Last news in Fakti

4 Март, 2024 06:52 848 5

Южна Корея и САЩ започват ученията Freedom Shield

  • freedom shield-
  • южна корея-
  • сащ

Ще бъдат тренирани действия по суша, море, въздух и киберпространството, както и използване на „космически средства“ за реакция на вражески ядрени сили

Въоръжените сили на Република Корея и Съединените щати започнаха военни учения Freedom Shield, които ще продължат до 14 март, предаде агенция Yonhap.

По време на обучението те ще тренират действия по суша, море, въздух и киберпространството, както и използване на „космически средства“ за реакция на вражески ядрени сили. В ученията като наблюдатели ще участват и представители на 12 страни членки на командването на ООН. Freedom Shield включва "полеви и виртуални упражнения" използвайки компютърна симулация.

Официалният представител на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Република Корея Ли Сун Юнг по-рано каза, че по време на маневрите ще се отработва откриването и прехващането на севернокорейски крилати ракети. В началото на годината Пхенян тества крилатите ракети "Хвасал-2" и "Пулхвасал-3-31", както и противокорабната „Падасури-6“.

Тази година се очакват два пъти повече обучителни събития на Freedom Shield (48), отколкото през 2023 г. В същото време Сеул отбеляза, че няма планове за провеждане на маневри близо до границата с КНДР. В Пхенян подобни американско-южнокорейски учения се смятат за репетиция за война, докато съюзниците настояват, че маневрите имат отбранителен характер. През ноември 2023 г. междукорейското споразумение за намаляване на военното напрежение от 19 септември 2018 г., което предполагаше създаването на буферни зони в граничните райони и военните учения и артилерийските стрелби бяха забранени, престана да се изпълнява.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    7 1 Отговор
    Путин може да им помогне да ги завършат днес до 10.30 !!!!😂😂😂😂
  • 2 мир

    5 2 Отговор
    Ей , не се спряха с тези военни учения. Американците трябва да се освободят от неолибералите , докато не им е долетяла някоя ракета от някой санкциониран континент ....много важно , че след това и те ще върнат удара от някоя подводница .
  • 3 Механик

    4 1 Отговор
    Те хубаво почват учения, ама после да не циврят, че Ким фърля ракети.
  • 4 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    Краварчето срещу Русия и Китай! Хаххах
  • 5 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    3 1 Отговор
    Поредната краварска провокация срещу Пухчото с ракетите...
Новини по държави: