 КОЙ ША ПЛАЩА

    2 11 Отговор

    До коментар #43 от "Сократ":

    Масрафа на путлер
  • 50 ТШАЯТВ

    16 1 Отговор
    всичко върви по план - сега ще ви пратят да воювате в украйна за интересите на сащ, защото пушечното месо свърши
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ

    1 18 Отговор

    До коментар #35 от "Тагарев!":

    Затова Путин не смее да ни пипне...

    Коментиран от #55, #56, #62

  • 53 Глупости

    15 0 Отговор
    Къде отиде оръжието на Запада от студената война?
    Просто ги е страхот путин и си го пазят.
  • 54 Това е някакъв

    15 0 Отговор

    До коментар #44 от "Евроатлантик":

    фейк, защото от вчерашната с водка се каза, че при Угледар нещата вървят към превземането му, като тактиката е като при Авдеевка, Артьововск, Соледар и т. н. Не фронтална атака а чувал и мишоците в него.
  • 55 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 1 Отговор

    До коментар #52 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    НАТО те брани от Торбалан❗
    ЕС те храни с надежди ❗
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 БСТ

    20 2 Отговор
    Ухахаах с оръжия от целия свят пак няма да победят Русия , смешниците от НАТО !

    Коментиран от #59

  • 58 Блатната е с

    13 0 Отговор

    До коментар #46 от "ха ха":

    местонахождение Киев, там всичко е разруха и руини.
  • 59 чипове от пералня

    1 19 Отговор

    До коментар #57 от "БСТ":

    Руснаците дори чипове за пералня не могат да произведат...Ще гинат още стотици хиляди руски войници за кефа на психо путин!

    Коментиран от #61

  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 1 Отговор

    До коментар #48 от "ТЕСТВАТ ТЕ ГЛУП.КО":

    Значи, като пращат войски няма да са НАТО, ама ако PUT IN им влезе с бутонките, ще ривът за чл.5 🤔‼️
  • 61 Антитрол

    18 0 Отговор

    До коментар #59 от "чипове от пералня":

    "Руснаците дори чипове за пералня не могат да произведат"

    Още ли вярвате на пропагандата за плоскоглави
  • 62 Антитрол

    10 1 Отговор

    До коментар #52 от "НАТО НИ БРАНИ, ЕС НИ ХРАНИ":

    Ти не се крий зад компютъра а заминавай да се записваш доброволец за Украйна че положението там е плачевно - или и ти си евроатлантик ама докато има центове
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 СССРБарета

    9 1 Отговор
    Напред към плана за Ядрена Война! Медведев каза че ядрените оръжия се строят от човека за да се използват! Имаме още няколко години преди всичко да се срине тотално!
  • 67 За да ни вкара във война

    14 1 Отговор
    Че и Денков тръгнал да подписва нещичко д Киев, както ни информират в ПИК , сега чакам да ме изтриете
  • 68 По-добре мир да търси

    11 0 Отговор
    А защо излъгаха Русия за разширението на НАТО , що за политика
  • 69 ДеффеQиралл

    6 1 Отговор
    Кво става пак няква перемога ли ще има?Вождове много ,индианци няма вече.
  • 70 Лост

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Механик":

    Ами това се казва дипломация.Да убедиш една жена,че е мекичък,за да не и убива.
  • 71 сашо

    7 0 Отговор
    " Европа търси по целия свят оръжие за Украйна " Световната сган досега търсеше по целият свят - последно Еквадор- и доставяше на Украйна . Сега вече прехвърля войната в Европа и за да се " измъкне" . За да свикнат хората с мисълта ,че Европа подкрепя войната срещу Русия сякаш сякаш тя е започнала тая война. Тя самата ще се концентрира срещу Китай тъй като тя е най - голямата заплаха - за Националната й безопасност- според тях.
  • 72 Будител

    7 0 Отговор
    Аха...значи ще купуват от Русия....и ще подаряват на Украйна....
  • 73 Гай Турий

    8 1 Отговор
    Геронтофилът макарон вече се превръща и в некрофил - припка да украсява недобития труп на зеления клоун и неговата наркохутнта с тип коледни играчки. Тоя неуровестник с психически дефицити ще ни вкара в ТСВ. Ама що ти е тая грижа на теб на 3000 км от Париж бе debuил??! Какъв ти е дерта там?
  • 74 Еволюция

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Аз съм веган":

    Въпроси:
    Какъв е пола на един/една/едно веган?
    Може е ли вида вега едно полово да се размножава?
  • 75 И аз търся

    1 0 Отговор
    1 000 000 000 по света да си ги сложа в банковата сметка ама то все няма.
  • 76 Бизнес

    1 0 Отговор
    Ще намери в Косово и Абания.Там ще им продадат всичко по Еконт.
  • 77 Дайте му го белия байряк

    3 0 Отговор
    Оръжието е ВОЙНА(смърт), белият гълъб(знаме) е МИР!!!

    Жалостивият запад изпраща „хуманитарна“ помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха, а искат да спре войната!!!
    КОЙТО ИСКА МИР – НЕ ПРАЩА ОРЪЖИЕ!!!
    БЕЗБОЖНИЦИ!!!
    А най добрата и благородна миротворна помощ за Окрайна е изпращане на бели знаменца за спиране на тази братоубийствена война.

    Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня!
    През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота.
    А най добре беше тия дето му дърпат конците на зеленото ГНОМЧЕ да бяха го посъветвали за по малко жертви и разруха да направи най доброто да спре военните действия и НЕ съпротива, а да отиде на ПРЕГОВОРИ и МИР!
    Тази война или приключва със мирни преговори или със ядренна война.
    А иначе „ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО" … казва народа!!!

    Коментиран от #80

  • 78 Зайо Байо

    0 0 Отговор
    Дали и Бойко ще помогне като даде пишофа от чекмеджето с кюлчетата ?
  • 79 Арахангел Михаил

    0 0 Отговор
    България е страхлива но най-накрая реши да придаде 122мм снаряди на Украйна-120хил.бр.
    Ние сме най-големият ороизводител и на 155мм по руски стандарт и на 152мм по западен вече в Европа... 7пъти повече от ФРГ. Българските 8 военни завода могат да произведат 0,5млн.снаряда за 6месеца при 7дни/ 24ч режим
    Дано и ГФР стане смела и изпрати ракети Таурус с далекобойност 800км, а и всички обещани Ф16 да бъдат доставени в Украйна. НАТО си играе на прескочи кобила, а украинците мрат като мухи!
  • 80 Дон Отворко

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Дайте му го белия байряк":

    СРЕЩУ ХИТЛЕР ЕВРОПА Е ИЗЛИЗАЛА С ПИТКА И БАНИЦА ИЛИ С ОРЪЖИЕ В РЪКА, Г.Л.У.П.АКО?
    ДЖУДЖЕТО ИСКА ДА ИМ УНИЩОЖИ ДЪРЖАВАТА, А ТЕ С БЯЛ ГЪЛЪБ ЩЕ ГО СПИРАТ!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: