Last news in Fakti

3 Март, 2024 05:45 3 890 22

The Wall Street Journal: Прихванатият разговор за Крим може да усложни отношенията между Германия и НАТО

  • германия-
  • нато-
  • сащ-
  • запис-
  • украйна-
  • крим-
  • русия

Това, което се случи, трябва да послужи като сигнал за събуждане, казва източник на изданието

Отношенията между Германия и Северноатлантическия алианс може да се усложнят заради прихващането на разговора между високопоставени германски военни за планове за нападение над Кримския мост с евентуално използване на ракети Taurus, пише The Wall Street Journal (WSJ).

Според информацията от прихванатия разговор между офицери от германските военновъздушни сили стана ясно, че британски, френски и американски военни вече са в Украйна и помагат на Киев да поддържа „сложно западно оборудване“. В същото време, уточнява WSJ, изброените държави отричат работата на своите военни на територията на Украйна. Това изтичане на информация може да провокира напрежение в отношенията на Берлин с неговите съюзници в НАТО, пише изданието

Шолц се противопоставя на прехвърлянето на Taurus в Киев и оправдава отказа си с факта, че според него присъствието на германски специалисти в Украйна е необходимо условие за програмиране на ракети и насочване на цели. Както отбелязва вестникът, изтичането на разговора между германските военни "предизвика гняв в Германия". Освен това експертите, с които е разговаряло изданието, смятат, че този инцидент е направил още по-малко вероятни доставките на Taurus в Киев.

Според The Wall Street Journal виртуалният разговор между офицери от германските военновъздушни сили е проведен на платформата WebEx, докато един от участниците в срещата е бил в Сингапур и се е включил в разговора чрез мобилния си телефон. Неназовани германски служители казаха пред вестника, че WebEx се използва активно за преговори както от военни, така и от служители на други служби в Германия. „Това, което се случи, трябва да послужи като сигнал за събуждане“, казва един от неназованите събеседници на изданието.

По-рано агенция DPA, позовавайки се на представител на германското министерство на отбраната съобщи, че Федералната служба за военно контраразузнаване е започнала разследване на възможното прихващане . След първата проверка на записа на разговора на германските военни, германското министерство на отбраната, както посочва списание Der Spiegel, предполага, че той е истински. Министерството на отбраната на Германия не коментира тази информация пред ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    72 2 Отговор
    Ма как бе то само от обора имат право да подслушват дойчовците да питат Меркел ханъм.
  • 2 Последния Софиянец

    46 5 Отговор
    От град Шипка тръгваме колона коли към паметника.
  • 3 Име

    27 3 Отговор
    Нация - която не трябваше да съществува - навремето Сталин е премислил и е оставил Дойче-вундерба - да си живеят, това е било, имат напредък - не са същите - по-толерантни са, наистина - както и Япония са променени.

    Но милитаризъм и - Германия?
  • 4 И Ко" ся" ?

    66 2 Отговор
    И Ко" ся" ????? Краварите , ИНГИЛИЗИТЕ , макароните отричат да участват във войната , а то било точно обратното !!!!!! Участват още от самото начало и се правят на ни лук яли , ни лук мирисали !!!!

    Коментиран от #17

  • 5 Хи хи хи . Голям майтап !

    48 3 Отговор
    Укронацистите са като аборигените , никой им няма доверие , най малко запада !!!!! Не се знае как ще насочат ракетите , да не би някоя да замине я за Лондон , я Париж или към фрицовете , затова пращат екипи там за да не стане някоя ГРЕШКА !!!!!!!
  • 6 Еми Улаф

    43 3 Отговор
    Каза пред цял свят, че Британия и Франция вече воюват против Русия на територията на Укра...
    Как сега ще се зарадва светът, като вече нещата отиват към атома? БИ трябвало СЕГА Китай, Иран, Северна Корея.. да помагат на Русия в Укра, за да се ИЗБЕГНЕ ядрената катастрофа?
  • 7 Според местните

    47 2 Отговор
    В Украйна вече 70% от "защитниците на Украйна " са чужденци!!! А укро хора стават все по-малко. Да се откупиш, да не те вземат на фронта струвало 15 до 20000 долара. Само бедните селяни хващали и на фронта. И трябвало сам всичко да си купиш: каска, бронежилетка, ръкавици... А къде тогава отиват милиардите "помощ"? Зельо вече имал 2 милиарда долара! Много работел човека? Проси по цял.ден.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 SDEЧЕВ

    24 3 Отговор
    Ракетите с голям обсег независимо дали са Шадоу,Мадоу или Таурус си вървят с числовите екипи.Пусковите екипи са секретни поделения,които в никакъв случай не са украинци т.е. руснаци,просто от съображения за сигурност за да не попадне технологията във врагът. Фактите Великобритания и Франция вече са потопили някой друг кораб на Русия,но Германия се дърпа ,защото са от страната на загубилите ВСВ u да подписвали договорчета в Берлин.Мразя комуняги,но и мразя дезинформацията още повече,защото е комунистически способ. Истината е ТСВ е в ход ,но това не ме радва.Факт Викайте си русофили и соросоиди,но в резултат най много гражданска война,като в Русия-Украйна..Аз пък стискаМ палци, а дано отстъпят нашите-НАТО за да си плувам на нашето море,ама надали. БЪЛГАРИЯ Е НАТО и ще се съобразим със шефовете за благодарност,че разкараха наполовина комунягите и ги направиха капиталисти,а народа от страната на булката.Ма война,като на война,стягайте се ще се трепаме с единствената нация ,която пише на кирилица.На първа линия сме по Черноморието-късмет

