Last news in Fakti

4 Март, 2024 09:19 1 478 46

МВнР на Русия привика германския посланик заради записа на военните

  • германия-
  • русия-
  • посланик

Александър Ламбсдорф ще дава обяснения пред ведомството на Лавров

Посланикът на Германия в Москва Александър Ламбсдорф беше извикан в руското външно министерство на 4 март във връзка с разговора между германски офицери относно атаките на Кримския мост, предаде ТАСС.

„Днес съм извикан в руското външно министерство“, заяви Ламбсдорф на въпрос на агенцията.

На 1 март главният редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян съобщи, че в деня, когато германският канцлер Олаф Шолц каза, че НАТО не участва и няма да участва в украинския конфликт, високопоставени германски офицери обсъдиха възможността за атака на Кримския мост, без това да последствия за германските власти. Симонян се позова на наличието на потвърждаващ аудиозапис и по-късно публикува стенограма на разговора. От него следва, че офицерите са обсъдили степента, в която ракетите Taurus са способни да унищожат Кримския мост, както и подробности за подготовката на атаката.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХаХа

    18 2 Отговор
    Като ползват по хотелите Китайска техника не знаят колко бръмбари има вътре. После съвсем деликатно са шернали записа на Руснаците
  • 2 КОТарАК

    0 27 Отговор
    откъде накъде?ще му дава протестна нота, че Симонян ги е пуснала ли?
  • 3 УСА боклук

    35 1 Отговор
    Сърбят ги отново задните части на фашагите май.

    Коментиран от #5

  • 4 Смех в блатото

    1 22 Отговор
    Да прати чистачката :)))))

    Даже и тва не си струва, ма карай :)))))
  • 5 Точно

    2 23 Отговор

    До коментар #3 от "УСА боклук":

    Те затова нападнаха Украйна, както едно време нападнаха Финландия.

    Коментиран от #11

  • 6 Аусцайт

    33 2 Отговор
    Германия се закопа. Бундесвера планирал терористичен акт срещу Крим. Как свършиха последните две войни срещу Русия???!

    Коментиран от #8

  • 7 До 1972–ра

    27 2 Отговор
    Ръководни постове в НАТЮ
    са заемали много бивши нацистки офицер
    от SS и от Luftwaffe !
  • 8 Как как

    4 34 Отговор

    До коментар #6 от "Аусцайт":

    В едната Русия излезе от войната и капитулира, в другата САЩ и Великобритания смачкаха Хитлер, за да може СССР да си прави фотосесии. Толкова си могат рашките.

    Коментиран от #14

  • 9 Хаха ха сега

    17 0 Отговор
    Тоя последно беше на погребението на Навални. А през това време германски офицери бодро си организирали нападение с таурус, но така че Путин да не разбере, че е немски терора. Хаха ха
  • 10 💠🔆♻️

    3 0 Отговор
    Обобщение – най-важните точки
    Предварителни бележки
    Тук можете да прочетете бележките, които направих по време на интервюто, което продължи малко под 38 минути. Субтитрите показват приблизителното време на направените коментари. Не е възможно да се определи точно кой човек какво е казал в този разговор
    Първите 5 минути
    През първите 5 минути разговорът е разговор между служителите, които говорят за лични и бизнес въпроси, докато Герхарт се включи в разговора.
    Единственото интересно нещо е, че един от служителите обещава на другия да изпраща бизнес информация чрез Уотсап. Изглежда, че сигурността не е на високо ниво. Това отношение може да бъде и причината, поради която този разговор го направи обществено достояние.
    Минута 05: 30
    Герхарт води разговора. Писториус иска да се забърка дълбоко в Таурус. Шолц го блокира. Той бил попитан от журналист дали причината за блокирането е, че тази система изобщо не работи. Това, разбира се, не е вярно. Трябва да направиш добро представяне.

    Минута 10:30
    Трябва не само да представяте проблеми, но и решения.
    Когато става въпрос за планиране на мисията, британците използват "завръщане" и след това имат няколко души на земята. Това вероятно означава, че мисиите се планират извън Украйна и след това се изпълняват с хора на място (британски военни).
    Минута 10: 53
    Говори се, че британците на място (Украйна) биха могли да подкрепят германците. Планирането може да мине през МБДА (производител на Таурус) – как трябва
  • 11 У КраИнската баница

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Точно":

    Сега се натискат за Лвов/Lemberg/.
  • 12 💠🔆♻️

    3 0 Отговор
    Минута 10:30
    Трябва не само да представяте проблеми, но и решения.
    Когато става въпрос за планиране на мисията, британците използват "завръщане" и след това имат няколко души на земята. Това вероятно означава, че мисиите се планират извън Украйна и след това се изпълняват с хора на място (британски военни).
    Минута 10: 53
    Говори се, че британците на място (Украйна) биха могли да подкрепят германците. Планирането може да мине през МБДА (производител на Таурус) – как трябва да се направи това – Въпрос към служителите.
    Минута 11: 50
    Има две чувствителни точки: първо, доставката и второ, адаптирането на самолета (Сухой). Това ще отнеме около 8 месеца.
    Минута 13: 50
    Производителят се нуждае от около 6 месеца, за да конвертира Телец за Сухой или Ф-16.
    Минута 14.23
    Обучението по експлоатация ще бъде осигурено от производителя. Бундесверът ще поеме тактическото обучение, което ще се проведе в Германия и ще продължи. 3-4 месеца.
    Минута 15: 10
    Докато обучението продължи, британците могат да помогнат. Базите данни и сателитните изображения ще идват чрез производителя. Украинците имат по-високи технологии от германските военновъздушни сили, така че е възможно украинците да съкратят горепосоченото време.
    Минута 17: 00
    3 и 4 на Луфтвафе. Планунг фон Айнсä: Уир мü унтерстü: Унсер лют браухен 1 Яр фü. Мит Унтерстü Луфтвафе, 10 Вохен Осбилдунг фü украинер.
    Минута 18: 10
    Подкрепата може да бъде предоставена онлайн от Германия.
    Минута 19: 00
    Политически риск
  • 13 💠🔆♻️

    3 0 Отговор
    Минута 19.:20
    Данните за целите, комбинирани със сателитни изображения, трябва да бъдат обработени в Бü (Германия) и след това могат да бъдат транспортирани с автомобил през Полша до Украйна заобикаляйки прякото участие във войната.
    Минута 20: 15
    Време за реакция: за да "летим" ще ни трябват 6 часа, ако трябва да сме по-точни от 3 метра, 12 часа.
    Минута 21.15
    Вече има много американци, които се разхождат в цивилни дрехи. Украинците имат сателитни данни.
    Минута 21.45
    Руската противовъздушна отбрана: можем да предприемем избягващи действия, защото летим ниско. Сянката на бурята лети над точки – ние летим около руските системи.
    Минута 22: 40
    Нуждаем се от около 50 телци в първия кръг – това няма да промени войната, дори и да доставим още 50, но след това сме готови, няма повече.
    Минута 23.:20
    Французите и британците ще кажат, сега е твой ред да доставиш.
    Минута 23: 40
    Уникална точка на продажба в сравнение с буря сянка по отношение на здравина, противовъздушна отбрана и височина. Има два интересни "вида мишени": първо мостът на изток (Кримския мост), а след това и складовете за боеприпаси. Кримският мост е трудно достъпен, а стълбовете са малки. Телецът може да направи това, сянката на бурята не може.

    Минута 24: 25
    Избрани са три маршрута. Практически осъществимо с нашата технология. Ограничаващ фактор: Су-24.

    Украинците нямат много останали-това е в едноцифрените цифри по-малко от 10.
    Пилотите могат да бъдат обучени бързо, но обучени
  • 14 Бастун

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Как как":

    Само дето в първата Ленин изкарва Русия от войната доброволно спримирие и получава Османски територии, а във Втората Русия влиза в Източна Европа и чак тогава е десанта над Нормандия, до тогава Англетата се крият по бункери разни

    Коментиран от #16, #17, #44

  • 15 М3 голд

    8 0 Отговор
    Много сте лаконични! За такъв казус давате на DW огромно пространство за писане. Ще ви видя реакциите след като Държавната дума денонсира споразумението за бившата ГДР.
  • 16 КОТарАК

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "Бастун":

    като не знаете история , що се излагате да пишете?
  • 17 Как как

    4 12 Отговор

    До коментар #14 от "Бастун":

    Айде сега, Ленин бил изкарал Русия от войната. Утре ще четем как Путин бил вкарал Русия във войната. Оправданията си ги запазете за вечеринките с "ветераните" на по 150 години, ок?

    Втората докато САЩ и Великобритания не смилат Луфтвафе и Подводния и морския боен флот на Хитлер, руснаците са в глуха отбрана и даже тогава САЩ ги крепят с доставки.

