Last news in Fakti

5 Март, 2024 21:40 1 227 46

Блинкън призова Израел да използва всички възможни средства, за да увеличи помощта за Газа

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • помощ-
  • прекратяване на огъня-
  • антъни блинкън

Той призова "Хамас" да приеме "незабавно прекратяване на огъня" с Израел в момент, когато в Кайро се водят преговори между ислямистката групировка и международни посредници, в това число и Катар

Блинкън призова Израел да използва всички възможни средства, за да увеличи помощта за Газа - 1
Снимка: БГНЕС

Днес държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън призова Израел да използва максимално "всички възможни средства" за доставката на хуманитарна помощ в ивицата Газа, като заяви, че настоящата ситуация в гъсто населения анклав е неприемлива и неустойчива, предаде Ройтерс и БТА.

Говорейки преди срещата си с министър-председателя на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани във Вашингтон, американският първи дипломат заяви, че точно сега има възможност да се постигне незабавно прекратяване на огъня във войната между Израел и "Хамас", но това зависи от палестинската групировка, която трябва да се включи в преговорите.

Той призова "Хамас" да приеме "незабавно прекратяване на огъня" с Израел в момент, когато в Кайро се водят преговори между ислямистката групировка и международни посредници, в това число и Катар, отбелязва Франс прес.

"Имаме възможност (да постигнем) незабавно прекратяване на огъня, което би могло да върне заложниците у дома, да позволи значително увеличаване на хуманитарната помощ за палестинците, които толкова отчаяно се нуждаят от нея, и което след това би могло да създаде и условия за трайно разрешаване" на конфликта, заяви ръководителят на американската дипломация по време на срещата си с катарския премиер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм веган

    6 10 Отговор
    Да изпращат свинско на чаршафосаните

    Коментиран от #14

  • 2 Мда

    9 6 Отговор
    Леле, сега помощ за Газа, сготвено уволнение с благодарности за бабичката Виктория Нюланд с курабийките от укр майдана за 4 милиарда $ преди 10 години?
  • 3 Киро

    13 6 Отговор
    На този мястото е зад решетките, ястреб ,лети като украинският наркоман и пали войни!!
  • 4 долу сащ

    12 5 Отговор
    предлагам сащ вместо да призовава други да направят нещо, да спрат оръжията за евреите и да пратят храна на палестинците
  • 5 Артилерист

    12 3 Отговор
    А като имат американците възможности за незабавно прекратяване на огъня защо не ги използваха досега?
  • 6 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    11 2 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Сократ

    10 3 Отговор
    Да увеличи помощта за газа? Как да го разбирам това? Да избиват колкото може повече палестинци ли? Лицемери
  • 8 БРАВО

    7 3 Отговор
    Ами, дайте им още оръжия! И да не забравите да налагате винаги вето в ООН!
  • 9 Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри":

    Израел е нацистската държава - терорист.

    Коментиран от #11

  • 10 много прост ционист

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри":

    От 4 месеца тече последната операция по унищожаванято на Хамас за 2 седмици. А ни кажи преди колко десетилетия започна първата операция?!

    Коментиран от #12

  • 11 Българка

    5 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗":

    Недей да лъжеш! Фашистите светът много добре видя кои са! Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #16, #23

  • 12 Българка

    4 4 Отговор

    До коментар #10 от "много прост ционист":

    Успокой се! Много скоро ХАМАС ще бъде ликвидирана.

    Коментиран от #18, #30

  • 13 Генерал Колев

    4 4 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 14 Рускиня

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз съм веган":

    Евреи и Мюсулмани деца на Сем (Семити) не консумират свинско!
  • 15 Мазню

    5 3 Отговор
    Маминката ви лицемерна
  • 16 Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Очевидно е, че върхът на ХАМАС е бил в сговор с Израел и атаката му срещу Израел е била провокация. Целта на провокацията е да се създаде вид, че Израел "се защитава от терористи".

    Всъщност Израел е агресивна нацистка страна-убиец, държава-терорист.

    Целият свят знае за това. Израел и хитлеристка Германия са едно и също нещо.

    Коментиран от #17

  • 17 Демократ

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗":

    Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със на злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора замък натирили в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.

    Коментиран от #20

  • 18 Мхм

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Ако си към частите на израел в газа, може да не си хабиш клавиатурата. Разбрахме.
  • 19 Парти в Палестина

    4 4 Отговор
    Чаршафите от Хамас що не излязат от дупките да се предадат..нали те започнаха цялата работа?
  • 20 Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Демократ":

    Еврейският вой и хленчене за "холокоста" е крайно време да спре. Израел не е до глезена, а до кръста в кръвта на убити палестински деца. Израел бомбардира жилищни квартали на Палестина от месец.

    Коментиран от #21

  • 21 Антитрол

    5 3 Отговор

    До коментар #20 от "Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗":

    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много"

    Коментиран от #24

  • 22 Бесен язовец

    4 4 Отговор
    Пуснете помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС! Време е.

    Коментиран от #27

  • 23 Кака

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Е то същото нещо се случи и в Донбас и Одеса ама там терориста се оказа този дето се надигна в защита на народа от тези зверства! Да и Хага го осъди, че спасявал деца.
  • 24 Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Антитрол":

    Е, те имат взаимна вражда от десетилетия. Но сега евреите дърпат процесите си дни наред от щастието от съзерцанието на убитите палестински деца.
  • 25 ЧИФ УТ

    5 4 Отговор
    ЛИЦЕМЕР ДО ЛЕН
  • 26 Генерал Айзенхауер

    4 5 Отговор
    На рожденният ден на палестинчето навършило 10 години, му се връчва АК-47 и прочита възванието, което трябва да научи найзуст, как да убива враговете си? КОЙ Е ВРАГЪТ ПИТАМ АЗ? Забележете врагът е израелската девойка, израелският юноша въобще израелеца. Те не са съседи, а врагове които трябва да бъдат убити. 7 октомври 2023г светът беше свидетел на жестоките ислямски убийства! Така не може да продължава! Как може да се разрешат нещата? Просто е. Египет си отваря границите за палестинските мигранти, както останалите богати арабски държави също се включват в процеса и прибират палестинците в своите държави. Република Турция също може да приеме мигранти хиляди палестинци в Анадола. Какво и пречи? Няма друго положение.
  • 27 Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен язовец":

    Крайно време е да се сложи край на нацистите, седнали в Тел Авив, и да се забрани Израел, в който еврейският нацизъм е държавна идеология.
  • 28 Хммм

    5 2 Отговор
    Зададен въпрос:-
    "А откъде Хамас има модерни западни оръжия"?
    Получавате отговор: -
    Катар и всички други арабски държави, финансират ХАМАС, който има огромен финансов капитал, да изкупи дори ракетите на Мъск! Стига ЦРУ и държавният департамент на САЩ да нямат нищо против. Парите не представляват проблем за терористичната злодейска групировка ХАМАС.
  • 29 Историк

    5 4 Отговор
    Няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала държавата Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.
  • 30 ционист-папагал

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Да, да, знам, "много скоро", за 2 седмици ще бъдат ликвидирани и заложниците освободени. Обратно на въпроса ми: от колко години ционистите ликвидират Хамас за 2 седмици?

    Коментиран от #32

  • 31 Генерал Де Гол

    5 2 Отговор
    За да има мир в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 32 Българка

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "ционист-папагал":

    Успокой се. Много скоро ще видиш краят на ХАМАС. Така свършва пътят на всички злодеи по света, пекли бебета във фурна пред вързани, плачещи родители. Има видео за това престъпление.
  • 33 Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗

    3 4 Отговор
    Израел е държава-убиец.

    Коментиран от #34, #38

  • 34 Оня с коня

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗":

    Много лъжеш. Светът много добре видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 35 Хммм

    5 2 Отговор
    Ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб.
  • 36 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 3 Отговор
    ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ, ПОСЛЕДОВАТЕЛНО И МЕТОДИЧНО, УНИЩОЖАВАТ ГЛАВОРЕЗИТЕ - ТЕРОРИСТИ ОТ ХАМАС, ФАКТ !

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Маршал Тухачевски

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Ивaн Водкобутылкин 0,5 л 🫗🫗🫗":

    Недей да манипулираш хората! Доказано е Нацистите са ХАМАС, нападнали вероломно държавата Израел на 7-ми октомври 2023г. Това са хладнокръвни убийци и изнасилвачи. Като животни завлякоха хора в дупките на Газа и ги държат за заложници. Ужас. По аналогичен начин фашистите на времето на 21 юни 1941г., изненадващо нападнаха СССР. Никаква разлика с фашистите от ХАМАС. Един дол дренки са. ХАМАС трябва да бъде унищожена.
  • 39 Мюсюлманин

    5 1 Отговор
    Египет е 110 милионна държава, толко ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли че израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюсюлмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!
  • 40 Апел до Антъни Блинкън

    5 3 Отговор
    Господин, Блинкън,
    Вие сте Държавен десретар на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.
  • 41 Мда

    2 4 Отговор
    Израел да помага на палестинците в Газа? Еврейски оксиморон от евреин...
  • 42 ЗОРО

    2 4 Отговор
    Посолството яко троли под тази статия! И даже има нов подход, подават си опорки тролове те и леят пропаганда! Но пак ще ви кажа, Исрел е натрапник, окупатор и крадец на палестински земи! ДЪРЖАВАТА ИСРЕЛ Е ОСНОВАНА НА ИДЕОЛОГИЯТА НА ЦИОНИЗМА, КОЙТО НЕ НИЩО ДРУГО ОСВЕН АБСОЛЮТЕН ХИТЛЕРОФАШИЗЪМ. ЕС И САЩ СА СПОНСОРИ, ПРОТЕКТОРИ И ПТОМОТОРИ НА ЦИОНИСТКИЯ ФАШИЗЪМ! СРАМ! СРАМ!

    Коментиран от #43

  • 43 Историк

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "ЗОРО":

    Израел нито е натрапник, още по малко окупатор. Няма държава Палестина, има държава Израел призната от ООН през 1948г. Няма какво да окупира?
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 вертеп

    0 3 Отговор
    Бря.я.я.я.!ТОЛКОЗ МНОГО?!ЗА ПОКРАЙНИНАТА МИЛИАРДИТЕ А ЗА ПАЛЕСТИНЦИТЕ СРЕДЕН ПРЪСТ ИЛИ "КУКИШ"КАКТО КАЗВАТ РУСНАЦИТЕ!!ТЕА -ЕВРЕИТЕ-ИЗБИХА МАЛО И ГОЛЯМО АМА КРАВАРИТЕ СИ МЪЛЧАТ КАТО ЗА.НИЦИ!АМА И ТЯХНАТА ВЕЧЕ Е НА ПРИВЪРШВАНЕ!!СТИГА СЕ СЕ ИЗЯВЯВАЛИ КАТО СВЕТОВЕН ЖАНДАРМ,НО ВЕЧЕ НЕ СА! ПОВЕЧЕ ПРИЛИЧАТ БЪЛГАРСКИ ПЪДАР!!ТОВА С ТЕА З0000 ПАКЕТА С ХРАНА СИ Е ЖИВА ПОДИГРАВКА С ПАЛЕСТИНСКИЯ НАРОД,КОЙТО ХКАТО ВСИЧКИ ИМА ПРАВО НА САМООПРЕДЕЛЕНИЕ И ПРАВОТО НА СВОБОДЕН ЖИВОТ,А НЕ В АНКЛАВИ ИЛИ КАТО ИНДИАНЦИТЕ В РЕЗЕРВАТИ!!ЧАО И УМНАТА С ТРИЕНЕТО!!ПИШЕТЕ ИСДТИНАТА!САМО ИСТИНАТА!ЦЯЛАТА ИСТИНА!!ТОЛКОЗ!!!

    Коментиран от #46

  • 46 Бен Гурион

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "вертеп":

    Това ли му е правото на самоопределение и на свободен живот? Да нападнат изненадващо Израел и да вършат погроми?. Убийства на невинни хора, изнасилвания, изпичане на бебета във фурна и отвличания в тунелите на ГАЗА. Затова Египет и другите арабски държави да си отворят границите и да приберат палестинците. Европа как можа и прибра милиони мюсюлмани?. Макар да рискува с това, но прояви милост. Катар идругите държави им е ред също да проявят милост.