    Коментиран от #10, #11, #12, #22

  • 10 Панта

    27 1 Отговор

    До коментар #9 от "SDEЧЕВ":

    Не разбрах що смеси комунисти с русофили? И комунисти и соросоиди не са ли от една кръвна група?Казваш, че мразиш комунисти, а имаш същия мантилитет. Кво като сме е НАТО? Трябва като комунисти интернационалисти, да слушкаме и изпълняваме? Знаеш ли, че дори в Варшавския договор, можеше да избираш? Една Румъния не участва в Чехословакия. Даже яростно критикуваше влизането на СССР в Авганистан. Или казваш, че в името на либералния интернационал, онези многополовете, си готов да си свалиш гащите? И в името на светлото либерално бъдеще, си готов да си бастисаш държавата и народа? Май си по близо до комунистите, по вяра и манталитет. Между другото, паметниците Цар Освободител, Александър Невски и Шипка, не са построени от комунисти. Та не свързвай комунистите с Русия. Издава ниска обща култура.
  • 11 Панта

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "SDEЧЕВ":

    Не разбрах що смеси комунисти с русофили? И комунисти и соросоиди не са ли от една кръвна група?Казваш, че мразиш комунисти, а имаш същия мантилитет. Кво като сме е НАТО? Трябва като комунисти интернационалисти, да слушкаме и изпълняваме? Знаеш ли, че дори в Варшавския договор, можеше да избираш? Една Румъния не участва в Чехословакия. Даже яростно критикуваше влизането на СССР в Афганистан. Или казваш, че в името на либералния интернационал, онези многополовете, си готов да си свалиш гащите? И в името на светлото либерално бъдеще, си готов да си бастисаш държавата и народа? Май си по близо до комунистите, по вяра и манталитет. Между другото, паметниците Цар Освободител, Александър Невски и Шипка, не са построени от комунисти. Та не свързвай комунистите с Русия. Издава ниска обща култура.
  • 12 Пичбг

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "SDEЧЕВ":

    Баце, дезинформацията е много отпреди комунистическо време. Бъркаш. Образовай се. И се е ползвала и преди векове
  • 13 НА тоа

    28 2 Отговор
    Този разговор показа и доказа едно, че НАТО съвсем не е съюз само за отбрана и защита, каквато мантра се пееше години наред, а военна организация за агресивно нападение?
  • 14 ипт.ересно

    9 1 Отговор
    й какво стана със записа от нс дето герби
    дпс с догозарят за едни тридесетмилиардалв.

    Коментиран от #15

  • 15 неинтересно

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "ипт.ересно":

    да си делнат някякви си тридесетинамилиарда, че къв е проема, те не са ли хора с нужди...
  • 16 айде пак ни вземате за мезе

    3 0 Отговор
    не се бъркайте между прихванат и изпратен разликата е огромна ..!

    Коментиран от #21

  • 17 че има ли

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "И Ко" ся" ?":

    някой който незнае че тези участват още преди да започне войната ??? нали това целяха да провокират русия да се сбие с тях на украинска територия …!
  • 18 На масата

    7 3 Отговор
    се усмихват мазно, плямпат сладки приказки за единство, а под масата се ритат по кокалчетата. Неслучайно кралството излезе от ЕС, понеже заедно с америка, Канада и Австралия са от едно котило, те не се считат за европейци. Англоамериканският свят НЕ Е партньор с Европа(Германия), той е КОНКУРЕНТ! Обединява ги единствено омразата срещу славянството и Русия!

    Коментиран от #19

  • 19 Българските турци

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "На масата":

    БРАВО !...
  • 20 От страни

    3 0 Отговор
    Ми ясна работа че ще се усложни. Ама кво толкова се учудват бошите - тях ги не слуша само мързеливия. И те го знаят. Как реагира Меркел на прослушване от краварите? Преглътна. А това си беше чисто отмъщения на Шолци плямпалото от англичаните - Шолц ги издаде с Штормовете те го издадоха с Таурусите. Да вземат и да се сбият..
  • 21 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "айде пак ни вземате за мезе":

    Даже може да са краварите тези които са изпратили на русняците записа, за да подгреят конфликта, усилят омразата и да въвлекат Германия в конфликта.
  • 22 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "SDEЧЕВ":

    Абе ти ника си на кирилица си изписал,та затуй се кефиш,че срещу кирилицата ще воюваш.Но аз не смятам срещу Русия да воювам.И родата ми също.А ти още сега заминавай за Львив,готов си за НАТО и Тагаренко да умреш .
Новини по държави: