Last news in Fakti

2 Март, 2024 14:14 775 17

Крехка надежда за мир в Газа! Преговорите за прекратяване на огъня продължават

  • газа-
  • хамас-
  • израел-
  • рафах-
  • бенямин нетаняху

Израелската военна офанзива последва смъртоносната атака на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, в която бяха убити 1200 души, а над 250 бяха взети за заложници и отведени в Газа

Крехка надежда за мир в Газа! Преговорите за прекратяване на огъня продължават - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Преговорите за прекратяване на огъня в Газа ще бъдат подновени днес в Кайро, предаде Ройтерс, като се позова на египетски източници от службите за сигурност, пише БТА.

Пред агенцията те заявиха, че двете преговарящи страни са постигнали съгласие относно продължителността на прекратяването на огъня, освобождаването на заложниците и затворниците, но по сделката има още детайли за финализиране. Сред тези детайли е споразумение за изтегляне на израелските военни от северните части на ивицата Газа и за завръщане там на жителите на тези територии на анклава.

Същевременно здравните власти на Газа казаха, че от началото на войната в анклава са убити 30 320 палестинци, а ранените са 71,533.

Израелската военна офанзива последва смъртоносната атака на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, в която бяха убити 1200 души, а над 250 бяха взети за заложници и отведени в Газа.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Израел...

    5 2 Отговор
    ...извърши ГЕНОЦИД. ООХ и САЩ мълчат като бити... Тва е фактът.

    Коментиран от #13

  • 2 Факт

    4 2 Отговор
    И защо непрекъснато ни навирате инфо за израел все едно на някого му пука за тия.Никога не са били фактор
  • 3 Без тотални санкции и

    4 1 Отговор
    международна изолация на Нацистки Израел никакъв резултат няма да има. Докато "лидерите" на една малка част от света си затварят очите за реалностите, а те са че престъпната държава Израел извършва военни престъпление, окупация и геноцид така и ще продължава.
  • 4 Гласът на България

    5 0 Отговор
    отделна палестинска държава веднага ! Израел са окупатори и нацисти извършващи апартейд и геноцид над палестинският народ . Борбата на палестинците е справедлива и на всеки разумен българин това е ясно....Независима палестинска държава веднага и слагане край на еврейската окупация
  • 5 Да подкрепяш окупатор като Израел

    6 0 Отговор
    Категорично не е морално. Независима Палестинска Държава отдавна трябваше да бъде призната от ООН с граници от преди окупацията която извърши Израел. Да подкрепяш окупатор като Израел е срамно и гнусно и хората подкрепящи Украйна срещу Русия сериозно трябва да се замислят за двойният си морал и шизофренийно поведение.
  • 6 Ъхъъъъъъ мозък

    7 0 Отговор
    Каква надежда за мир в Газа? Израел срина жилищата в ГАЗА на 94%, що народ избиха ... Израел е не само окупатор извършващ военни престъпления и геноцид но и терористична държава по всички дефиниции за такава
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ами да

    4 0 Отговор
    Без две държави Израел се самоунищожава!
  • 9 Нетаняхуй

    1 2 Отговор
    Никакъв мир. Трябва да прегазим всички - лиесн, Иран, Сирия, Йемен и малко Египет до Суецкия канал.

    Коментиран от #11

  • 10 "Честен" наглофил

    1 0 Отговор
    Ние, честните дермократи обявяваме 13 комплект санкции на Израел и неговите подръжници от НАТОто. Ха познайте дали Бългерията и заспалия и народ ще спечелят нещо.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Израел са нацистка държава

    3 0 Отговор
    Света го вижда !
  • 13 Ванга

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Израел...":

    Ке мълчат оти ги управленците им са евреи.
  • 14 Ердоган отново нарече

    4 0 Отговор
    Израел "окупатор и военен престъпник", Израелските дипломати бяха изгонени от Турция ! А ние кога ще ги изгоним ?

    Коментиран от #15

  • 15 +++ Ердоган е дълбоко прав!

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ердоган отново нарече":

    Ердоган нарече Израел "окупатор и военен престъпник" но беше прекалено мек и деликатен.
    Израел извършват геноцид !!!!
    И това съждение трябва да се повтаря и повтаря. Изтриване на Палестина.......
    Това, което се случва в Палестина, вече не може да бъде описано даже като геноцид или дори етническо прочистване. Това е отвъд масовото изтребление – то е пълно изтриване.  Израел са престъпника на столетието и в над 59 резолюции на ООН и в над 180 декларации и доклади на различни правозащитни организации това е показвано и доказвано. САЩ са наложили вето на резолюции за Израел общо 46 пъти, включително за нахлуването на Израел в Южен Ливан, както и за анексирането от Израел на сирийските Голански възвишения, които остават под израелска окупация. ......Ердоган спокойно и с чиста съвест може да нарече и САЩ "окупатор и военен престъпник" и отново ще е прав защото дефакто САЩ са съучастници на всички престъпления на Израел. Проекторезолюцията от 1972 г. – е единственият път, когато САЩ не наложиха вето – беше кратка и обща, призовавайки всички страни „незабавно да прекратят всички военни операции и да упражняват най-голяма сдържаност в интерес на международния мир и сигурност“. Това е единственият път когато САЩ са подкрепили мира и международното право ! .......... Всеки разумен човек би трябвало да разбере че Ердоган като нарича Израел "окупатор и военен престъпник" е прав разбира се, но спестява поне 50% от цялата истина. Израел е нещо много по лошо...
  • 16 Подкрепям палестинците !

    2 0 Отговор
    ...отделна независима палестинска държава веднага ! Израел са окупатори и нацисти извършващи апартейд и геноцид над палестинският народ . Борбата на палестинците е справедлива и на всеки разумен българин това е ясно....Независима палестинска държава веднага и слагане край на еврейската окупация ....
  • 17 Гласът на разума и морала

    3 0 Отговор
    Това клане трябва да спре и всички отговорни за престъпленията, извършени срещу населението на Газа и срещу целия палестински народ, живеещ под окупация, трябва да бъдат подведени под отговорност в съответствие с принципите, установени на Нюрнбергския процес през 1945-46 г. И ако аз имах думата, щяха да бъдат приложени абсолютно същите санкции и присъди 1/1.