    Пълна смехория сте без запада.

    Сега се дървите разчитайки на Китай, и това ви е цялата игра: вие сами нищо не можете.

    Коментиран от #24, #25, #27

  • 18 Антитрол

    12 1 Отговор
    "възможността за атака на Кримския мост, без това да последствия за германските власти"

    Защо ли всички подлоги на краварника са едни и същи - да направят някаква поразия на Русия ама да не се разбере че са те - даже и нашите козячета плюят по Русия ама ги е страх собствени никове да използват и крадат на другите - жалки душици.

    Коментиран от #20

  • 19 💠🔆♻️

    4 0 Отговор
    Ограничаващ фактор: Су-24.

    Украинците нямат много останали-това е в едноцифрените цифри по-малко от 10.
    Пилотите могат да бъдат обучени бързо, но обучението в "планиране на изображения" няма да бъде бързо когато Телецът лети ниско, изображенията на терена трябва да бъдат заредени.
    Минута 26: 15
    Кримският мост е голям колкото летище. Трябват ви 10-20 телци за това. "Ако се насочим към стълбовете, може просто да направим дупка и тогава сме там. Трябва да дадем на украинците всички данни, в противен случай няма да работи.
    Минута 27: 50
    Мостът е изключително важен за Русия – "централен елемент" - във военно и политическо отношение. Вече не е толкова важно, тъй като те също имат сухопътен мост. Но руснаците все още се страхуват да използват пряката връзка през Украйна. Забележка: В момента руснаците разширяват железопътните линии по суша.
    Минута 29: 05
    (Отново става политически.) Можем ли да използваме трика да пуснем всички данни през МБР, за да не покажем пряка връзка с Бундесвера Украйна? Планираме данните и след това ги караме с кола през Полша до Украйна. Няма никакво значение "въвлечен е въвлечен".
    Минута 29: 30
    Ако направим обучението правилно, това отнема 4 месеца. По време на тази фаза ние молим британците да поемат. Някакъв вид временно решение. Само си представете, ако това стигне до пресата."
    Минута 30.15
    Ако има политическа воля, тогава някой от Украйна трябва да дойде тук. Ако условието не е пряко участие в планирането на мисия
  • 20 Епа

    1 7 Отговор

    До коментар #18 от "Антитрол":

    И теб те е "страх" да напишеш ник отразяващ истинската ти дейност, а пишеш точно обратното, но какво да се прави. Традиционни руски ценности.

    Коментиран от #32

  • 21 Доротея

    7 0 Отговор
    Тези бундес офицери - магьосници - атентатори - терористи не се крият от СССР, а от будното германско общество!
  • 22 💠🔆♻️

    3 0 Отговор
    Минута 30.15
    Ако има политическа воля, тогава някой от Украйна трябва да дойде тук. Ако условието не е пряко участие в планирането на мисията, тогава това ще отнеме повече време и резултатът няма да бъде толкова добър. Тогава не можете да направите всичко с Телец, но това не означава, че не можете да направите нищо с него.
    Минута 31.:35
    Варианти:"Бърза Писта/Ниска Писта". Бързи резултати, като складове за боеприпаси, но не и моста.




    Минута 32.20
    Планирането на унищожаването на складовете с боеприпаси е трудно поради масивната противовъздушна отбрана. Ние не знаем къде е руската противовъздушна отбрана; да се надяваме, че украинците знаят.
    Минута 33: 18
    Ако имаме всички данни и можем да ги използваме, можем да отстояваме себе си. Колкото по-малко данни и обучение, толкова по-малко увереност.
    Минута 35.23
    Колкото по-дълго се забави решението за доставяне на Телеца, толкова по-дълго ще отнеме изпълнението му. Първо прости цели (складове за боеприпаси), след това по-сложни (Кримския мост) или помолете британците за подкрепа.
    Заключение
    Самият факт, че този телефонен разговор е бил прихванат и сега е публикуван, повдига въпроси.
    Първо, никой не знае дали това е изолиран случай или руските тайни служби могат да прихванат цели части от комуникациите на Германия или дори на НАТО.
    Две подробности, които възникват от разговора, сочат към небрежност: в началото на разговора един от участниците казва на друг, че ще му изпрати данни чрез Уотсап. Ако
  • 23 💠🔆♻️

    4 0 Отговор
    Ако съм разбрал правилно, това е информация, свързана с работата. От разговора става ясно, че един от участниците води разговора от хотелска стая в Сингапур. Това е много показателно и германската страна може да е била повече от небрежна.
    Освен това се обяснява, че 50 или дори 100 телци ще бъдат доставени, но те няма да имат влияние върху хода на войната. Възниква въпросът защо това изобщо се обмисля – отговорът е ясен: маркетинг и политика и абсолютната воля за ескалация.
    Офицерите предполагат, че за унищожаването на Кримския мост ще са необходими между 10 и 20 крилати ракети Таурус, тъй като мостът е масивен и труден за унищожаване. Фиксирането върху разрушаването на този мост между континенталната част на Русия и Крим изглежда почти като мания, тъй като руснаците изграждат връзка чрез сухопътния мост от Мариупол, който е по-безопасна алтернатива на Кримския мост.
    Много части от разговора се въртят около усилията за пряка подкрепа на украинците – включително хората на място – и по този начин да играят пряка роля в атаките срещу Русия. Те търсят решения и" трикове", за да предотвратят това да изглежда така.
    От разговора става ясно, че американците и британците вече са напълно, пряко и локално въвлечени във войната в Украйна; ние посочихме това преди година в нашата статия "сомнамбули на работа: световна война 3 вероятно вече е започнала" – сега доказателството е налице.
    Затова всички участници са наясно, че водят война срещу Русия, т.е. войната Нато-
  • 24 Бастун

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Как как":

    Какви подвидници та гонят бре, първо подводниците са им думкали корабите до пролетта на 1945 второ Сталинград и Москва са на хиледи километри от кое да е море, трето никой боен самолет и днес не може да стигне от Англия до Сталинград без да кацне два пъти за керосин. Бегай у вечеринката при Галя партизанката дето си сменила господарите

    Коментиран от #26

  • 25 Военен

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "Как как":

    "руснаците са в глуха отбрана и даже тогава САЩ ги крепят с доставки"

    То само с лъжи и опорки не става - зимата на 1941 година когато руснаците отблъскват германците от Москва кой им е помагал можеш ли ми каза и тогава германците имат пълно превъзходство в морето и въздуха.

    Май получавате доларова амнезия че Хитлер с 25 дивизии унищожава обединените армии на Англия и Франция за две седмици (поляците повече са се съпротивлявали) и превзема Франция и когато Монтгомъри печели в Африка се е бил само срещу 4 дивизии на Ромел (2 германски и 2 италиянски) а в същото време на източния фронт са били 198 дивизии. Пък "помощта" на американците е платена ако не знаеш - последните вноски са изплатени 2007 година.

    Ама друго си е пропагандата с лъжи - то ако питаш господарите ти те са разбили армията на Хитлер и са спечелили ВСВ.

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Как как

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Бастун":

    "Какви подвидници та гонят бре"

    Не съм виновен, че не знаеш почти нищо по темата.

    Ти бегай при ВЕжди да ти каже коя е "Галя".

    Коментиран от #30

  • 27 ОхКотьо

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Как как":

    С какво смляха бойния флот на Хитлер каубойците бре, с флота от Пърл Харбър ли? Той 1943 Сталин е обърнал войната. Боли като разбереш че Украйна замина и лейндзи лоуън па го връщаш ТИ

    Коментиран от #33

  • 28 Подкрепям

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Военен":

    Франция през ВСВ

  • 29 Как как

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Военен":

    "и тогава германците имат пълно превъзходство в морето и въздуха. "

    Не съм виновен, че не знаеш нищо по темата.

    За останалите смехории дори не си струва да се говори. Нямаш представа за какво говориш.

    Коментиран от #31, #36

  • 30 Знам

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Как как":

    Достатъчно по темата Американския боен флот от Пърл Харбър смлял Флота на Хитлер, даже шушана го убила в едно кино с брад пит
  • 31 ХоХо

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Как как":

    Като нямаш факти пущаш фалшиви новини. Украйна ще загуби воймата, въпроса е с колко територии ще се раздели. Свиквай. Бинденко нема да си върне заемите и бай Доналд ще разпусне натю
  • 32 Антитрол

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Епа":

    Изобщо не ме е страх - моята работа не включва седенето по цял ден пред компютъра и плюене по Русия за центове - вие сте страхливите. Някак си да изкарате някой цент ама да не разберат кои сте - в "кол центъра" няма страшно ама някои от вас пишат и от вкъщи след работа - та няма скрито покрито. Аз влизам тук само когато съм свободен.

