Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 08:15 1 442 0

Година след влаковата катастрофа: Стачка блокира Гърция, ще бъдат засегнати и полети

  • гърция-
  • стачка-
  • влакова катастрофа-
  • засегнати-
  • полети-
  • транспорт

Целта на стачката е да се предотвратят трагедии и да се накажат виновните

Година след влаковата катастрофа: Стачка блокира Гърция, ще бъдат засегнати и полети - 1
Снимка: БГНЕС

В Гърция национална стачка ще отбележи една година от трагичната влакова катастрофа, при която загинаха 57 души. Днес Атина и Солун ще бъдат блокирани, тъй като градският транспорт и такситата няма да се движат, с малки изключения, предава БТВ.

В началото на миналата година пътнически влак в Гърция, превозващ стотици хора, се сблъска с идващ насреща товарен влак в северната част на страната.

Сблъсъкът става след фатална грешка на началника на гарата. Той е ръководил и насочил пътническия влак към низходящата линия на движение, в резултат на което се оказал в една линия с товарния и е последвал челен сблъсък с висока скорост.

Днес в стачката се включват и служители от морски, железопътен и въздушен транспорт. Това означава, че полетите от и към България от всички гръцки летища ще бъдат засегнати.

Действията си обединяват над 7 синдиката в транспортния сектор, но и почти целият публичен сектор.

Те искат действия за предотвратяване на трагидии и наказания за виновните.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: