Last news in Fakti

4 Март, 2024 17:55 1 287 27

Наказателна операция! Израелската армия разчиства Рамала от терористи

  • рамала-
  • западен бряг-
  • махмуд абас-
  • израел-
  • фатах-
  • газа

Насилието нарасна в целия Западен бряг паралелно с войната в Газа, като най-малко 400 палестинци бяха убити в сблъсъци с израелски войници и заселници

Наказателна операция! Израелската армия разчиства Рамала от терористи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелските сили навлязоха през нощта в административната столица на палестинците Рамала в окупирания Западен бряг, убивайки 16-годишен младеж в бежански лагер по време на най-голямата им атака в града от години насам. Това съобщиха палестински източници на "Ройтерс" в понеделник.

Свидетели в Рамала казаха, че израелските сили са вкарали десетки военни превозни средства в града, който е седалището на палестинската власт, ръководена от президента Махмуд Абас.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че израелските сили са застреляли и убили 16-годишния Мустафа Абу Шалбак, докато нахлували в бежанския лагер Амари.

Палестинската информационна агенция WAFA каза, че конфронтация е избухнала, когато израелските сили са нахлули в лагера, "по време на което са били изстреляни бойни куршуми срещу палестински младежи", ранявайки Абу Шалбак във врата и гърдите.

Израелската армия не отговори на искане за коментар.

Насилието нарасна в целия Западен бряг паралелно с войната в Газа, като най-малко 400 палестинци бяха убити в сблъсъци с израелски войници и заселници. Израел редовно напада палестински райони в територията, която окупира през 1967 г.

WAFA съобщи също, че израелските сили са нахлули в град Наблус на Западния бряг и са взривили дома на мъж, обвинен преди това от Израел в извършване на атака, при която британско-израелска майка и двете ѝ дъщери бяха убити през април на Западния бряг.

Мъжът, Моаз ал-Масри, беше убит от израелските сили в Наблус миналия май.

Израелските сили задържаха най-малко 55 палестинци при акции на Западния бряг през нощта, съобщи организация на палестинските затворници.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    13 11 Отговор
    Бай Тошо трябваше такъв възродителен процес да приложи на времето. Никой нищо нямаше да му каже.

    Коментиран от #18

  • 2 мойше

    14 10 Отговор
    По стъпките на СС.И после - въй холокост!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ха ха хааа

    7 14 Отговор
    Пустите московци , станали хамасци ... Отново ..🤭
  • 7 име

    15 7 Отговор
    "Израел редовно напада палестински райони в територията, която окупира през 1967 г."

    Ама моля ви, това е много политНЕкоректно. Нашите ционисти-терористи казаха че това не били окупирани земи!!!
  • 8 Моше

    12 4 Отговор
    Кой как си постлал ве. Тоа път нема мръданйе,. ше им държи на тарикатите ситка за следващите 50 години..
  • 9 име

    8 8 Отговор
    А кога Израел ще вдигне окупацията на Синай, южен Ливан, Голанските възвишения?

    Коментиран от #13, #22

  • 10 име

    8 8 Отговор
    И тук ли операцията ще продължи 2 седмици, или са поумнели ционистките нацита и си мерят приказките?
  • 11 Ад на

    7 4 Отговор
    Земята с тези убийства , войни и милиони невинни жертви !
  • 12 ЗОРО

    10 8 Отговор
    75 ционистки фашизъм! И всички палестинци да избият, исраел си остава една нацистка дупка от има няма 20-тина хиляди кв. км.
  • 13 мдаа

    11 6 Отговор

    До коментар #9 от "име":

    Отговора е никога! Тия сатани си правят каквото си искат и най лошото е че последната преграда пред тия сатани е Русия падне ли тя ше видиме истинското лице на еврейската демокрация !
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 4 Отговор
    ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ХАМАС ........... БЯХА ПОДВЕДЕНИ ОТ ПУТЛЕР ........... И БЯХА ИZMAMEHИ ........... ХОДИХА ZA ПОМОЩ ПРИ ДИКТАТОРА ........... КОЙТО ИСКРЕНО ИМ СЪЧУВСТВА , НО ........... КАТЕГОРИЧНО ИМ ОТКАZA ............ KOЙ СЕ МИНАЛ , МИНАЛ СЕ ........... ФАКТ !
  • 15 Хохо Бохо

    4 4 Отговор
    Същото прави и Русия в 404, прочиства си земите от нацисти. Не ли?

    Коментиран от #16

  • 16 Той

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "Хохо Бохо":

    И го прави добре!!!!!!!!
  • 17 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 2 Отговор
    АРАБИТЕ И КОМУНОПИТЕЦИТЕ СА .....,........ ГЕНИЙ В ......... ЖЕСТОКОСТТА , ПОДЛОСТТА И УБИЙСТВАТА И ............ ZАТОВА СИ ОСТАВАТ ............ ВТОРА КАТЕГОРИЯ .....,..,..... ПЪРВОБИТНИ СЪЩЕСТВА ........... ФАКТ !
  • 18 безпартиен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Че си ционист е така!Но да сравняваш един насилствен акт за смяна на имената на когото и да е с това етническо прочистване е най-малкото срамно!Ако на теб ти сменят името без да си съгласен как ще се чувстваш?Аз имам толкова много приятели в България с турско етническо самосъзнание,които обичат родината ни,работят и плащат данъци на тази държава!От тези данъци може би и ти се издържаш!?Уважавай всеки честен гражданин на държавата ни независимо от етническата му принадлежност!Това като съвет!
  • 19 Лумпен

    3 5 Отговор
    Някой ден и света ще бъде прочистен от евреите!
    И тогава ще настъпи мир !

    Коментиран от #23

  • 20 Генерал Колев

    6 2 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са

    Коментиран от #24

  • 21 Българка

    7 1 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 22 Кирчо

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "име":

    Синай не е окупиран. Израел със споразуменята от Кемп Дейвид 1977 г. се изтегли от Синайския полуостров.

    Голанските възвишения са на Ливан. С Ливан няма примирие и официално войната не е приключила. Когато Ливан убеди Израел, че няма да го напада, израелците ще се изтеглят от Голанските възвишения. И без това там няма нищо интересно. Само харчат пари за военно присъствие.
  • 23 Ма верно си лумпен

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Лумпен":

    Мюсюлманите със своята вътрешнорелигиозна конфронтация между шиити и сунити са напълно достатъчни, за да няма мир. Ако пък има и кой да ги подпомага, какъвто е случаят с Русия и палестинските организации, смятай проблемът за вечен.
  • 24 Египет може да са мюсюлмани

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Генерал Колев":

    Ама не са луди. Хамас се образува като крило на Мюсюлмански братя от Египет. Египтяните с триста зора и много кръв успяха да унищожат тази групировка и няма да допуснат техните идеологически наследници на територията си.

    Коментиран от #25

  • 25 Генерал Колев

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Египет може да са мюсюлмани":

    Е, сега какво излиза? Християнска Европа, трябва тогава да са луди, че с лека ръка допуснаха милиони мюсюлмански мигранти да се заселят в държавите от ЕС. Това е опасно за християнските Народи заради радикалния ислям.
  • 26 ХХХ

    6 2 Отговор
    Ревете а? А коги ядохте кифтетата не ревахте. 1200 убити. Тогава се радвахте.
  • 27 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    ПОБЕДА ZA ........... ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ И ............. ПЪЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА ............. . ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ХАМАС ............... ФАКТ !