    Коментиран от #34

  • 33 Как как

    0 6 Отговор

    До коментар #27 от "ОхКотьо":

    Ох Котьо индиййд.

    Май не си чувал за корабите Бисмарк и Принц Ойген и съдбата им.

    Всъщност, ти едва ли си чувал нещо, което да не е дошло от руската некадърна пропаганда.

    Коментиран от #35, #38

  • 34 Епа

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Антитрол":

    Ако не те беше "страх" щеше да се пишеш каквото правиш. Наясно си. Нема хъката мъката.
  • 35 Дабеда

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Как как":

    Два кораба за цела война, ма голямо смилане ще да е било

    Коментиран от #39

  • 36 Военен

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "Как как":

    "Не съм виновен, че не знаеш нищо по темата"

    Ами какво да правя на мен не ми спускат опорки от посолството и от къде да знам "по темата". Аз чета исторически факти а те не са "политкоректни" за вас.

    Коментиран от #37

  • 37 Как как

    0 3 Отговор

    До коментар #36 от "Военен":

    "Аз чета исторически факти а те не са "политкоректни" за вас."

    Верно?

    Обясни ми за "пълното военно превъзходство по морето и въдуха" на нацистка Германия срещу САЩ и Великобритания до средата на 1942ра. Слушам.

    Коментиран от #40

  • 38 Военен

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Как как":

    "Май не си чувал за корабите Бисмарк и Принц Ойген и съдбата им"

    Та кога са унищожени тези кораби - края на 1941 година ли когато германците са пред Москва - май не можеш ми каза. Не можеш ми каза и кога почват доставките по ленд-лиза - когато руснаците настъпват по целия фронт - края на 1942 и началото на 1943 - изчакваш да видиш кой е победител и почваш да му "помагаш".

    Ех пуста пропаганда и промиване на мозъци.

    Коментиран от #43

  • 39 Как как

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Дабеда":

    Не са два. Тва са двата най-големи заедно с Фон Тирпиц, но какво да си говоря с някой, който се репчи без да е прочел един ред по темата и обявява най-големите бойни кораби в света по това време за "някакви си" кораби. В днешните разбирания за силата на бойните кораби това биха били еквивалентите на самолетоносачи.
  • 40 Военен

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Как как":

    "срещу САЩ и Великобритания до средата на 1942ра"

    Ти ми кажи кога САЩ се включват във войната срещу Германия че да твърдиш че САЩ имали някакво превъзходство - господарите ти даже не обявяват война на Хитлер а Хитлер им обявява война - кажи ми кога го прави.

    Относно Англия кога почват първите бомбандировки на промишлени обекти в Германия - и това не знаеш.

    То само с пропаганда не става.

    Коментиран от #45

  • 41 така така

    1 3 Отговор
    а би трябвало наобратно да се привика руския посланник Да даде обяснение как и защо записват висши военни в ГЕРМАНИЯ ИЛИ най маЛКОТО военни не дават обяснения защото това не е престъпление Всички помним дума дупка не прави НАЛИ ТАКА
  • 42 Чума

    0 1 Отговор
    Руснаци! Най добрата защита на моста е да поканите китайската фирма, която го построи, да започне перманентен ,,ремонт" и винаги на моста да има 3 хиляди китайски ,,кофражисти"! Както Микрон иска да прати редници от НАТО в Лвов, за да не посмее Путин да си помисля за настъпление!
  • 43 Как как

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Военен":

    "Та кога са унищожени тези кораби - края на 1941 година ли"

    Нали беше "чел", какво се случи?

    Освен ако май месец не е "края на 41ва година" значи Бисмарк не е потопен "края на 41ва година".

    Извазждането от строя на Принц Ойген е по същото време и никога не успява отново да влезе в реални големи морски битки, ефективно лишавайки нацистка Герамания от него.

    Казах ти, не се напъвай ако не знаеш.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Как как

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "Военен":

    САЩ се включват във войната с доставки на военно оборудване, продовлствие и оръжие почти със началото на германското нападение срещу останалата част от западна Европа.

    "Относно Англия кога почват първите бомбандировки на промишлени обекти в Германия - и това не знаеш."

    Сериозно започват на 17 и 18 май 1940 година с бомбардировки на нефтени рафинерии в Хамбург и Бремен.

    Следват атаки срещу всички по-големи германски градове: Кьол, Есен, Дуисбург, Дортмунд. Бохум, Хановер, Дюселдоф и т.н.
  • 46 маймунита боброян

    0 1 Отговор
    в руzzия съм
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания