Last news in Fakti

3 Март, 2024 17:51 4 497 9

Най-голямата авиационна мистерия в света! Къде изчезна полет MH370?

  • mh370-
  • малайзия-
  • боинг-
  • малайзийски авиолинии

Полет MH370 - Boeing 777 с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда, изчезна на път от Куала Лумпур за Пекин на 8 март 2014 година

Най-голямата авиационна мистерия в света! Къде изчезна полет MH370?  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Малайзия настоява за подновяване на издирването на полет MH370 на Malaysia Airlines. Това заяви министърът на транспорта Антъни Локе, цитиран от "Ройтерс".

Думите му са по повод наближаващата 10-та годишнина от изчезването на самолета - една от най-големите авиационни мистерии в света.

Полет MH370 - Boeing 777 с 227 пътници и 12-членен екипаж на борда, изчезна на път от Куала Лумпур за Пекин на 8 март 2014 г.

Първоначално малайзийските следователи не изключиха възможността самолетът умишлено да е бил отклонен от курса. Отломки от самолета бяха открити по крайбрежието на Африка и на островите в Индийския океан.

Министърът на транспорта на Малайзия посочи, че американската фирма за изследване на морското дъно Ocean Infinity е била поканена за обсъждане на последното предложение за търсене след два предишни неуспешни опита.

"Правителството на Малайзия се е ангажирало с издирването на MH370 и търсенето трябва да продължи", подчерта Локе на възпоменателно събитие.

През 2018 г. Малайзия ангажира Ocean Infinity за претърсване на южната част на Индийския океан, като предложи да плати до 70 милиона долара, ако самолетът бъде открит.

През януари 2017 г. Малайзия, Китай и Австралия приключиха безплодното двугодишно подводен издирване на стойност 200 милиона австралийски долара.

Локе заяви, че Малайзия ще разговаря с Австралия за сътрудничество за възобновяване на търсенето, след като предложението на Ocean Infinity бъде одобрено от малайзийското правителство.

Дзян Хуей, китайски гражданин, чиято майка е била пътник на MH370, призова Малайзия да предостави на роднините последната информация, с която разполага.

"Докато има комуникация, можем да избегнем недоразумения", заяви Дзян, който е сред членовете на семейството, завело дело в Китай с искане за компенсация за изчезването на самолета.

Съд в Пекин започна изслушвания за обезщетения през ноември.

Над 150 китайски пътници са били на борда, като роднините им са поискали обезщетение от Malaysia Airlines, Boeing, производителя на самолетни двигатели Rolls-Royce и застрахователната група Allianz, наред с други.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми

    20 40 Отговор
    Щом е Бойнг 777 ясна работата
  • 2 Самолета е кацнал на безлюден остров

    15 40 Отговор
    Сега там е пълно с Робинзоновци
  • 3 Пилот на НЛО

    6 40 Отговор
    В китайския "бермудски триъгълник" е изпезнал. Там също има подобна аномалия.
  • 4 1111

    21 40 Отговор
    Търсете го в американската база на най-южния остров на Малдивите...

    Коментиран от #9

  • 5 Фен

    40 7 Отговор
    Ами питайте Буданов. Той, напоследък се е отворил за откровения. След като каза, че Русия не ползва севернокорейски ракети и не е убила Навални, остава да си каже и кой свали боинга.
  • 6 А50

    40 13 Отговор
    Когато рухне империята на злото много неща ще излязът наяве
  • 7 САНДАЛИ СЕ НОСЯТ ВЪРХУ ЧОРАПИ☝

    12 40 Отговор
    ТЪРСЕТЕ ГО ....ЗАД ПОЛЯРНИЯ КРЪГ....
  • 8 Начо Крика

    15 40 Отговор
    Ицето Грозев попитайте, той ще ви обясни и с какви кюлоти са били стюардесите
  • 9 Гого

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "1111":

    Сериозни хора казват, че е кацнал в базата Диего Гарсия.... Малайзийските военни ОТКАЗВАТ КОМЕНТАРИ